Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Nemec sa z povolania tešil so špeciálnou návštevou. Toto chce zlepšiť v ďalších zápasoch

Slovenský obranca Šimon Nemec sa netešil z prvého povolania do NHL sám. Spoločnosť mu robila špeciálna návšteva zo Slovenska, ktorá s ním absolvovala aj cestu z Uticy do New Jersey, kde prišli okolo jednej ráno.

„Na taký typ novinky to bol neskoro večerný telefonát, tak som mu nechal správu a on mi zavolal hneď naspäť,“ prezradil generálny manažér Comets Dan MacKinnon pre klubový web.

„Bol prirodzene nadšený a spomenul mi, že ho navštívila zo Slovenska priateľka. Povedal som mu, že ju samozrejme môže do Jersey zobrať so sebou, takže tam išli autom tú noc spolu.“

MacKinnon sa uistil, aby zdôraznil, že hlavný tréner jeho tímu Kevin Dineen a jeho trénersky zbor majú veľký zásluhu na tom, že pre Nemca nebolo zoznamovanie s NHL problémom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Kevin Dineen a Ryan Parent si zaslúžia veľké uznanie za ich prácu so Šimonom, ktorú odviedli, odkedy sem prišiel ako osemnásťročný. AHL je veľmi ťažká liga pre mladých hráčov a od prvého dňa s ním pracoval veľmi úzko, poskytovali mu usmernenie a spätnú väzbu s tým, že ide tento mladík je veľmi talentovaný obranca, ale na jeho pozícii je strmá učebná krivka na úrovni NHL,“ skonštatoval MacKinnon.

„NHL nie je a ani by nemala byť považovaná za rozvojovú ligu, takže sme všetci vďační za to, ako sa pôsobenie Šimona v Utice vyvíjalo a že sme mu boli cenným zdrojom, pokiaľ ide o zariadenie, operácie a trénerov.“



Nemec má za sebou prvé dva zápasy v NHL a hoci Devils aktivovali zo suspendácie obrancu Brendana Smitha, zmenili aj štatút u rodáka z Liptovského Mikuláša na tzv. pohotovostné povolanie. To naznačuje, že v prvom tíme zotrvá aj po Smithovom návrate.

Samotný Nemec priznal, že v druhom zápase sa mu hralo o niečo lepšie, ale stále musí na niektorých aspektoch svojej hry zapracovať.

„NHL je najvyššia úroveň na svete a včerajší zápas bol dosť rýchly. Myslím, že to bolo lepšie ako v prvom zápase, ale stále to môže byť lepšie,“ povedal. Na čom by mal teda zapracovať?

„Na mojej hre v obrannom pásme. Je to ťažšie s tými hráčmi, čo sú na ľade. Niekedy je ťažké ich ubrániť, ale myslím si, že budem lepší v ďalších zápasoch.“

Nemec sa prezentoval v prvých dvoch zápasoch dobrými rozhodnutiami, v čom sa podľa vlastných slov zlepšil počas pôsobenia v Utice. Tiež neváha strieľať, keď je príležitosť. Vďaka tomu aj vznikol jeho prvý bod v NHL. Na konte ich má aktuálne dva za dve asistencie.

„S prvými dvoma zápasmi Šimona som bol dosť spokojný. Hneď bolo evidentné, aký silný je na devätnásťročného chlapca. Bol schopný zvládnuť veľa súbojov o puk a prechodov pozitívnym spôsobom,“ zhodnotil MacKinnon.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovZačalo 2. kolo a spoznali sme aj jeho posledného účastníka. Obhajca hral zápas č. 7Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies