Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Gáborík a Hossa skórovali, Halák prehral

Sobotný program je tradične bohatý na zápasy. Tentoraz sa hralo desať zápasov, v ktorých nastúpili aj desiati slovenskí hokejisti, z ktorých sa do bodovania zapísali len traja – Gáborík, Handzuš a Hossa. Gáborík strelil jubilejný 30. gól v prebiehajúcom ročníku. Brankár Jaroslav Halák prehral a inkasoval tri góly.

Ottawa na domácom ľade privítala Montreal, v ktorého bráne dostal príležitosť opäť slovenský brankár Jaroslav Halák. Ten sa neradoval z víťazstva, keď ho v štvrtej minúte predĺženia prekonal domáci center Mike Fisher, ktorý rozhodol o víťazstve Senators 3:2. Ottawa si vytvorila po góloch Alexa Kovaleva a Jasona Spezzu dvojgólový náskok, o ktorý do konca základnej hracej doby prišla. O góly Canadiens sa postarali Benoit Pouliot a Brian Gionta. Pri oboch góloch asistoval Tomáš Plekanec. Filip Kuba asistoval zase pri dvoch góloch domáceho tímu. Senators na Haláka vyslali 37 striel. Bratislavský rodák duel opustil s 34 zákrokmi a 92% úspešnosťou zákrokov. Jeho náprotivok, Brian Elliott, zaknihoval 27 zákrokov v ceste za jeho siedmym víťazstvom v rade. Senators vyhrali posledných deväť duelov.

Carolina, ktorá patrí medzi najhoršie tímy aktuálnej sezóny, nastúpila proti Chicagu, za ktoré hrajú aj trenčianski odchovanci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Hossov ice-time bol 18 minút a 48 sekúnd. Do kanadského bodovania si pripísal dva body (29. a 30. bod v ročníku), pretože dal gól a na jeden prihral. Okrem toho zaznamenal jeden plusový bod, dve trestné minúty, sedem striel na bránu a dva bodyčeky. No i tak odchádzali „Hawks“ z ľadu ako porazení, lebo Hurricanes zvíťazili 4:2. Druhý gól Blackkawks zaknihoval Andrew Ladd a v drese „hurikánov“ skórovali Sergej Samsonov, Jussi Jokinen, Brandon Sutter a Matt Cullen. Druhý Slovák v zápase, Tomáš Kopecký, odohral vyše sedem a pol minúty a jednou strelou ohrozil gólmana „Canes“, Cama Ward, ktorý chytil 39 zo 41 striel. Jeho náprotivok, Cristobal Huet, čelil 24 strelám. Caroline sa v posledných dňoch darí a vyhrala už štvrté stretnutie za sebou.

Útočník Marián Gáborík strelil v dueli medzi jeho Rangers a Coyotes jubilejný 30. presný zásah v aktuálnom ročníku, no zápas nakoniec do víťazného konca doviedli „kojoti“, ktorí zvíťazili tesne 3:2. Gólovo sa na tom podieľali Shane Doan, Mikkel Bødker (prvý gól v sezóne), ktorý bol povolaný z tímu San Antonio Rampage (AHL), a Sami Lepistö (prvý gól v sezóne). Druhý gól „jazdcov“ dosiahol Sean Avery, ktorý v 52. minúte uzatváral skóre zápasu. „Gabby“ skóroval prvýkrát od 17. januára. Na ľade strávil vyše 20 minút a na konte mal tri strely, ktorými ohrozil Jasona LaBarberu (brankára Coyotes), dve trestné minúty a tri bodyčeky. LaBarbera celkovo čelil 26 strelám, Chad Johnson, jeho náprotivok, chytil 21 streleckých pokusov. „Jazdci“ sa z víťazstva neradovali od 19. januára, kedy porazili Tampu Bay vysoko 8:2. Odvtedy strelili len päť gólov. Phoenix vyhrali štvrtý z posledných piatich zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Traja slovenskí zástupcovia hrali v stretnutí medzi Kings a Bruins. Duel sa rozhodol až v trestných strieľaniach, v ktorých boli úspešnejší „králi“, ktorí sa zásluhou Jarreta Stolla radovali z výhry 3.2. Boston nevyhral už siedmykrát v rade. V základnej hracej dobe sa za víťazné mužstvo presadili Dustin Brown a Anže Kopitar. V drese Bostonu sa do streleckej listiny zapísali Marco Sturm a Mark Recchi. Zaujímavosťou je, že všetky góly padli v presilových hrách. Zo Slovákov sa do bodovania zapísal len Michal Handzuš, ktorý získal jednu asistenciu. Na ľade strávil skvelých 21 minút a 38 sekúnd, počas ktorých vystrelil na gólmana súpera, Tima Thomasa, jednu strelu. Skúsený center sa zúčastnil aj 19 vhadzovaní, z ktorých vyhral 10 (53 %). Zdeno Chára ani Miroslav Šatan nebodovali. Prvý menovaný odohral takmer 28 minút a Jonathana Quicka, brankár Kings, ohrozil trikrát. Okrem toho mal na konte aj nepremenený nájazd, jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu. Šatan hral takmer 19 a pol minúty a na konto si pripísal jeden hit.

Z víťazstva sa tešil aj center Pavol Demitra, ktorý sa s „kosatkami“ predstavil v Toronte proti slávnemu tímu Maple Leafs. „Javorové listy“ si počas úvodnej tretiny vybudovali trojgólové vedenie, o ktoré sa zaslúžili Phil Kessel (dva góly) a Jamal Mayers, no nakoniec prehrali 3:5, pretože Canucks zvládli poslednú tretinu na jednotku. O prvý gól Vancouveru sa postaral Alex Burrows, ktorý strelil dva góly (24. a 25. v ročníku), a v dueli získal aj dve asistencie. O ďalšie tri góly v sieti Vesa Toskalu, ktorý nastúpil za Toronto, sa postarali Daniel Sedin (dva góly) a jeho brat Henrik. Demitra strávil na ľadovej ploche takmer 13 minút a dvakrát ohrozil Toskalu, ktorý nakoniec chytil 31 z 35 striel. V bráne Canucks sa v prvej tretine predstavil Roberto Luongo, no zápas dochytal Andrew Raycroft. Canucks vyhrali posledných sedem stretnutí a teraz ich čaká 13 zápasov na ľadoch súperov (14. bol dnešný nočný zápas). Dôvodom sú ZOH, ktoré sa budú konať práve vo Vancouveri. V domácej aréne sa predstavia až 13. marca, kedy nastúpia proti hráčom Ottawy Senators.

Jason Arnott sa presadil v siedmej sekunde tretej tretiny a rozhodol o tesnom víťazstve Predators, ktorí porazili Atlantu 4:3. V drese Thrashers sa predstavil aj obranca Boris Valábik. Nitriansky rodák odohral takmer 12 minút a nazbieral štyri trestné minúty, ktoré mu rozhodcovia udelili za nedovolené bránenie a sekanie. O tri góly Thrashers sa postarali Bryan Little (dva góly) a Chris Thorburn. Okrem Arnotta sa za „predátorov“ do streleckej listiny zapísali aj Joel Ward, Jared Smithson a Martin Erat. Johan Hedberg, ktorý chytal za Atlantu, čelil 31 strelám. Za „Preds“ odchytal celý duel Pekka Rinne, ktorý chytil 23 z 26 streleckých pokusov. Nashville sa radovalo z výhry prvý raz po šiestich prehrách za sebou.

Posledným Slovákom, ktorý v noci nastúpil, bol obranca Ľubomír Višňovský z tímu Edmonton Oilers. „Olejári“ sa trápia a v zápase proti Calgary prehrali vysoko 1:6. Pre kanadský tím to bola už trinásta prehra v rade a v roku 2010 sa ešte z výhry neradovali. Formu v posledných zápasoch nemali ani Flames, ktorí prehrali deväťkrát v rade, no dnes v noci túto šnúru pretrhli. Postaral sa o to najmä kapitán Jarome Iginla, ktorý dva góly dal a na ďalšie dva prihral. Iginla si pripísal aj štyri plusové body a päť trestných minút, pretože sa pobil s obrancom Sheldonom Souraym. Tým pádom dosiahol hetrik Gordieho Howea. Okrem Iginlu, ktorý v tomto zápase dosiahol 900. bod v kariére, skórovali za Flames aj Dustin Boyd (dva góly), Rene Bourque a Dion Phaneuf. Jediný gól Oliers zaznamenal Sam Gagner. Višňovský odohral vyše 24 a pol minúty. Získal jeden mínusový bod a Kirpusoffa ohrozil troma strelami.

Danny Briere a Scott Hartnell strelili góly Flyers pri víťazstve 2:1 nad Islanders v sobotnom zápase, ktoré je už v poradí 14. nad týmto newyorským tímom. Séria Philadelphie proti Islanders je najdlhšou podobnou v NHL. Prvou hviezdou zápasu sa stal Ray Emery, ktorý pomohol k víťazstvu 31 zákrokmi. Jediný gól mu strelil Josh Bailey. Dwayne Roloson zastavil 30 striel. Islanders prehrali štvrtý zápas v rade.

Obranca Milan Jurčina sa opäť nepredstavil v drese Columbusu, ktorý nastúpil proti hráčom St. Louis Blues. Tých nakoniec Blue Jackets porazili 3:2 po predĺžení, keď víťazný gól zaznamenal Kris Russell. V základnej hracej dobe za sa Columbus presadili Dorsett a Ťutin. Za „bluesmanov“ sa o dva presné zásahy postarali Backes a McDonald. Mathieu Garon (CLB) zlikvidoval 25 striel a Chris Mason (STL) chytil 16 streleckých pokusov.

V poslednom zápase proti sebe nastúpili Sharks a Wild. Z výhry sa radovali favorizovaní „žraloci“, ktorí zvíťazili 5:2. Rozhodli o tom Marleau (dva góly – 36. a 37. v aktuálnej sezóne), Demers (dva presné zásahy) a Pavelski. Dva góly „divochov“ zaznamenali Clutterbuck a Nolan. Sharks vyhrali päť z posledných šiestich domácich stretnutí, Wild prehrali po troch víťazstvách v rade.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 34/37 - - - - - -
Marián Hossa (CHI) 18:48 1 1 2 +1 7 2
Tomáš Kopecký (CHI) 07:32 0 0 0 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 27:58 0 0 0 0 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 19:29 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 21:38 0 1 1 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 20:17 1 0 1 0 3 2
Pavol Demitra (VAN) 12:49 0 0 0 0 2 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 24:38 0 0 0 -1 3 0
Boris Valábik (ATL) 11:44 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies