Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Ako dlho čakáme na viac bodujúcich Slovákov v jednom zápase?

Časy, kedy v niekoľkých zápasoch ročne bodovalo viac Slovákov, sú dávno preč. Dnes sme radi, keď vidíme aspoň z času na čas nejaký ten slovenský gól či asistenciu. Len pár týždňov dozadu sme sa však dočkali zápasu, v ktorom bodovali dvaja Slováci.

V zápase Montrealu proti Calgary 14. novembra si Juraj Slafkovský aj Martin Pospíšil pripísali po jednej asistencii. Ako dlho sme čakali na takýto zápis? A ako dlho už čakáme na ďalšie podobné zápisy? Poďme sa na to pozrieť.

Dva slovenské body v jednom zápase sme videli ešte v tomto roku. V marci sa stretli Erik Černák a Tomáš Tatar v zápase Tampy proti New Jersey. V tomto zápase strelil Tomáš Tatar gól, zatiaľ čo Erik Černák získal asistenciu.

Čo tak zápas, v ktorom strelili gól dvaja Slováci?

Na to sa musíme pozrieť na zápas Tampy s Dallasom 5. mája 2021. Je veľmi zaujímavé, že o posledný takýto zápis sa postarali dvaja obrancovia - Andrej Sekera a Erik Černák strelili góly dokonca v rozmedzí 50 sekúnd. Erik Černák si okrem gólu v tomto zápase pripísal aj 2 asistencie.

Po pár rokoch opäť pravidelne nastupujú v jednom tíme dvaja Slováci - v Calgary môžeme vidieť Martina Pospíšila a Adama Ružičku. Napriek tomu, že obaja už nazbierali nejaké body, zatiaľ sa nestalo aby bodovali v tom istom zápase. Kedy teda naposledy bodovali dvaja Slováci v jednom zápase za ten istý tím? O toto sa postarali Richard Pánik a Zdeno Chára 23. februára 2021 v zápase Washingtonu s Pittsburghom. Tento zápis je zaujímavý aj tým, že Zdeno Chára si pripísal asistenciu práve pri góle Richarda Pánika.

Keď sa pozrieme na to, kedy naposledy skórovali dvaja Slováci v jednom zápase za ten istý tím, musíme ísť do histórie ešte o pár rokov ďalej. Aj pri tomto zápise bol Richard Pánik, ktorý si spolu s Mariánom Hossom pripísali po jednom góle 29. marca 2017 v zápase Chicaga proti Pittsburghu.

Z toho istého roku je aj ďalší zápis - 10. januára 2017 v zápase Chicaga proti Detroitu sa naposledy stalo, že v jednom zápase bodovali až traja Slováci. Za Detroit strelil gól Tomáš Tatar, zatiaľ čo v drese Chicaga Marián Hossa získal jednu asistenciu a Richard Pánik dokonca gól aj asistenciu. Za posledných desať rokov boli dokonca iba štyri zápasy, v ktorých bodovali traja Slováci.

Čo tak posledný zápas, kedy boli dvaja slováci viacbodoví? To sa stalo naposledy pred vyše deviatimi rokmi - 18. novembra 2014 v zápase Detroitu proti Columbusu si Tomáš Tatar aj Tomáš Jurčo zhodne pripísali po góle aj asistencii.

V histórii sme sa dočkali aj zápisu štyroch Slovákov v jednom zápase, no to sa nestalo už viac ako 16 rokov. 12. októbra 2007 v zápase Bostonu proti Los Angeles si po jednej asistencii pripísali Michal Handzuš s Ľubomírom Višňovským, a po dvoch asistenciách Zdeno Chára s Ladislavom Nagyom.

Ešte o pár mesiacov dlhšie sme však nevideli skórovať troch Slovákov v jednom zápase. To sa naposledy stalo 1. marca 2007 v zápase Minnesoty s Edmontonom. Tento zápas skončil 5:0 pre Minnesotu a všetky góly Minnesoty vtedy nastrieľali Slováci. Marián Gáborík a Pavol Demitra si pripísali po dva góly a asistenciu, a jeden gól strelil Branko Radivojevič.

Všetky tieto zápisy sú zo základnej časti. Ako je to s play-off? Tam už len na bodovanie dvoch Slovákov v jednom zápase čakáme od sezóny 2015/2016. 25. apríla 2016 prihrával Richard Pánik na gól Mariánovi Hossovi v rozhodujúcom siedmom zápase série Chicaga proti St. Louis, no na víťazstvo to nestačilo.

Posledný zápas play-off s dvomi skórujúcimi Slovákmi bol ešte dva roky predtým. V piatom zápase série Chicaga s Los Angeles si Marián Gáborík pripísal gól a asistenciu, no radosť z víťazstva zabezpečil pre Chicago Michal Handzuš, ktorý skóroval v druhom predĺžení.

Troch bodujúcich Slovákov v play-off sme naposledy videli 19. júna 2013, a to priamo vo finále Stanley Cupu v štvrtom zápase série Chicaga s Bostonom. V tomto zápase otváral skóre Michal Handzuš, neskôr si asistenciu pripísal aj Marián Hossa a dve asistencie Zdeno Chára.

Čo myslíte vy, podarí sa nasledujúcej generácii Slovákov v NHL znovu zopakovať niektorý z týchto zápisov už v tejto sezóne? Jedna veľká šanca sa črtá pár dní po Vianociach, kedy proti sebe nastúpia Calgary a Seattle, a v tomto zápase by sme teoreticky mohli vidieť až štyroch Slovákov - Adama Ružičku a Martina Pospíšila v drese Flames, a Tomáša Tatara a v prípade opätovného povolania aj Mariána Studeniča v drese Kraken.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies