Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Správy z NHL

Sťahovanie tímu NHL na spadnutie? Robia sa veľké pokroky. Zvýšilo to apetít v ďalšom meste

O tom, že NHL pripravuje pre budúcu sezónu dve alternatívy rozpisu, sme už informovali. A hoci sťahovanie jednej z ligovej organizácii nie je stopercentné, robia sa údajne pokroky v tom, aby k nemu došlo.


Emily Kaplanová a Greg Wyshynski z televízie ESPN informujú, že tím Arizona Coyotes by mohol hrávať v Salt Lake City už v budúcej sezóne. Podľa ich zdrojov sa NHL pripravuje na možnosť, že bude klub predaný do rúk majiteľa tímu NBA Utah Jazz Ryana Smitha, ktorý ho presťahuje.

Frank Seravalli z Daily Faceoff, ktorý ako prvý informoval o spomínaných rozpisoch, priniesol ďalšiu zaujímavú novinku – zainteresované strany urobili významný pokrok v návrhu dohody a liga o tom rozposlala správu členom Rady guvernérov.

Pierre LeBun z TSN sa obrátil na zástupcu komisára Billa Dalyho, ktorý k tomu povedal: „Liga naďalej pracuje na riešení situácie, ktorá je náročná a ťažká, ale nie sme v pozícii, aby sme k tomu hovorili viac.“

Článok pokračuje pod reklamou

Podľa ESPN vedenie NHL stále verí, že by Coyotes mali zostať v Arizone, ale je skeptické, pokiaľ ide o plány výstavby novej arény. Tá by mala stáť na pozemku, ktorý musia súčasní majitelia najskôr získať na aukcii. Starosta susedného Scottsdale tieto plány pritom označil za neuskutočniteľné a nevítané.

LeBrun podotýka, že správa poslaná Rade guvernérov tvrdí, že k dohode o presťahovaniu stále nedošlo, ale celá situácia je v pohybe. Údajne ani záujemca o tím nebol v priamom kontakte sú súčasnými majiteľmi, ale diskutuje len s NHL.



NHL v nedávnej minulosti opakovala, že nemá záujem o expanziu, no hovorilo sa už aj o záujme Atlanty a Houstone. A práve z texaského mesta sa ozval majiteľ tímu NBA Houston Rockets Tilman Fertitta, ktorý zrejme vycítil, že teraz je vhodná doba zatlačiť v tejto otázke na ligu.

„Radi by sme pracovali na tom, aby sme získali pre Houston tím NHL. Pracujem na tom,“ povedal pre Houston Chronicle.

Fertitta prvýkrát svoj záujem prejavil ešte v roku 2017. Do jeho arény, ktorá má pri basketbalových zápasoch kapacitu 19 000 divákov, by sa po nainštalovaní klziska zmestilo 17 800 ľudí.

„Dal by som sem tím NHL už zajtra, ale musí sa na tom pracovať. Rád by som mal aj iné dátumy v tej aréne. Chceme zaplniť Toyota Center 300 nocí za rok? Určite. Urobíme čokoľvek, čo dokážeme, ale musí to dávať zmysel. Budeme agresívni? Áno. To mám v povahe,“ skonštatoval Fertitta.

Americký miliardár povedal, že mu nezáleží na tom, či tím získa presťahovaním existujúcej organizácie alebo prostredníctvom expanzie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaJe rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies