Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Tatar vylepšil top formáciu Seattlu: Hokej je znova dobrý

V štyroch zápasoch, ktoré Tomáš Tatar odohral po výmene za tím Seattle Kraken, zdvojnásobil svoj počet gólov z predošlých 27 zápasov, ktoré odohral za Colorado. A prvý útok najmladšieho tému NHL hrá tak dobre, ako v sezóne ešte nehral. Z jeho výmeny tak ťažia obe strany.

„Hokej je znova dobrý,“ povedal Tatar po výhre 3:2 nad Anaheimom, pri ktorej strelil víťazný gól a pridal asistenciu.

Tatar v tomto roku čakal dlho na podpis zmluvy a nakoniec podpísal ročný kontrakt s Avalanche. Tento krok sa mu však nevyplatil, keďže to pod Skalistými horami nefungovalo a vyprodukoval len deväť bodov a jeden gól. Dokonca bol aj zdravým náhradníkom.

Pri jeho veku 33 rokov sa mohlo zdať, že ďalšia šanca by už nemusela prísť. Zranenia v útoku však donútili generálneho manažéra Rona Francisa k výmene v strede sezóny, ktoré nie sú pre neho typické.

Článok pokračuje pod reklamou

Skúsený Dubničan už v prvom zápase po príchode do nového tímu predviedol v prvom útoku veľmi dobrý výkon. Hneď v druhom strelil gól a pridal asistenciu. Podstatné však je, že si herne sadol s Mattym Beniersom a Jordanom Eberlem.

„Som veľmi vďačný za týchto chlapcov, za to, ako ma privítali tu v Seattli. Vyzerá to tak, že ja, Matty a Ebs si budujeme nejakú chémiu a ja si to teraz užívam,“ poznamenal Tatar. „Všetko sa momentálne zdá ľahké.“

Tatar vyzdvihuje svojich spoluhráčov z útoku za to, že neflákajú ani hru dozadu. Ani oni pritom pred jeho výmenou nezažívali najlepší ročník. Berniers mal aj dlhé gólové suchoty, Eberle si v stredu ukončil 12-zápasové. V tíme veria, že pôjde Slovák v stopách Eeliho Tolvanena, ktorý tiež po príchode ku Kraken ožil a dodnes zostáva kľúčovým hráčom tímu.

„Svojím spôsobom to bola ľstivá akvizícia, ktorú nikto nečakal. On sem potom prišiel a ukázal sa tak ako predtým Tolvy. Je pre nás skvelý. Tá súhra, ktorú našiel s Ebsom a Mattym, je úžasná. Presne to náš tím momentálne naozaj potrebuje,“ skonštatoval obranca Vince Dunn.

Tatar bol schopný osvojiť si herný systém Kraken skoro okamžite, čo sa mu v Colorade nepodarilo.

„Bol vzrušený a hladný, aby prišiel a pomohol nám. Pre mňa je jeho prítomnosť výnimočná. Je to veľmi, veľmi inteligentný hráč. Prináša to na stôl a ľuďom okolo neho,“ povedal tréner Dave Hakstol, ktorého zverencov čaká najbližšie zápas v stredu proti Calgary.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies