Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Slafkovský skóroval a bol hviezdou duelu, bodoval aj Nemec. Oilers atakujú rekord

V 14 zápasoch sobotného programu NHL sa predstavili traja Slováci a dvaja najvyššie draftovaní v histórii sa aj presadili. Edmonton natiahol svoje víťazné ťaženie.

Highlighty noci
  • Slafkovský skóroval, Nemec asistoval, Fehérváry nebodoval
  • Edmonton vyhral 16. zápas po sebe, len jeden ho delí od rekordu NHL
  • Vancouver bodoval v 11. zápase po sebe
  • Philadelphia prehrala piaty zápas po sebe
  • Reinhart bodoval v 13. zápase po sebe, Larkin v 11.
  • Eller ako prvý Dán v histórii odohral v NHL 1000 zápasov
  • Draisaitl dosiahol 800. bod, Hedman 700., Matthews 600., Toffoli a Zibanejad 500.
  • Matthews ako prvý v sezóne strelil 40 gólov
  • Boeser vsietil hetrik
  • McDavid a Boeser štvorbodoví
  • Markström vychytal čisté konto


PIT - MTL 3:2 PP

Slafkovský pomohol gólom k bodu, hrdinom Penguins bol Pettersson

Juraj Slafkovský sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom strelil svoj siedmy gól v sezóne a prvýkrát v kariére pokoril métu 20 bodov v sezóne. Hoci počas presilovky zvyšoval pri snahe o prihrávku na 2:1, nakoniec Canadiens získali len bod, keď prehrali s Pittsburghom 2:3 po predĺžení. Na gól Kaidena Guhleho odpovedal Lars Eller, ktorý ako prvý Dán odohral 1000. zápas NHL, na gól Slafkovského Jake Guentzel. Hrdinom Penguins sa nakoniec stal v tretej minúte nadstaveného času Marcus Pettersson, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu. Rickard Rakell si ich pripísal dve. Ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohol s 25 zákrokmi aj Trostan Jarry. Jeho náprotivok, Jake Allen, urobil 30 zákrokov. Slafkovský odohral niečo cez 17 minút a pripísal si aj mínusový bod, dva bodyčeky a päť striel na bránu. Jeho tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Cole Caufield vďaka asistencii bodoval v deviatom zápase po sebe. Bodová séria Erika Karlssona skončila na desiatich dueloch. Eller je deviatym hráčom, ktorý skóroval v prvom aj 1000. zápase kariéry. Dokázali to aj Marián Gáborík, Milan Hejduk, Alex Kovaľov, Jevgenij Malkin, Joe Nieuwendyk, Gilbert Perreault, Jean Ratelle a Luc Robitaille.


Slafkovského 7. gól, 20. bod v sezóne:

Crosby predviedol krásnu prihrávku na gól Guentzela:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Pettersson (PIT), 2. L. Eller (PIT), 3. J. Slafkovský (MTL)



TBL - NJD 6:3

Nemec asistoval pri prehre v Tampe, trojbodový Hedman dosiahol 700. bod

Brandon Hagel a Brayden Point strelili po dva góly, aby Tampa Bay uspela nad New Jersey 6:3 a vyhrala tretí zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich. Nicholas Paul a Steven Stamkos zaznamenali po góle a asistencii, Nikita Kučerov asistoval dvakrát, Victor Hedman dokonca trikrát. Hedman pritom ako prvý obranca v klubovej histórii dosiahol 700. bod v kariére. Andrej Vasilevskij kryl 21 striel. Prekonali ho Ondřej Palát, Jesper Bratt a Tyler Toffoli, pri ktorého góle na 3:4 asistoval Šimon Nemec – strieľal spred modrej. Hagel a Point následne skórovali do prázdnej brány, a tak Vítek Vaněček napokon inkasoval zo 40 striel štyri góly. Palát pridal ku gólu aj asistenciu, dvakrát asistoval Nico Hischier. Nemec odohral 21 minút a 39 sekúnd ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu po Lukeovi Hughesovi (22:32). Zblokoval jednu strelu a pripísal si aj tri mínusové body. Toffoliho gól bol jeho 500. bod v kariére. Hedman má v tejto sezóne na konte už 41 asistenciu. Hranicu 40 pokoril v ôsmej sezóne, čím vyrovnal klubový rekord Martina St. Louisa.

Nemcova 11. asistencia, 13. bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. N. Paul (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)



DAL - WSH 5:4 PP

Harley rozhodol v predĺžení o výhre nad Capitals

Thomas Harley strelil svoj druhý gól v zápase v štvrtej minúte predĺženia, aby Dallas zdolal Washington 5:4 po tom, čo v záverečných dvoch minútach tretej tretiny prišiel o dvojgólové vedenie. Z gólov sa tešili aj Wyatt Johnston a dvojbodoví Matt Duchene s Masonom Marchmentom. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy a bodovej na päť (4-0-1) pomohli aj Tyler Seguin a Miro Heiskanen s dvoma asistenciami a Jake Oettinger s 24 zákrokmi. Prekonali ho Anthony Mantha, Rasmus Sandin, Alex Ovečkin a Dylan Strome. Mantha a Ovečkin pridali aj po asistencii, dve zaknihoval Jevgenij Kuznecov. Charlie Lindgren urobil 30 zákrokov a Capitals prehrali štvrtý zápas po sebe. Slovenský obranca Martin Fehérváry v ňom odohral 17 a štvrť minúty s jedným mínusovým bodom a dvoma bodyčekmi. Duel nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Max Pacioretty. Nemalo by súvisieť so zranením achilovky, z ktorého sa len nedávno zotavil. Harley vyrovnal s troma gólmi v predĺženiach v jednej sezóne klubový rekordu Seguina (2019/20) a Johna Klingberga (2015/16).

Hviezdy duelu: 1. T. Harley (DAL), 2. M. Marchment (DAL), 3. A. Mantha (WSH)



CAR - ARI 3:1

Neskorý gól Orlova rozhodol o výhre nad Coyotes

Dmitrij Orlov skóroval 36 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Carolina zdolala Arizonu 3:1 a vyhrala tretí zápas po sebe. Martin Nečas vyrovnával v druhej tretine na 1:1 a tretí gól pridal Jesper Fast. Seth Jarvis zaznamenal dve asistencie a Anttiho Raantu prekonal z 12 striel len Logan Cooley. Connor Ingrma urobil 36 zákrokov a Coyotes prehrali tretí zápas v sérii. V tretej tretine boli prestrieľaní 1:20.

Orlov rozhodol v samom závere:

Hviezdy duelu: 1. D. Orlov (CAR), 2. J. Slavin (CAR), 3. M. Nečas (CAR)



PHI - BOS 2:6

Trojbodový Pastrňák dosiahol 70. bod a pomohol natiahnuť Flyers sériu prehier

David Pastrňák strelil dva góly a pridal asistenciu, aby už v 49. zápase pokoril hranicu 70 bodov v sezóne a pomohol Bostonu k výhre 6:2 nad Philadelphiou, ktorá prehrala piaty zápas po sebe. Bruins viedli už 5:0, keď strelili päť gólov za 5 minút a 29 sekúnd (klubový rekord je 2:55 z roku 1974). K siedmej výhre z posledných ôsmich zápasov pomohol gólom a dvoma asistenciami James van Riemsdyk, gólom a asistenciou Charlie McAvoy. Po góle pridali Charlie Coyle a Danton Heinen, dvakrát asistoval Pavel Zacha. Linus Ullmark urobil 35 zákrokov a pokoril ho jediný muž – dvakrát Tyson Foerster. Cal Petersen kryl 12 striel zo 14 po tom, čo nahradil Samuela Erssona. Ten inkasoval štyri góly zo 14 striel. Flyers prehrali s Bruins šiesty vzájomný zápas po sebe. Pastrňák má aktuálne na konte 33 gólov a 39 asistencií.

Bruins strelili v prvej tretine štyri góly za štyri minúty:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. L. Ullmark (BOS), 3. T. Foerster (PHI)



SJS - BUF 2:5

Sabres otočili zápas proti San Jose, ktorému skončila víťazná séria

Buffalo prehrávalo 0:2, ale potom strelilo päť gólov po sebe, aby pomerom 5:2 zdolalo San Jose, ktorému ukončilo trojzápasovú víťaznú a štvorzápasovú bodovú sériu. JJ Peterka strelil dva góly, Dylan Cozens zaznamenal gól a dve asistencie, Alex Tuch gól a asistenciu. Skóroval aj Jordan Greenway, dvakrát asistoval Casey Mittestadt. Ukko-Pekka Luukkonen urobil 23 zákrokov a puk z brány vyberal po góloch Marc-Edouarda Vlasica a Jana Ruttu. Obom na ne prihrával William Eklund. Kaapo Kahkonen kryl 31 z 35 striel – Cozens skóroval do prázdnej brány. Duel pre zranenie nedohral hosťujúci Jack Quinn. Sabres vyhrávali dva zápasy po sebe, v ktorých prehrávali o viac gólov, po prvýkrát od mája 2021.

Hviezdy duelu: 1. J. Peterka (BUF), 2. C. Mittelstadt (BUF), 3. J. Greenway (BUF)



EDM - NSH 4:1

Perry zažil víťaznú premiéru, Oilers už majú pred sebou len rekord NHL!

Debut Coreyho Perryho nenarušil víťazné ťaženie Edmontonu, ktorý zdolal Nashville 4:1, aby triumfoval už v 16. zápase po sebe. Vyrovnal tým druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL, ktorý v ročníku 2016/17 ťahal Columbus. Od rekordu Pittsburghu z ročníka 1992/93 ho delí už len jeden víťazný duel. V tom sobotnom strelil víťazný gól Leon Draisaitl, ktorý pridal aj dve asistencie a v 683. zápase kariéry dosiahol 800. bod. Rýchlejšie to z hráčov Oilers dosiahli len Wayne Gretzky (352), Connor McDavid (545) a Jari Kurri (558). McDavid bodoval v 18. domácom zápase po sebe, keď raz skóroval a trikrát asistoval. Do čierneho sa trafil aj dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins, do prázdnej brány Zach Hyman. Stuart Skinner vyhral 12. zápas po sebe a čelil 29 strelám, z ktorých ho pokoril len Colton Sissons. Kevin Lankinen urobil 17 zásahov a Predators prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Na 800. bode Draisaitla mal podiel aj McDavid:

Hviezdy duelu: 1. S. Skinner (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. L. Draisaitl (EDM)



WPG - TOR 2:4

Matthews dosiahol 40. gól, 600. bod pri výhre nad Jets

Auston Matthews strelil ako prvý v sezóne 40. gól, aby rozhodol o výhre Toronta 4:2 nad Winnipegom. Pred ním skórovali Ryan Reaves, ktorý hral vo svojom prvom zápase od 14. decembra, a John Tavares. Gól do prázdnej brány ešte pridal Simon Benoit. Mitch Marner a Morgan Rielly zaznamenali po dve asistencie, Iľja Samsonov urobil 24 zákrokov. Kým Maple Leafs vyhrali tretí zápas po sebe, Jets posledné tri prehrali. Ich góly v sobotu strelili Dylan Samberg a Mason Appleton, zatiaľ čo Connor Hellebuyck kryl 26 z 29 striel. Matthews dosiahol 40. gól už v 46. zápase, čo dokázal ako najrýchlejší v klubovej histórii. Je to jeho šiesta 40-gólová sezóna v kariére. Viac ich z Američanov mali len Pat Lafontaine a Joe Mullen – sedem. Matthews zároveň dosiahol svoj 600. bod v NHL a tiež bol v klubovej histórii najrýchlejší – potreboval na to len 527 duelov. Duel nedohral pre zranenie obranca domácich Brenden Dillon.

Matthewsov 40. gól v sezóne, 600. bod v kariére:

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. J. Tavares (TOR), 3. C. Hellebuyck (WPG)



DET - VGK 5:2

Detroit ukončil Vegas bodovú sériu

Joe Veleno využil presilovku, aby obnovil vedenie Detroit a nasmeroval ho k výhre 5:2 nad Vegas. Dylan Larkin otvoril skóre a aj ho gólom do prázdnej brány uzavrel. K šiestej výhre z posledných ôsmich duelov viedli aj góly Jakea Walmana a Andrewa Coppa, ako aj dve asistencie Lucasa Raymonda a Moritza Seidera. Alex Lyon urobil 28 zákrokov a prekonali ho Ivan Barbašov a Paul Cotter. Pri oboch góloch asistoval Alec Martinez a Logan Thompson kryl 24 striel z 28. Golden Knights prišli o šesťzápasovú bodovú sériu (5-0-1). Larkin bodoval v 11. zápase po sebe a strelil aj svoj 200. gól v kariére.

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. M. Seider (DET), 3. A. Martinez (VGK)



OTT - NYR 2:7

Zibanejad dosiahol 500. bod pri výhre nad Senators

Rangers prehrávali 0:2, ale v druhej tretine strelili päť gólov po sebe a v tretej pridali ďalšie dva, aby zdolali Ottawu 7:2 a predišli tretej prehre v sérii. Jonathan Quick urobil 29 zákrokov, Artemij Panarin zaznamenal gól do prázdnej brány a dve asistencie a po góle a asistencii si pripísali Jonny Brodzinski, Chris Kreider, Alexis Lafreniere a Zac Jones. Po góle pridali Kaapo Kakko a Blake Wheeler, dve asistencie si pripísal bývalý Senátor Mika Zibanejad. Ten dosiahol svoj 500. bod v 534. zápase – rýchlejšie to v tíme dokázali len Mark Messier (406), Brian Leetch (496) a Andy Bathgate (518). O góly Senators sa postarali Jakob Chychrun a Brady Tkachuk, ktorý s piatou 20-gólovou sezónou v kariére vyrovnal na 4. mieste historického poradia tímu Mariána Hossu a Marka Stonea. Viac ich mali len Daniel Alfredsson (13), Jason Spezza (8) a Alexej Jašin (6). Jonas Korpisalo inkasoval štyri góly zo 17 striel, Mads Sogaard dva z 11. Senators prišli o päťzápasovú bodovú sériu (3-0-2). Peter Laviolette so 782. výhrou v NHL vyrovnal zápis Ala Arboura na siedmom mieste historického poradia NHL.


Hviezdy duelu: 1. J. Quick (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. A. Lafreniere (NYR)


NYI - FLA 2:3 PP

Ekman-Larsson rozhodol v predĺžení o výhre nad trápiacimi sa Islanders

Oliver Ekman-Larsson skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby Florida zdolala Islanders 3:2 a vyhrala štvrtý zápas po sebe. V normálnej hracej dobe dvakrát viedla po presilovkových góloch Sama Reinharta a Matthewa Tkachuka, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu. Reinhart strelil v tejto sezóne v presilovkách už 20 gólov, s čím vytvoril nový klubový rekord. Bodoval v 13. zápase po sebe. Anthony Stolartz urobil 21 zákrokov. Prekonali ho Simon Holmstrom a Kyle Palmieri. Semion Varlamov opustil duel s 34 zásahmi a newyorský tím prehral tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. O. Ekman-Larsson (FLA), 3. S. Varlamov (NYI)



MIN - ANA 2:3

Terry zavŕšil obrat Ducks proti Wild

Troy Terry strelil svoj druhý gól v zápase v strede tretej tretiny, aby zavŕšil obrat Anaheimu a výhru 3:2 nad Minnesotou. K druhej výhre z posledných troch zápasov viedol aj gól Ryana Stromea, ako aj 35 zákrokov Lukáša Dostála a dve asistencie Adama Henriqueho. Wild viedli po góloch Kirilla Kaprizova a Jona Merrilla, na ktoré prihrával Mats Zuccarello. Nakoniec prehrali druhý zápas po sebe. Filip Gustavsson ho opustil s 22 zásahmi, Pat Maroon so zranením. Ducks vyhrali ôsmy zápas v sezóne, v ktorom prehrávali. Vyrovnali tak zápisy sezónnych lídrov, Calgary, Dallasu, Colorada a Detroitu.

Hviezdy duelu: 1. L. Dostál (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. K. Kaprizov (MIN)



VAN - CBJ 5:4 PP

Boeser, Pettersson zažiarili pri obrate Canucks

Brock Boeser strelil svoj šiesty hetrik v kariére, aby pomohol Vancouveru k výhre 5:4 nad Columbusom, o ktorej v predĺžení rozhodol svojím druhým gólom v zápase Elias Pettersson. Obaja pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Pius Suter, po tri J.T. Miller a Quinn Hughes, ktorý to dokázal už po ôsmy raz v ročníku – viackrát to z obrancov dokázali len legendárni Bobby Orr (2x 13, 10, 9) a Ray Bourque. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov a k natiahnutiu bodovej série na 11 zápasov (9-0-2) pomohol aj Thatcher Demko s 25 zákrokmi. Blue Jackets môže tretia prehra z posledných štyroch zápasov mrzieť, pretože viedli 2:0 aj 4:1. Alexandre Texier skóroval v oslabení, Kirill Marčenko v presilovke a Sean Kuraly s Jakeom Beanom v rovnovážnom počte hráčov na ľade. Texier pridal aj asistenciu, Elvis Merzlikins urobil 28 zákrokov. Hughes ako prvý obranca v sezóne dosiahol na métu 60 bodov a Boeser prvýkrát v kariére pokoril hranicu 30 gólov.

Boeserov šiesty hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. E. Pettersson (VAN), 3. J. Miller (VAN)



CGY - CHI 1:0

Markström a Lindholm pomohli Flames ukončiť sériu prehier

Jacob Markström zneškodnil všetkých 32 striel, aby pomohol Calgary ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. S druhým čistým kontom v sezóne a 20. v kariére ho doviedol k futbalovej výhre 1:0 nad Chicagom. Víťazný gól strelil počas presilovky v druhej tretine Elias Lindholm. Petr Mrázek inak predviedol 30 úspešných zákrokov. Štvorzápasovú sériu prehier teraz ťahajú Blackhawks. Tí prehrali vonku už 20. zápas po sebe. Minimálne 20 núl vychytali zo Švédov v NHL aj Henrik Lundqvist (64), Tommy Salo (37) a Johan Hedberg (22).

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (CGY), 2. P. Mrázek (CHI), 3. E. Lindholm (CGY)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 M. Fehérváry (WSH) 
17:15
0
0
0
-1
0
2
2
 J. Slafkovský (MTL)
17:09
1
0
1
-1
0
5
2
 Š. Nemec (NJD)
21:39
0
1
1
-3
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies