Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Dosiahne Slafkovský to, čo sme nezažili od roku 2020? Už teraz sú pred ním len Hossa a Gáborík!

Jozef Struhár  
06.04.2024

Čo sa u Juraja Slafkovského pred začiatkom sezóny 2023/24 definovalo z hľadiska produktivity ako úspech? Najčastejšie sa spomínala méta 40 bodov. Tú dosiahol. Sezóna však ešte nekončí a slovenský útočník montrealských Canadiens má stále šancu, aby pokoril aj 50-bodovú hranicu.

Slafkovský má po 75 zápasoch na konte pekných 44 bodov za 16 gólov a 28 asistencií. Canadiens ešte odohrajú sedem zápasov, v ktorých potrebuje vyprodukovať šesť bodov. Pri celosezónnom tempe by sa mu to nepodarilo – má pri ňom nábeh na 48 bodov. Pri forme z posledných 12 zápasoch by však na konci ročníka atakoval 51 až 52 bodov.

Posledným slovenským hráčom v NHL, ktorý pokoril hranicu 50 bodov je Tomáš Tatar, ktorý v sezóne 2019/20 ešte ako hráč Montrealu nazbieral 61 bodov (22+39) v 68 stretnutiach.



Potešujúca je už teraz skutočnosť, že draftová jednotka z roka 2022 zažíva najproduktívnejšiu sezóny Slováka draftovaného v prvom kole od sezóny 2016/17, v ktorej Marián Hossa v drese Chicaga zaknihoval 45 bodov (26+19).

Produktívnejší zo Slovákov z prvého kola vstupného draftu v NHL pritom okrem Hossu bol už len Marián Gáborík. Róbert Petrovický, Róbert Döme, Branislav Mezei, Kristián Kudroč, Marcel Hossa, Andrej Meszároš, Boris Valábik, Vladimír Mihálik a Šimon Nemec sú ostatnými, ktorí si v lige už zahrali.

Slafkovský je vo svojej druhej sezóne v najlepšej súťaži sveta. Gáborík mal v tej svojej na konte 67 bodov (30+37) získaných v 78 dueloch po tom, čo v prvom ročníku vyprodukoval 36 bodov (18+18) v 71 stretnutiach.

Hossa nazbieral vo svojej druhej plnej sezóne v NHL 56 bodov za 29 gólov a 27 asistencií, v nováčikovskej 30 bodov za 15 gólov a 15 asistencií. Pred ňou ešte odohral sedem zápasov so ziskom asistencie v ročníku 1997/98, v ktorom si prvýkrát vyskúšal NHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies