Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Budaj chytal za Colorado, DiPietro sa vrátil do brány Islanders

Z piatich duelov, ktoré boli v noci na programe, sa dohrali štyri. Zápas medzi New Jersey a Tampou Bay bol prerušený pre poruchu v osvetlení a dohrá sa v náhradnom termíne. V ostatných zápasoch hrali iba dvaja Slováci, ktorí nebodovali. Udalosťou noci bol návrat Ricka DiPietra do brány Islanders.

Slovenský brankár Peter Budaj odchytal za Colorado prvý duel v roku 2010. Súperom Avalanche boli hráči Caroliny Hurricanes. Na Budaja smerovalo počas zápasu rovných 20 striel, z ktorých dostal dva góly z hokejky Raya Whitneyho. O jediný úspešný zásah „lavín“ sa postaral Brandon Yip, ktorý uzatváral 14 sekúnd pred koncom 60. minúty skóre stretnutia, v ktorom mali streleckú prevahu hráči Colorada – 30:20. Budaj zaznamenal 90 % úspešnosť zákrokov a jeho náprotivok, Cam Ward, mal úspešnosť zákrokov 96,7 %. Za prvú hviezdu duelu bol vyhlásený Ray Whitney z Caroliny. Avalanche prehrali tretíkrát v posledných piatich zápasoch, Carolina vyhrala tretí duel z posledných piatich.

Zo Slovákov bol v akcii aj obranca Milan Jurčina z Columbusu, ktorý nastúpil proti tímu Calgary Flames. Z výhry sa tešili Blue Jackets, ktorí „plamene“ zdolali tesne 3:2. Víťazný gól si na svoje konto pripísal Antoine Vermette, ktorý získal tri kanadské body (1+2) a bol vyhlásený prvou hviezdou zápasu. Strelecky sa za „modrokabátnikov“ presadili aj Raffi Torres, ktorý otváral skóre duelu, a Jan Hejda. Autormi dvoch presných zásahov Flames boli Mike Giordano a Rene Bourque, ktorý strelil posledný gól stretnutia. Milan Jurčina strávil na ľadovej ploche vyše 17 minút a zaknihoval dva plusové body, tri bodyčeky a štyri zblokované strely.

Brankár Sabres Ryan Miller, ktorý sa stal druhou hviezdou stretnutia, zlikvidoval proti Toronto 48 z 50 striel a dopomohol Buffalo k tesnej výhre 3:2. Za víťazné mužstvo sa do streleckej listiny zapísali Kennedy a Myers, ktorý dal dva góly. Za stavu 3:0 pre „šable“ zdramatizovali zápas Maple Leafs, za ktorých sa presadili Stajan a Mitchell. Sabres vyhrali šiesty raz za sebou, „javorové listy“ prehrali štvrtý z posledných piatich duelov. V drese Buffala sa opäť neobjavil obranca Andrej Sekera.

Článok pokračuje pod reklamou

Rick DiPietro sa v bráne Islanders objavil po ročnej pauze zapríčinenej zranením kolena. Debutový zápas v aktuálnom ročníku odchytal proti tímu Dallas Stars. DiPietro čelil 28 strelám a inkasoval štyri góly z hokejok Petersena, Erikssona, Morrowa a Richardsa. Za newyorský tím postupne skórovali Bailey, Okposo a Nielsen a „hviezdy“ sa radovali z tesného víťazstva 4:3. Stars zvíťazili prvýkrát po troch prehrách, „ostrovania“ sa netešili z výhry prvý raz po dvoch výhrach.

Spomínaný duel medzi New Jersey a Tampou Bay bol prerušený v 31. minúte za stavu 3:0 pre Lightning – Downie, Bochenski, Stamkos. Dôvodom bola porucha osvetlenia za domácou bránou, ktorú domáci usporiadatelia nedokázali opraviť ani po dvoch hodinách. Zápas sa dohrá v náhradnom termíne. V drese „bleskov“ sa neobjavil obranca Andrej Meszároš, ktorý bol zdravým náhradníkom.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 18/20 - - - - - -
Milan Jurčina (CLB) 17:15 0 0 0 +2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies