Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
LAK
0
EDM
1
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pospíšil so skvelou prihrávkou, Nemec menej ešte nikdy nehral. Čistý hetrik Čecha

Vo štvrtok sa v NHL odohralo sedem zápasov a v akcii boli štyria Slováci. Jediný útočník z nich bodoval, obrancovia nie.

Highlighty noci
  • Pospíšil asistoval, Nemec, Fehérváry a Černák nebodovali
  • Washington prehral šiesty zápas po sebe, Winnipeg piaty
  • Vancouver prišiel o 12-zápasovú bodovú sériu
  • Colorado strelilo dva góly za päť sekúnd
  • Teräväinen štvorbodový
  • Nečas strelil svoj prvý hetrik v NHL
  • Konecny dosiahol hetrik G. Howea
  • Ullmark vychytal čisté konto

NJD - CGY 3:5

Pospíšil asistoval pri výhre nad Nemcom

Jacob Markström predviedol 37 zákrokov a päť rôznych hráčov skórovalo, aby si Calgary natiahlo víťaznú sériu na tri zápasy triumfom 5:3 v New Jersey. Mikael Backlund, Connor Zary, Kevin Rooney a Andrej Kuzmenko sa trafili do čierneho predtým, ako Andrew Mangiapane pridal poistku do prázdnej brány. Zary a Mangiapane pridali aj po asistencii, dve si z duelu odniesol Noah Hanifin. Bodoval aj slovenský útočník Martin Pospíšil, ktorý sa prezentoval peknou prihrávkou pri Zaryho góle na 2:1. V akcii strávil skoro 12 a pol minúty a okrem ôsmej asistencie (12. bodu) v sezóne si pripísal aj plusový bod, dve strely, jeden blok, dva bodyčeky a menší trest za podrazenie. Jeho krajan v drese domácich, Šimon Nemec, odohral necelých 16 minút s jedným blokom. Išlo o jeho najnižší hrací čas v kariére. Predošlé minimum bolo 16:24.   Dva góly jeho tímu strelil Ondřej Palát, jeden dvojbodový Nico Hischier. Pri všetkých troch góloch asistoval Jesper Bratt, Jack Hughes pri návrate do akcie nebodoval. Vítek Vaněček kryl 25 z 29 striel a Devils prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Kuzmenko skóroval zakaždým v prvých dvoch zápasoch v drese Flames. Len David Moss, Joe Mullern, Dave Hindmarch a Kent Nilsson zažili v takomto prípade trojzápasové gólové série.


Pospíšil a jeho 8. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (CGY), 2. O. Palát (NJD), 3. N. Hischier (NJD)



FLA - WSH 4:2

Florida natiahla Washingtonu sériu prehier už na šesť duelov

Ryan Lomberg strelil svoj prvý gól v ostatných 35 zápasoch, aby rozhodol o výhre Floridy 4:2 nad Washingtonom, ktorý prehral už šiesty zápas po sebe. Do čierneho sa trafili aj Matthew Tkachuk a Sam Reinhart, do prázdnej brány Eetu Luostarinen. Tkachuk zaznamenal aj dve asistencie a k piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohol aj Sergej Bobrovskij s 21 zákrokmi. Pokorili ho Alex Ovečkin a Anthony Mantha, ktorí posielali Capitals dvakrát do vedenia. Darcy Kuemper kryl 37 striel zo 40. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 17 a pol minúty s mínusovým bodom, dvoma trestnými minútami za seknutie Tkachuka a troma blokmi.


Hviezdy duelu: 1. R. Lomberg (FLA), 2. M. Tkachuk (FLA), 3. S. Reinhart (FLA)


NYI - TBL 6:2

Horvat a Barzal pomohli Islanders zdolať Lightning

Bo Horvat a Mathew Barzal zaznamenali po góle a asistencii, Iľja Sorokin zastavil 18 striel a Islanders zdolalo Lightning 6:2. Z gólov sa tešili aj Noah Dobson, Kyle Palmieri, Ryan Pulock a navrátilec zo zranenia Casey Cizikas. Kým New York vyhral druhý zápas po sebe, Tampa posledné dva zápasy prehrala. Jonas Jonsson urobil 18 zákrokov a o góly hostí sa postarali Nikita Kučerov a Brandon Hagel. Slovenský obranca Erik Černák odohral 22 minút a 42 sekúnd, počas ktorých si pripísal mínusový bod, dve strely, dva bloky a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. B. Horvat (NYI), 3. C. Cizikas (NYI)



BOS - VAN 4:0

Bruins ukončili sériu Canucks, Marchand skoro vyrovnal rekord

Linus Ullmark urobil 17 zákrokov, aby s prvým čistým kontom v sezóne a siedmym v kariére doviedol Boston k výhre 4:0 nad Vancouverom, ktorý prišiel o 12-zápasovú bodovú sériu (10-0-2). Brad Marchand otvoril skóre stretnutia už po 32 sekundách počas oslabenia a počas ďalšieho skóroval aj Danton Heinen. Morgan Geekie a Pavel Zacha strelili neskôr dva góly za 15 sekúnd. Zacha pridal aj asistenciu, dve zaknihovali Charlie Coyle a David Pastrňák. Bruins vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Thatchera Demka prekonali štyrikrát z 25 striel. Marchand strelil tretí najskorší gól v oslabení v histórii NHL. Wayne Gretzky a Dirk Graham strelili svoje po 30 sekundách zápasu.

Marchand strelil bleskový gól v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark (BOS), 2. C. Coyle (BOS), 3. P. Zacha (BOS)



PHI - WPG 4:1

Konecny pomohol natiahnuť Jets sériu prehier

Travis Konecny strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Philadelphii k výhre 4:1 nad Winnipegom, ktorý prehral piaty zápas v sérii. Konecny sa aj pobil, aby dosiahol hetrik Gordieho Howea. Gól a asistenciu si pripísali aj Morgan Frost a Ryan Poehling, ktorý skóroval v oslabení. Do čierneho sa trafil aj Tyson Foerster a Samuel Ersson urobil 28 zákrokov. V 55. minúte mu zničil čisté konto Kyle Connor. Laurent Brossoit opustil duel so 17 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. M. Frost (PHI), 3. S. Ersson (PHI)


CAR - COL 5:2

Nečas zažiaril s hetrikom, Teräväinen štvorbodový

Martin Nečas strelil čistý hetrik v prvej tretine, aby zavelil k výhre Caroliny 5:2 nad Coloradom. Bol to prvý hetrik v kariére pre českého útočníka, ktorý v NHL odohral 330 zápasov. Hurricanes vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich aj vďaka gólom Michaela Buntinga a Setha Jarvisa či štyrom asistenciám Teuva Teräväinena. Dvakrát asistoval Brent Burns. Piotr Kočetkov inkasoval dva góly z 18 striel. V druhej tretine ho nahradil Antti Raanta, no ten po deviatich zákrokoch utrpel zranenie dolnej časti tela a Kočetkov sa do brány musel vrátiť. V rozmedzí piatich sekúnd poslednej minúty prvej tretine ho prekonali Zach Parise a dvojbodový Samuel Girard. Parise strelil svoj prvý gól v drese Avalanche, ktorí prehrali tretí zápas po sebe. Alexandar Georgiev ho opustil s 23 zákrokmi. Avalanche sú 33. tímom histórie NHL s dvoma gólmi v rozmedzí piatich sekúnd a prvým od 14. januára 2022, kedy Wild strelili dva góly za štyri sekundy. Predošlým klubovým rekordom denverského tímu bolo sedem sekúnd. Nečas je len druhým hráčom Whalers/Hurricanes s čistým hetrikom v prvej tretine. 5. novembra 2007 ho dosiahol aj Cory Stillman.

Prvý hetrik Nečasa v NHL:

Dva góly Colorada za 5 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Nečas (CAR), 2. T. Teräväinen (CAR), 3. M. Bunting (CAR)



ARI - VGK 2:3

Golden Knights zdolali Coyotes, Ružička nehral

Jonathan Marchessault a Nicolas Hague s dávkou šťastia skórovali v rozmedzí 58 sekúnd prvej tretiny a Chandler Stephenson na nich nadviazal ešte pred prvou prestávkou, aby doviedli Vegas k výhre 3:2 nad Arizonou, v drese ktorej ešte Adam Ružička nenastúpil. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Adin Hill s 20 zákrokmi. Viac práce mal Karel Vejmelka, ktorý nahrádzal Connora Ingrama. Zneškodnil všetkých 28 striel po tom, čo jeho kolega inkasoval tri góly zo šiestich striel. Jason Zucker znižoval na 1:2, a Clayton Keller na 2:3. Coyotes prehrali štvrtý zápas po sebe.

Zlepené góly v prvých 90 sekundách pomohli rozbehnúť šampióna:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. K. Vejmelka (ARI), 3. C. Stephenson (VGK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 E. Černák (TBL)
22:42
0
0
0
-1
0
2
2
 M. Fehérváry (WSH) 
17:32
0
0
0
-1
2
0
0
 Š. Nemec (NJD)
15:54
0
0
0
0
0
0
0
 M. Pospíšil (CGY)
12:23
0
1
1
+1
2
2
2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! V play-off zažila debut Red Wings si upísali mladého obrancuPrvý tím postúpil. A prvý Slovák z play-off NHL je k dispozícii pre reprezentáciu!Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies