Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Sekera sa vrátil do zostavy, Gáborík opäť bez bodu

Sedem zápasov, štyria Slováci v akcii, nula slovenských bodov. To nám priniesla stredajšia noc v kanadsko-americkej NHL. Pozitívom bol návrat Andreja Sekeru do zostavy Sabres a pocity radosti z víťazstiev u Sekeru, Meszároša a Demitru.

Slovenský obranca Andrej Sekera odohral svoj prvý zápas od 27. decembra. Pri svojom návrate do zostavy Sabres odohral 18 minút a 39 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod a jeden bodyček. Bojnický rodák sa mohol tešiť z dvoch bodov svojho tímu, ktorý na domácom ľade zdolal New Jersey 2:1 po samostatných nájazdoch. O víťazstve rozhodli Jochen Hecht a Jason Pominville, ktorí prekonali Martina Brodeura v druhej, resp. v tretej sérii nájazdov. V normálnom hracom čase sa presadil Adam Mait a Ryan Miller, ktorý čelil väčšej porcii striel, zaznamenal 39 zákrokov. Prvá hviezda zápasu inkasovala len gól z hokejky Briana Rolstona. Buffalo aj vďaka jeho výkonu ukončilo štvorzápasovú sériu bez víťazstva.

Obranca Andrej Meszároš sa rovnako tešil z víťazstva, no trošku jasnejšieho. Tampa Bay na domácom ľade privítala Montreal s Carey Priceom v bráne, ktorý sa postavil proti fínskemu brankárovi Anterovi Niittymakimu. Brankársky duel vyhral domáci brankár, ktorý zastavil všetkých 33 striel Canadiens, aby vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a celkovo piate v kariére. Lightning vďaka tomu zdolali Montreal 3:0 a zaknihovali tretie víťazstvo v rade. Gólmi sa o dva body zaslúžili Martin St. Louis, Vincent Lecavalier a Steven Stamkos. Meszároš v stretnutí odohral niečo cez 19 minút a zaznamenal jeden plusový bod, jeden bodyček a jeden strelecký pokus. Price zaznamenal 27 zákrokov a Canadiens prehrali piaty duel z posledných siedmich.

Slovenský útočník Pavol Demitra síce nebodoval, ale zaznamenal noc s najväčším počtom striel na bránu od svojho návratu. Od prvého duelu v sezóny nepocítil ako chutí prehra a na tom sa nič nezmenilo ani v stredu, kedy Canucks na domácom ľade zdolali St. Louis pomerom 3:2. Víťazný gól strelil počas presilovky v 53. minúte obranca Christian Ehrhoff. Canucks hrali presilovku po tom, čo rozhodca vylúčil Paula Kariyu za sekanie, ktoré Henrik Sedin efektne prifilmoval. Predtým sa dvakrát presadil Mason Raymond. Ryan Kesler zaznamenal tri asistencie a Roberto Luongo zastavil 25 striel tímu Blues, z ktorého sa strelecky presadili Keith Tkachuk a T.J. Oshie. Ty Conklin zaznamenal 31 zákrokov a štyrikrát ho ohrozil aj Demitra. Ten v zápase odkorčuľoval 16 minút a vyhral všetky štyri vhadzovania, ktorých sa zúčastnil.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdny útočník Marián Gáborík nebodoval vo štvrtom zápase v rade a tím New York Rangers sa netešil z víťazstva v rovnakom počte duelov za sebou. Trenčiansky rodák bol opäť aktívny, na bránu súpera vyslal päť striel. Ani jedna však neprešla za chrbát Cama Warda, ktorý zastavil 37 streleckých pokusov „jazdcov“ a doviedol Carolinu k víťazstvu 5:1 v zápase hranom v Madison Square Garden. Eric Staal a Sergej Samsonov pomohli k víťazstvu dvoma gólmi a presadil sa aj Pat Dwyer. Hurricanes vyhrali pomerom 5:1 aj predchádzajúci súboj s Bostonom. Jediný gól Rangers vsietil Ryan Callahan. Gáborík, ktorý v zápase odohral 22 minút a 14 sekúnd, zaznamenal jeden bodyček.

Washington porazil v stredu Anaheim hladko 5:1 a zaknihoval svoje ôsme víťazstvo v rade, prvýkrát od sezóny 1988/89. Alex Ovečkin otvoril svojím 34. gólom skóre zápasu a v tretej tretine sa presadili aj Shaone Morrisonn, Mike Knuble a dvakrát Alexandr Sjomin. Michal Neuvirth pomohol k dvom bodom 30 zákrokmi. Puk vyťahoval z brány len raz, keď ho v druhej tretine prekonal Dan Sexton. Jean-Sebastien Giguere zaznamenal 44 zákrokov.

Loui Eriksson premenil svoj nájazd v tretej sérii samostatných nájazdoch a brankár Stars Alex Auld bol bezchybný vo všetkých troch kolách. Stars vďaka tomu zvíťazili nad Flames 4:3. V normálnom hracom čase sa za Dallas presadili Mike Modano, ktorý strelil svoj 553. gól v kariére, Brad Richards a James Neal. Jarome Iginla, Dion Phaneuf a Olli Jokinen sa presadili za Calgary.

Antti Miettinen dal Minnesote šancu na víťazstvo dvoma gólmi v prvej tretine a k dvom bodom pomohla aj obrana Detroitu. Wild vyhrali pomerom 5:2. Víťazný gól strelil Andrew Ebbett a strelecky sa presadili aj Guillaume Latendresse a Martin Havlát. Dva góly Red Wings strelil Pavel Datsyuk. Josh Harding zaznamenal 26 zákrokov a pomohol Minnesote upraviť bilanciu z posledných siedmich zápasov na 6-0-1.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 22:14 0 0 0 0 5 0
Andrej Sekera (BUF) 18:39 0 0 0 +1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 19:13 0 0 0 +1 1 0
Pavol Demitra (VAN) 15:59 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies