Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Hossa strelil gól, Jurčina nahrával, Halák prehral

Sedem slovenských hokejistov sa predstavilo v akcii v noci z utorka na stredu. Do kanadského bodovania sa zapísali Marián Hossa, ktorý strelil gól, a Milan Jurčina, ktorý sa vrátil do zostavy Blue Jackets. Jaroslav Halák inkasoval dva góly a prehral.

Traja Slováci sa stretli v Edmontone, kde Oilers na domácom ľade privítali Chicago. Jonathan Toews, Troy Brouwer, Dustin Byfuglien a Marián Hossa sa presadili strelecky za Blackhawks a Patrick Kane a Duncan Keith zaznamenali po dve asistencie, aby ich tím zvíťazil 4:2 a „doprial“ Edmontonu 11. prehru v sérii. Hostia boli od začiatku aktívnejší a výraznú streleckú prevahu mali najmä v druhej tretine, kedy sa im podarilo streliť tri góly. Hossa v 34. minúte strelil počas presilovky svoj 14. gól v sezóne, ktorým poslal „Hawks“ do vedenia 4:0. V poslednej minúte druhej tretiny znížil Fernando Pisani a na začiatku tretej tretiny uzavrel skóre zápasu Ryan Potulny. Inak zaznamenal Cristobal Huet 22 úspešných zákrokov. Hossa odohral v zápase takmer 18 minút a bránu domácich ohrozil celkovo šiestimi strelami. Päť z nich Jeff Deslauries zlikvidoval a celkovo zaknihoval 33 zákrokov. Ani raz ho neohrozil Tomáš Kopecký, ktorý na ľade strávil deväť minút a prezentoval sa aj jedným bodyčekom. Domáci obranca Ľubomír Višňovský odohral necelých 24 minút a zaznamenal jeden plusový bod a dve strely na bránu.

Steve Mason zaznamenal 29 zákrokov a Derick Brassard, Kristian Huselius a Fredrik Modin sa presadili strelecky, aby doviedli Blue Jackets k víťazstvu 3:2 nad Nashvillom. Predators od začiatku sezóny 2006/07 majú proti Columbusu bilanciu 22-2-2 a vyhrali päť posledných vzájomných zápasov. Tentokrát sa však z víťazstva tešili hráči z Ohia, z ktorých sa do bodovania zapísal aj obranca Milan Jurčina, ktorý sa vrátil do základnej zostavy. Rodák z Liptovského Mikuláša zaznamenal asistenciu pri úvodnom góle duelu, keď jeho tvrdú strelu usmernil do brány Brassard. V zápase odohral 16 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. V presilovkách odohral 47 sekúnd, v oslabeniach 3 a pol minúty. Zaznamenal aj jednu nepresnú strelu a jeden bodyček. Columbus si vytvoril trojgólový náskok, na ktorý Predators odpovedali len dvoma gólmi. Presadili sa Martin Erat a Patric Hornqvist. Nashvillu to však nestačilo a zaknihoval štvrtú prehru v sérii.

Jaroslav Halák dostal po veľmi dobrých víkendových výkonoch šancu aj na Floride, kde Montreal odohral svoj utorkový zápas. Ani ten Halákovi nevyšiel zle, inkasoval dva góly, zaznamenal 27 zákrokov, stal sa treťou hviezdou zápasu, ale to najdôležitejšie, víťazstvo, nevychytal. Montreal sa na konci druhej tretiny ujal vedenia po góle Tomáša Plekanca. Bol to však jediný gól, ktorý Tomáš Vokoun v stretnutí inkasoval. V tretej tretine sa však domáci hráči tešili dvakrát. Oba góly strelil Shawn Matthias. Prvý dal v 44. minúte z trestného strieľania a druhý v 53. minúte, keď dorazil do brány vyrazenú strelu. Asistenciu zaznamenal aj Michal Repík, ktorý bol v utorok povolaný z Rochesteru (AHL). Panthers boli v zápase aktívnejší a Vokoun potreboval na víťazstvo len 16 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Obranca Boris Valábik sa stal treťou hviezdou stretnutia, v ktorom Atlanta porazila na domácom ľade Anaheim pomerom 2:1. Nitriansky rodák strávil na ľade 17 a pol minúty a zaznamenal tri strely na bránu. Nebodoval, no podal veľmi dobrý defenzívny výkon, podarilo sa mu zblokovať celkovo šesť streleckých pokusov hostí a zaznamenať aj jeden bodyček. Jeho tím k víťazstvu doviedol brankár Johan Hedberg, ktorý zaznamenal 34 zákrokov, a Maxim Afinogenov, ktorý v 45. minúte strelil víťazný gól. Strelecky sa presadil aj Colby Armstrong. Jediný gól Ducks zaknihoval Steve Eminger.

V akcii sa predstavil aj center Michal Handzuš, ktorý nebodoval v štvrtom zápase v rade, ale dočkal sa víťazstva svojho tímu, ku ktorému prispel štyrmi bodyčekmi, dvoma zblokovanými strelami a 53% úspešnosťou na vhadzovaniach. V akcii odohral 19 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod a jednu strelu. Los Angeles zdolalo Toronto 5:3 a začalo tak päťzápasové turné dvoma víťazstvami. Strelecky sa o dva body zaslúžili Drew Doughty, Jack Johnson, Jarret Stoll, Ryan Smyth a Alexander Frolov, ktorý strelil gól do prázdnej brány. Tri asistencie si zo zápasu odniesol Dustin Brown a Jonathan Quick zaknihoval 25 zákrokov. Góly Toronta strelili Niklas Hagman (dva) a Nikolaj Kulemin. Jonas Gustavsson zaknihoval 28 zákrokov.

Hráči Islanders ustrážili v domácom prostredí Alexandra Ovečkina, no Capitals majú ďalších šikovných hráčov, ktorí sa postarali o víťazstvo 7:2. Dvoma gólmi k víťazstvo prispel Alexandr Sjomin a presadili sa aj Brendan Morrison, Mike Knuble, John Erskine, Jason Chimera a Brooks Laich. Joseho Theodorea prekonali Rob Schremp a Kyle Okposo. Kanadský brankár inak zaznamenal 18 zákrokov. Michal Neuvirth v tretej tretine zaznamenal 11 úspešných zákrokov. V akcii sa predstavili aj obaja brankári Islanders. Po štyroch inkasovaných góloch Dwayna Rolosona vystriedal Rick DiPietro, ktorý zaznamenal 18 zákrokov počas takmer dvoch tretín.

Shane Doan strelil v 4. minúte predĺženia víťazný gól, ktorým rozhodol o víťazstve Phoenixu 5:4 nad Detroitom. Coyotes si vynútili predĺženie v záverečných 90 sekundách tretej tretiny, kedy dvoma gólmi počas hry bez brankára vyrovnali z 2:4 na 4:4. O vyrovnanie sa postarali Ed Jovanovski a Keith Yandle (druhý gól v zápase). Strelecky sa presadil aj Scottie Upshal a Iľja Bryzgalov zaznamenal 33 zákrokov. Prekonali ho Pavel Dacjuk, Patrick Eaves a dvakrát Niklas Lidstrom. Jimmy Howard zaznamenal 32 zákrokov.

Brian Elliott zaznamenal svoj tretí shutout, Alex Kovalev, Milan Michálek a Jason Sezza sa presadili strelecky, a Ottawa predĺžila svoju víťaznú sériu na sedem zápasov, keď v utorok zdolala pomerom 3:0 New Jersey. Eliott zaznamenal 24 zákrokov v jeho piatom zápase v rade. Filip Kuba nazbieral dve asistencie. New Jersey prehralo piaty zápas z posledných siedmich.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 27/29 - - - - - -
Milan Jurčina (CLB) 15:55 0 1 1 +1 0 0
Boris Valábik (ATL) 17:33 0 0 0 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 18:50 0 0 0 +1 1 0
Marián Hossa (CHI) 17:43 1 0 1 0 6 0
Tomáš Kopecký (CHI) 09:02 0 0 0 0 0 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 23:47 0 0 0 +1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies