Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Vyťažovaný Slafkovský bodoval, ďalší Slovák sa zranil. Ružička sa vrátil do hry

Na Silvestra sa v NHL odohralo v tretí deň po sebe deväť zápasov. V akcii nechýbali ani Slováci.

Highlighty noci
  • Slafkovský asistoval, Černák nedohral víťazný duel. Pospíšil s Ružičkom vyhrali
  • Peter Šťastný prišiel o klubový rekord
  • Winnipeg bodoval v ôsmom zápase po sebe, Pittsburgh v šiestom
  • Edmonton vyhral piaty zápas po sebe
  • San Jose prehralo ôsmy zápas po sebe
  • Fleury odchytal 1000. zápas v NHL
  • Stamkos prekonal klubový rekord
  • Forsberg urobil 45 zákrokov
  • Foegele päťbodový
  • Marchment dosiahol hetrik, pridal aj asistenciu
  • MacKinnon bodoval doma aj v 19. zápase

TBL - MTL 4:3

Slafkovský bodoval pri prehre, Černák duel nedohral

V Tampe sa stretli dvaja Slováci v súboji dvoch tímov, ktoré prehrali posledné dva zápasy. Svoju sériu ukončili Lightning, ktorí aj vďaka 27 zákrokom Jonasa Johanssona vyhrali pomerom 4:3. Škrvnou na výhre boli zranenia dvoch obrancov – Haydna Fleuryho a Erika Černáka. Slovenský obranca odohral len niečo cez osem a pol minúty so ziskom mínusového bodu a bodyčeku predtým, ako do neho vrazil za bránou Josh Anderson. Jeho tím po zápase neposkytol informácie o jeho stave. Fleury by však mohol utrpel vážnejšie zranenie. Nikita Kučerov zaznamenal gól a asistenciu, Victor Hedman dve asistencie a po góle strelili aj Brayden Point, Austin Watson a Calvin de Haan. Druhý Slovák v zápase, Juraj Slafkovský, zaznamenal asistenciu, aby sa s 13 bodmi vrátil do čela slovenského bodovania NHL pred Tomáša Tatara. V zápase odohral takmer 21 minút a prezentoval sa aj strelou a bodyčekom. Od jeho nohy sa odrazil puk k Nickovi Suzukimu, ktorý strelil posledný gól duelu. Pred ním skórovali aj Cole Caufield a kuriózne Johnathan Kovacevic, ktorí poslali Canadiens do vedenia 2:0. Pri druhom góle asistoval Sam Montembeault, ktorý urobil aj 16 zákrokov. Domáci Steven Stamkos prekonal klubový rekord Vincenta Lecavaliera s 1038 odohranými zápasmi.

Asistencia Slafkovského:


Zranenie Černáka:

Bizarný gól Kovacevica:

Hviezdy duelu: 1. C. deHaan (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. J. Johansson (TBL)



CGY - PHI 4:3

Calgary predišlo tretej prehre po sebe, Slováci nebodovali

Slovenskú stopu sme videli aj v Calgary, kde sa tiež domáci snažili predísť tretej prehre v sérii. A podarilo sa im to, keď aj s prispením troch prihrávok Andrewa Mangiapaneho zdolali Philadelphiu 4:3. Víťazný bol nakoniec gól do prázdnej brány Blakea Colemana, ktorý vo svojom 500. zápase v NHL pridal aj asistenciu. S bilanciou 1+1 skončil aj Dennis Gilbert, po góle pridali Mikael Backlund a Nazem Kadri. Jacob Markstrom čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali Rasmus Ristolainen, Bobby Brink a Jegor Zamula. Travis Konecny dvakrát asistoval, Samuel Ersson zastavil 29 z 32 striel. Raz ho ohrozil aj Adam Ružička, ktorý sa vrátil do základnej zostavy. Odohral osem a štvrť minúty a vyhral dve buly zo štyroch. Nízky hrací čas mal aj Martin Pospíšil – deväť a štvrť minúty. Predviedol dva bodyčeky a bol vylúčený za narazenie. Nebodoval v štvrtom zápase po sebe.


Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane (CGY), 2. B. Coleman (CGY), 3. J. Huberdeau (CGY)


MIN - WPG 2:3

Fleury nezažil víťazný 1000. zápas v NHL

Marc-Andre Fleury nastúpil na svoj 1000. zápas v NHL, čo pred ním z brankárov dokázali len Martin Brodeur (1266), Roberto Luongo (1044) a Patrick Roy (1029). Predviedol v ňom 26 zákrokov, ktorými však neodvrátil prehru Minnesoty 2:3 s Winnipegom, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe (6-0-2). Wild viedli dvakrát po góloch Marcusa Foligna a dvojbodového Fredericka Gaudreaua. Reagovali na ne Adam Lowry (100. gól v NHL) a Vladislav Namestnikov predtým, ako Dominin Toninato rozhodol o výhre Jets. Laurent Brossoit k nej pomohol 24 zásahmi. Winnipeg porazil Minnesotu o deň skôr 4:2.


Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (MIN), 2. D. Toninato (WPG), 3. N. Pionk (WPG)


DET - BOS 3:5

Frederic trojbodový pri výhre Bruins nad Red Wings

Trent Frederic zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Bostonu k výhre 5:3 nad Detroitom. Chyrlie Coyle strelil víťazný gól a do prázdnej brány sa následne trafili Jake DeBrusk a Pavel Zacha, ktorý hral vo svojom 500. zápase v NHL. Charlie McAvoy trikrát asistoval, Hampus Lindholm a David Pastrňák dvakrát. Jeremy Swayman pomohol k tretej výhre v sérii 27 zákrokmi. O góly Red Wings, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postarali Jake Walman, Ben Chiarot a J.T. Compher. Alex Lyon zastavil 19 z 22 striel a Patrick Kane prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. C. Coyle (BOS), 2. T. Frederic (BOS), 3. B. Chiarot (DET)



OTT - BUF 5:1

Forsberg doviedol Ottawu k výhre nad Sabres

Anton Forsberg zneškodnil 45 striel a piati rôzni hráči skórovali, aby Ottawa zdolala Buffalo 5:1 a vyhrala tretí zápas z posledných štyroch. Do streleckej listiny sa zapísali Jakob Chychrun, Zack MacEwen, Dominik Kubalík, Mark Kastelic a Arťom Zub, ktorý pečatil výhru gólom do prázdnej brány. Thomas Chabot pri návrate zo zranenia dvakrát asistoval. O čestný úspech Sabres, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postaral Tage Thompson. Devon Levi inkasoval štyri góly z 30 striel. Tréner domácich Jacques Martin absolvoval 1300. zápas v NHL. Z obrancu Erika Brannstroma v ňom urobil útočníka.

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. T. Chabot (OTT), 3. E. Brannstrom (OTT)



PIT - NYI 3:1

Nedeljkovic pomohol Penguins natiahnuť bodovú i víťaznú sériu

Pittsburgh bodoval aj v šiestom zápase po sebe (5-0-1), keď uspel doma proti Islanders pomerom 3:1, aby vyhral tretí zápas po sebe. Alex Nedeljkovic položil základy úspechu 37 zákrokmi, Larc Eller strelil dva góly – prvým otvoril stav, druhým ho zakončením do prázdnej brány uzavrel. Medzitým strelil víťazný gól Noel Acciari. Z newyorského tímu sa presadil Samuel Bolduc, kým Iľja Sorokin zastavil 35 z 37 striel. Sidneyho Crosbyho museli v druhej tretine ošetrovať, keď mu pod ľavým okom spôsobil tržnú ranu Mathew Barzal.

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic (PIT), 2. L. Eller (PIT), 3. N. Acciari (PIT)



ANA - EDM 2:7

Foegele päťbodový pri výhre nad Ducks

Edmonton nadviazal na výhru v L.A. v susednom Anaheime, ktorý zdolal 7:2, aby si natiahol víťaznú sériu na päť zápasov. Hviezdou duelu bol Warren Foegele, ktorý si s piatimi bodmi vytvoril osobný rekord – strelil dva góly a pridal tri asistencie. Leon Draisaitl zaznamenal gól a dve asistencie, Ryan McLeod gól a asistenciu. Pri návrate z jednozápasovej absencie skóroval Evander Kane, z gólov mali radosť aj Zach Hyman a Brett Kulak. Darnell Nurse dvakrát asistoval a Calvin Pickard kryl 28 striel. Max Jones a Frank Vatrano strelili góly Ducks, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. John Gibson ho opustil s 32 zákrokmi. Foegele je prvým hráčom Oilers s piatimi bodmi v hre v rovnovážnom počte hráčov na ľade od 2. februára 2012 (Sam Gagner).

Hviezdy duelu: 1. W. Foegele (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. R. McLeod (EDM)



COL - SJS 3:1

Colorado natiahlo San Jose dlhú sériu prehier

Colorado si natiahlo bodovú sériu na päť zápasov (4-0-1), keď zdolalo pomerom 3:1 San Jose, ktoré prehralo ôsmy zápas po sebe a deviaty v sérii vo vzájomných súbojoch. Víťazný gól strelil Valerij Ničuškin, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu. Nathan MacKinnon asistoval dvakrát a skórovali aj Miko Rantanen a do prázdnej brány Josh Manson. Alexandar Georviev čelil len 11 strelám, z ktorých ho prekonal Tomáš Hertl v presilovke. Kaapo Kahkonen inkasoval dva góly z 32 striel. MacKinnon bodoval vo všetkých 19 domácich zápasoch sezóny – dlhšiu sériu v tíme ťahal len Joe Sakic (23 zápasov, 2000/01). S 29 bodmi v decembri prekonal klubový rekord Petra Šťastného. Do zostavy Avalanche sa vrátil Samuel Girard.

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. N. MacKinnon (COL)



DAL - CHI 8:1

Marchment strelil hetrik pri jasnej výhre nad Blackhawks

Mason Marchment strelil svoj druhý hetrik v kariére a pridal asistenciu, aby pomohol Dallasu k jasnej výhre 8:1 nad Chicagom. Tyler Seguin zaznamenal gól a dve asistencie, Sam Steel gól a asistenciu. Po góle pridali Roope Hintz, Craig Smith a Ryan Suter, dvakrát asistovali Matt Duchene, Jason Robertson, Miro Heiskanen a Nils Lundkvist. Scotta Wedgewooda z 24 striel prekonal len Philipp Kurashev počas presilovky. Petr Mrázek inkasoval šesť gólov z 31 striel predtým, ako ho nahradil Arvid Soderblom, ktorý urobil osem zákrokov. Blackhawks prehrali vonku 11. zápas po sebe a zranil sa im Tyler Johnson. Stars vyhrali piaty zápas z posledných šiestich.

Druhý hetrik Marchmenta v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Wedgewood (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. M. Marchment (DAL)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL) 
06:39
0
0
0
-1
0
0
1
 J. Slafkovský (MTL)
20:42
0
1
1
0
0
1
1
 M. Pospíšil (CGY)
09:16
0
0
0
0
2
1
2
 A. Ružička (CGY)
08:12
0
0
0
0
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o top nádej Rick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies