Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Sumáre

Slafkovský prišiel o sériu, ale vytvoril si nový rekord. Ružička opäť na tribúne

V stredu sa v NHL odohralo päť zápasov a z dvoch Slovákov si nakoniec zahral len jeden. Kým jemu séria skončila, jeho tímu nie.

Highlighty noci
  • Slafkovský prišiel o osemzápasovú bodovú sériu, Ružička nehral
  • Toronto vyhralo piaty zápas po sebe
  • Arizona prehrala 11. zápas po sebe
  • Chicago prehralo 10. zápas z posledných 11
  • Matthews pokoril 50-gólovú métu
  • McDavid bodoval v 20. domácom zápase po sebe

MTL - BUF 2:3

Slafkovský prišiel o sériu, Canadiens nie

Slovenský útočník Juraj Slafkovský svoju úctyhodnú bodovú sériu na deväť zápasov nenatiahol. Aj jeho spoluhráč z útoku, Nick Suzuki, prišiel o desaťzápasovú bodovú šnúru. Montreal však neprišiel o sériu prehier. V prvom zápase po trojdňovom voľne prehral s Buffalom 2:3, aby si pripísal tretiu prehru po sebe a piatu z posledných šiestich duelov. Dvakrát pritom viedol po góloch obrancov Arbera Xhekaja a Jaydena Strubleho. Na oba prihrával Joshua Roy. Sam Montembeault čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Zemgus Girgensons, Jeff Skinner v presilovke a Alex Tuch v oslabení. Ukko-Pekka Luukkonen pomohol k druhej výhre z posledných troch stretnutí s 29 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Slafkovský, ktorý odohral presne 21 a pol minúty. Pripísal si aj mínusový bod, jeden bodyček a šesť trestných minút. Po prvýkrát v kariére bol vylúčený trikrát – dvakrát za držanie, raz za hákovanie. Jedno vylúčenie Sabres využili na vyrovnanie stavu na 2:2.


Víťazný gól Tucha v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. U. Luukkonen (BUF), 2. J. Roy (MTL), 3. A. Xhekaj (MTL)



CHI - PHI 1:3

Konecny rozhodol o ďalšej prehre Blackhawks

Travis Konecny strelil gól, ktorým si natiahol bodovú sériu na sedem zápasov a ktorým rozhodol o výhre Philadelphie 3:1 nad Chicagom, ktoré prehralo desiaty zápas z posledných jedenástich. Z gólov sa tešili aj Travis Sanheim a Garnet Hathaway, Samuel Ersson pomohol odvrátiť tretiu prehru v sérii 21 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Colin Blackwell. Arvid Soderblom opustil zápas s 30 zásahmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Konecny rozhodol o výhre po tomto prieniku:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. T. Sanheim (PHI), 3. C. Blackwell (CHI)



ANA - CBJ 4:7

Columbus prišiel o štvorgólové vedenie, nakoniec Ducks po dlhom čase porazil

Columbus prišiel v druhej tretine o štvorgólové vedenie, ale v tretej tretiny strelil ďalšie tri góly, aby odvrátil katastrofu a zdolal Anaheim 7:4. Sean Kuraly a Zach Werenski strelili po dva góly, gól a dve asistencie si pripísali Johnny Gaudreau a Boone Jenner, skóroval aj Jegor Činachov a po dve asistencie si pripísali Jack Roslovic a Alexandre Texier. Daniil Tarasov kryl 27 striel z 29. Keďže ho v druhej tretine trafila cez mriežku v maske čepeľ hokejky do tváre, na štyri minúty sa do brány postavil aj Elvis Merzlikins. Inkasoval dva góly z dvoch striel. Kým Blue Jackets vyhrali druhý zápas z posledných troch, Ducks prehrali štvrtý zápas z posledných šiestich. O ich góly sa postarali Troy Terry, Alex Killorn a dvakrát Mason McTavish. Terry pridal aj dve asistencie, tri nazbieral Pavel Minťjukov. John Gibson kryl 20 z 26 striel – Jenner pečatil prvú výhru Columbusu nad Anaheimom od 7. januára 2020 do prázdnej brány. Kalifornský tím vyhral predošlých päť vzájomných duelov po sebe. Werenski s piatym viacgólovým zápasom v kariére vytvoril nový klubový rekord medzi obrancami. Predošlý zdieľal so Sethom Jonesom.

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner (CBJ), 2. T. Terry (ANA), 3. Z. Werenski (CBJ)



ARI - TOR 3:6

Matthews a Nylander dvojgóloví, Coyotes opäť padli. Ružička nehral

Arizone sa nepodarilo odvrátiť 11. prehru v sérii, keď na domácom ľade podľahla Torontu 3:6. Slovenský útočník Adam Ružička sledoval druhý zápas po sebe ako divák z tribúny. Auston Matthews potvrdil streleckú formu dvoma gólmi, dvakrát skóroval aj William Nylander a Maple Leafs sa tešili z piatej výhry v sérii a deviatej z posledných 11 zápasov. Bobby McMann a John Tavares zaznamenali po góle a asistencii, Mitch Marner asistoval trikrát, TJ Brodie a Timothy Liljegren dvakrát. Iľja Samsonov čelil 26 strelám, z ktorých ho pokorili Matias Macceli, Barrett Hayton a Dylan Guenther. Karel Vejmelka opustil duel s 30 zásahmi. Coyotes prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu vo vzájomných zápasoch. Toronto ich zdolalo po prvýkrát od 11. februára 2020. Matthews má na konte už 51 gólov a vytvoril nový americký rekord, keď 50-gólovú métu v sezóne pokoril už v 54. zápase. Predošlý rekord amerických rodákov držal on (2021/22) a Kevin Stevens (1992/93) so 62 duelmi.

Matthewsov 50. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. T. Brodie (TOR)



EDM - BOS 5:6 PP

McAvoy rozhodol v predĺžení o výhre nad Oilers

Charlie McAvoy skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby Boston zdolal Edmonton 6:5 a vyhral druhý zápas po sebe po štvorzápasovej sérii prehier. McAvoy, Jake DeBrusk a David Pastrňák zaznamenali bilanciu 1+1, skórovali aj Trent Frederic, Morgan Geekie a Brad Marchand, trikrát asistoval Mason Lohrei. Jeremy Swayman čelil 43 strelám, z ktorých ho dvakrát prekonal Warren Fiegele, raz Corey Perry, Mattias Janmark a dvojbodový Zach Hyman, ktorý vyrovnával na 5:5. Stuart Skinner urobil 29 zákrokov a Connor McDavid s Codym Cecim dvakrát asistovali. Kapitán Oilers vďaka tomu bodoval v 20. domácom zápase po sebe. Raz už ťahal 21-zápasovú sériu, vďaka čomu je len šiestym hráčom ligovej histórii s viac ako jednou takouto sériou. Dokázali to aj Wayne Gretzky (8x), Guy Lafleur, Mario Lemieux, Bobby Orr a Mike Bossy (všetci 2x). Edmonton v zápase trikrát dohnal stratu, raz dokonca prehrával o tri góly.

Hviezdy duelu: 1. W. Foegele (EDM), 2. C. Perry (EDM), 3. J. DeBrusk (BOS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
21:30
0
0
0
-1
6
1
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies