Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pospíšil bol podľa experta pôsobivý, séria Tatara neskončila. Jeden Slovák na tribúne

V pondelok sa v NHL odohralo 10 zápasov, v ktorých si zahrali aj traja zo štyroch možných Slovákov.

Highlighty noci
  • Pospíšil, Tatar a Černák nebodovali, Ružička nehral
  • Arizona prehrala 10. zápas po sebe
  • Chicago prehralo vonku 21. zápas po sebe
  • Eriksson Ek a Kaprizov šesťbodoví, Zuccarello, Boldy a Miller štvorbodoví
  • Eriksson Ek, Kaprizov a Miller strelili hetriky v rovnakom zápase
  • Monahan dosiahol tiež hetrik
  • Morelli a Brazeau skórovali pri debutoch v NHL
  • Thompson vychytal čisté konto
  • Swayman urobil 43 zákrokov

CGY - WPG 6:3

Monahan dosiahol hetrik, ale Flames sa tešili z výhry

Nazem Kadri zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Calgary k výhre 6:3 nad Winnipegom. Oba tímy tak prišli o svoje trojzápasové série. Flames k tomu pomohli gólmi aj Oliver Kylington, Blake Coleman a dvojbodoví Jonathan Huberdeau s Andrewom Mangiapanem. Kylington strelil svoj prvý gól od 18. apríla 2022 – minulú sezónu vynechal pre riešenie mentálneho zdravia. Rasmus Andersson dvakrát asistoval a Jacob Markström urobil 28 zákrokov pri svojej 100. výhre od príchodu do Alberty. Recept na neho našiel len jeden hráč – všetky tri góly strelil bývalý „Plameň“ Sean Monahan, pre ktorého išlo o druhý hetrik v kariére. Kyle Connor a Gabriel Vilardi dvakrát asistovali, Connor Hellebuyck kryl 28 z 33 striel – Kadri strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Slovenský útočník Martin Pospíšil predviedol štyri bodyčeky, pričom odohral 14 a pol minúty. „Schopnosť Martina Pospíšila dostávať sa pod kožu skúsených hráčov NHL, ako sú Brad Marchand a dnes večer Adam Lowry, je dosť pôsobivá. Veľmi Tkachukovské,“ poznamenal o ňom novinár Salim Nadim Valji z TSN.

Monahanov čistý hetrik:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (CGY), 2. A. Mangiapane (CGY), 3. S. Monahan (WPG)



SEA - DET 3:4 PP

Chiarot rozhodol v predĺžení o výhre nad Kraken

Ben Chiarot skóroval po 67 sekundách predĺženia, aby Detroit uspel v Seattli 4:3 a vyhral druhý zápas po sebe. Trikrát v ňom pritom vyhrával po góloch Moritza Seidera, dvojbodového Lucasa Raymonda a Daniela Spronga. Patrick Kane zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 800. v NHL – z Američanov ich toľko nazbierali len Phil Housley (894) a Mike Modano (813). Bodoval v piatom zápase po sebe. Alex Lyon čelil 41 strelám, z ktorých ho pokorili dvakrát Jared McCann a raz Jaden Schwartz. Will Borgen dvakrát asistoval a Joey Daccord urobil 28 zákrokov. Slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal mínusový bod a dve strely na bránu počas necelých 10 minút, ktoré strávil na ľade. Nebodoval v štvrtom zápase po sebe a menej minút od výmeny neodohral. Kraken prišli o sériu štyroch víťazstiev vo vzájomných zápasoch.

Článok pokračuje pod reklamou

Kaneova 800. asistencia v kariére:

Hviezdy duelu: 1. B. Chiarot (DET), 2. J. McCann (SEA), 3. Y. Gourde (SEA)



TBL - OTT 2:4

Joseph dvojgólový pri výhre nad Lightning

Mathieu Joseph strelil svojmu bývalému tímu dva góly a Anton Forsberg robil 23 zákrokov, aby Ottawa zdolala Tampu Bay 4:2 a predišla tretej prehre v sérii. Tim Stützle zaznamenal gól a asistenciu, skóroval aj Vladimir Tarasenko a dvakrát asistoval Arťom Zub. Andrej Vasilevskij urobil 24 zákrokov a Lightning prehrali druhý zápas po sebe. Ani raz pritom nevyhrávali – Mitchell Chaffee znižoval na 1:3, Brayden Point na 2:4. Asistenciu si pripísal Brandon Hagel, ktorý bodoval v desiatom zápase po sebe. Slovenský obranca Erik Černák odohral necelých 20 minút so ziskom dvoch mínusových bodov. Prezentoval sa aj jednou strelou, troma blokmi, bodyčekom a hákovaním, za ktoré dostal dve trestné minúty. Stützle je druhým hráčom v histórii Senators, ktorý pred 23. narodeninami dosiahol tri minimálne 50-bodové sezóny po sebe. Prvým bol Martin Havlát.

Hviezdy duelu: 1. M. Joseph (OTT), 2. T. Stützle (OTT), 3. M. Chaffee (TBL)



ARI - EDM 3:6

Edmonton natiahol sériu prehier Coyotes na 10 zápasov, Ružička nehral

Evander Kane skóroval dvakrát v tretej tretine, aby nasmeroval Edmonton k výhre 6:3 nad Arizonou, ktorá prehrala už desiaty zápas po sebe. Leon Draisaitl zaznamenal gól a dve asistencie, Evan Bouchard tri asistencie a Stuart Skinner urobil 22 zákrokov. Z gólov sa tešili aj Warren Foegele, Zach Hyman a Mattias Janmark, dvakrát asistovali Connor McDavid a Mattias Ekholm. Oilers odohrali od prestávky šesť zápasov, v ktorých striedajú prehry s výhrami. Nick Bjugstad strelil dva góly Coyotes, Clayoton Keller jeden a pridal aj asistenciu. Matt Villalta pri debutovom štarte v NHL inkasoval päť gólov z 25 striel – Foegele skóroval do prázdnej brány. Adam Ružička nehral v druhom z posledných troch zápasov. Edmonton momentálne ťahá sedemzápasovú víťaznú sériu v zápasoch proti Arizone.

Kane a Hyman skórovali v rozmedzí 26 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (EDM), 2. N. Bjugstad (ARI), 3. E. Bouchard (EDM)



BUF - ANA 3:4

Vatrano dvojgólový pri výhre nad Sabres

Frank Vatrano strelil v druhej tretine dva góly za dve a pol minúty, aby poslal Anaheim prvýkrát do vedenia a nasmeroval ho k výhre 4:3 nad Buffalom. Víťazný gól nakoniec strelil Troy Terry, gólovo sa presadil aj Adam Henrique. Terry pridal aj dve asistencie, až tri ich nazbieral Mason McTavish. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj John Gibson, ktorého z 37 striel prekonali len Jordan Greenway, Tage Thompson a Zach Benson. Dylan Cozens dvakrát asistoval, Ukko-Pekka Luukkonen urobil 11 zákrokov a Sabres prehrali druhý zápas z posledných troch. Duel už v prvej tretine opustil so zranením rozhodca Kevin Pollock a už sa na ľade nevrátil.

Hviezdy duelu: 1. F. Vatrano (ANA), 2. M. mcTavish (ANA), 3. Z. Benson (BUF)



STL - TOR 2:4

Matthews opäť skóroval, Maple Leafs vyhrali štvrtý zápas po sebe

Auston Matthews strelil svoj 49. gól v sezóne a pridal asistenciu, aby pomohol Torontu natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy triumfom 4:2 na ľade St. Louis. Po góle strelili aj Matthew Knies, William Nylander v oslabení a Bobby McMann do prázdnej brány, Mitch Marner nazbieral tri asistencie a Iľja Samsonov urobil 19 zákrokov. Brandon Saad a Pavel Bučnevič strelili góly Blues, ktorí prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Joel Hofer kapituloval trikrát z 28 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. W. Nylander (TOR)



BOS - DAL 4:3 SN

McAvoy rozhodol v nájazdoch o ukončení série prehier, Swayman prvou hviezdou

Charlie McAvoy uspel v deviatej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o výhre Bostonu 4:3 nad Dallasou, ktorou si „Medvede“ ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Nadstavený čas vynútil David Pastrňák a skórovali aj Jesper Boqvist a Justin Brazeau, ktorý hral vo svojom prvom zápase v NHL. Boqvist pridal aj asistenciu, dve si pripísal McAvoy a Jeremy Swayman zažiaril so 43 zákrokmi. Ďalších osem urobil v nájazdoch. Prekonali ho Wyatt Johnston, Ryan Suter a Esa Lindell. Jake Oettinger urobil 27 zákrokov a Stars prehrali druhý zápas po sebe. Ťahajú však päťzápasovú bodovú sériu (3-0-2).

Samostatné nájazdy:

Brazeau a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. C. McAvoy (BOS), 3. J. Boqvist (BOS)



MIN - VAN 10:7

Wild zdolali Canucks 10:7, padli tri hetriky

Joel Eriksson Ek a Kirill Kaprizov zaznamenali po tri góly a tri asistencie, aby doviedli Minnesotu k výhre 10:7 nad Vancouverom, ktorý v zápase vyhrával už 5:2. Mats Zuccarello, ktorý zaznamenal aj tri asistencie, začal cestu za obratom 33 sekúnd pred koncom druhej tretiny a Wild následne strelili päť gólov za prvých 5 minút a 12 sekúnd tretej dvadsaťminútovky. Gól a tri asistencie zaknihoval aj Matt Boldy, po góle pridali Marco Rossi a Jonas Brodin. On a Kaprizov skórovali do prázdnej brány. Filip Gustavsson inkasoval päť gólov zo 16 striel a Marc-Andre Fleury kryl v tretej tretine šesť striel z ôsmich. Hetrik strelil aj hosťujúci J.T. Miller, ktorý pridal aj asistenciu. Gól a asistenciu si pripísal Brock Boeser, po góle strelili Elias Pettersson, Ian Cole a Nikita Zadorov, tri asistencie nazbieral Pius Suter a dve Quinn Hughes. Casey DeSmith inkasoval osem gólov z 25 striel. Wild, ktorí si vytvorili nový rekord v počte strelených gólov, vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, v ktorých zakaždým bodovali. Canucks prehrali druhý zápas po sebe po trojzápasovej víťaznej šnúre.


Hviezdy duelu: 1. J. Eriksson Ek (MIN), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. J. Miller (VAN)


SJS - VGK 0:4

Vydarený debut Morelliho, Thompson vynuloval Sharks

Mason Morelli pri svojom debute v NHL strelil gól a pridal asistenciu, aby pomohol Vegas k výhre 4:0 nad San Jose. Svoje prvé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére vychytal Logan Thompson, ktorý predviedol 29 zákrokov. MacKenzieho Blackwooda z 26 striel prekonali aj Michael Amadio, William Karlsson a Keegan Kolesar. Alec Martinez nazbieral tri asistencie. Kým Golden Knights predišli tretej prehre v sérii, Sharks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Morelli je tretím hráčom Vegas, ktorý skóroval pri svojom ligovom debute. Dokázali to aj Cody Glass a Vadim Šipačov.

Morelliho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. L. Thompson (VGK), 2. A. Martinez (VGK), 3. M. Morelli (VGK)



CAR - CHI 6:3

Carolina natiahla zúfalú sériu Chicaga u súperov

Sebastian Aho zaznamenal gól a asistenciu, aby prispel Caroline k výhre 6:3 nad Chicagom, ktoré prehralo vonku 21. zápas po sebe. S bilanciu 1+1 skončil aj Martin Nečas, po góle strelili Michael Bunting, Jesperi Kotkaniemi, Brent Burns a do prázdnej brány Jordan Martinook, dve asistencie si pripísal Seth Jarvis. K tretej výhre v sérii a ôsmej z posledných desiatich zápasov pomohol aj Spencer Martin so 14 zákrokmi. Viac práce mal Petr Mrázek, ktorý kryl 36 zo 41 striel. Connor Bedard strelil gól a pridal dve asistencie, Nick Foligno a Tyler Johnson zaznamenali po góle a asistencii. Blackhawks prehrali deviaty zápas z posledných desiatich celkovo a piaty po sebe s Hurricanes. Aho dosiahol ôsmu 20-gólovú sezónu po sebe, čím prekonal zápis Erica Staala a v klubovej histórii stráca len na Rona Francisa, ktorý ťahal sériu desiatich takýchto sezón.

Bedard skóroval a následne prihrával na gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. M. Nečas (CAR), 3. J. Kotkaniemi (CAR)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 T. Tatar (SEA)
09:46
0
0
0
-1
0
2
0
 M. Pospíšil (CGY)
14:33
0
0
0
0
0
0
4
 E. Černák (TBL)
19:47
0
0
0
-2
2
1
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies