Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Tatar zažil negatívny zvrat, MacKinnon vyrovnal zápis Bobbyho Orra

Jozef Struhár  
27.01.2024

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri zápasy. V jednom si zahral aj Slovák.

Highlighty noci
  • Tatar nebodoval, Seattle prišiel o dvojgólové vedenie
  • Vegas bodoval v šiestom zápase po sebe
  • MacKinnon bodoval aj v 25. domácom zápase sezóny
  • MacKinnon bodoval v 13. zápase po sebe, Reinhart 12., Karlsson v 10.
  • Marchessault strelil hetrik


SEA - STL 3:4 PP

Bučnevič zavŕšil obrat Blues, Tatar nebodoval

Pavel Bučnevič najskôr v tretej tretine vyrovnal na 3:3 a následne v štvrtej minúte predĺženia rozhodol o výhre St. Louis 4:3 nad Seattlom. Pripísal si pritom aj asistenciu. Blues viedli po góle Oskara Sundqvista, ale potom prehrávali 1:3. Kontaktný gól strelil Robert Thomas, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu. Dvakrát asistoval Brayden Schenn, Jordan Binnington urobil 33 zákrokov. Kým Blues vyhrali štvrtý zápas po sebe, Kraken prehrali piaty z posledných šiestich. Ich góly strelili po sebe Brian Dumoulin, dvojbodový Oliver Bjorkstrand a Eeli Tolvanen. Joey Daccord čelil len 18 strelám. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 14 a pol minúty s jednou strelou na bránu. Jeho GameScore malo hodnotu 0,34, s čím sa v tíme zaradil na 13. miesto.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (SEA), 2. P. Bučnevič (STL), 3. B. Dumoulin (SEA)



NYR - VGK 2:5

Marchessaultov hetrik pomohol Vegas natiahnuť bodovú sériu výhrou v MSG

Jonathan Marchessault strelil svoj siedmy hetrik, Ivan Barbašov nazbieral tri asistencie a Adin Hill urobil 37 zákrokov, aby doviedli Vegas k výhre 5:2 nad Rangers. Natiahnuť bodovú sériu na šesť zápasov (5-0-1) pomohli gólmi aj Sheldon Rempal a Keegan Kolesar, dve asistencie si pripísal Nicolas Roy. Kaapo Kakko a dvojbodový Blake Wheeler strelili góly New Yorku, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Igor Šesťorkin inkasoval štyri góly z 19 striel – Marchessault strelil svoj tretí gól do prázdnej brány. Duel pre zranenie nedohral domáci obranca Ryan Lindgren. Marchessault sa stal tretím hráčom histórie Golden Knights s viac ako jedným hetrikom v sezóne. Dva zaknihovali aj William Karlsson v ročníku 2017/18 a Jack Eichel v sezóne 2022/23. So štvrtým hetrikom vytvoril nový klubový rekord. Predošlý zdieľal s Karlssonom.

Marchessaultov siedmy hetrik v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. A. Hill (VGK), 3. I. Barbašov (VGK)



PIT - FLA 2:3 SN

Reinhart si natiahol sériu a v nájazdoch rozhodol o výhre

Sam Reinhart skóroval v normálnom hracom čase a následne premenil rozhodujúci nájazd, aby rozhodol o výhre Floridy 3:2 nad Pittsburghom. Kanadský útočník pritom bodoval už v 12. zápase po sebe. Sergej Bobrovskij urobil 35 zákrokov, z gólu sa tešil aj Evan Rodrigues a dvakrát asistoval Oliver Ekman-Larsson. Kým Panthers vyhrali tretí zápas po sebe, Penguins prehrali posledné tri a päť z posledných šiestich. Jake Guentzel otvoril skóre zápasu, Jevgenij Malkin vynútil v poslednej minúte tretej tretiny predĺženie. Pri oboch góloch asistoval Bryan Rust a Alex Nedeljkovic kryl 29 striel. Erik Karlsson si asistenciou natiahol bodovú šnúru na desať duelov.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. J. Malkin (PIT)



COL - LAK 5:1

MacKinnon vyrovnal Orra pri výhre nad L.A.

Nathan MacKinnon zaznamenal gól a asistenciu, aby si natiahol sériu domácich zápasov s bodom od začiatku sezóny na 25 a pomohol Coloradu zdolať Los Angeles 5:1. MacKinnon zároveň bodoval v posledných 13 zápasoch po sebe. Avalanche vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka dvom gólom Logana O’Connora, ako aj presným zásahom Josha Mansona a Caleho Makara. Ross Colton dvakrát asistoval a Alexandar Georgiev kryl 26 striel. Ako jediný na neho našiel recept Kevin Fiala v presilovke. Cam Talbot inkasoval tri góly z 12 striel, David Rittich dva góly zo 17 striel. Kings prehrali tretí zápas po sebe a 13. z posledných 15. MacKinnon s domácou bodovou sériou od začiatku ročníka vyrovnal na druhom mieste historického poradia NHL legendárneho Bobbyho Orra (1974/75). Rekordná séria Wayna Gretzkého trvala 40 zápasov (1988/89).

Hviezdy duelu: 1. L. OConnor (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. A. Georgiev (COL)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 T. Tatar (SEA)
14:30
0
0
0
0
0
1
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies