Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Fehérváry si vytvoril rekord v extra dôležitom zápase. Tatar bodoval, Slafkovský nie

V sobotu sme v NHL spoznali prvého divízne šampióna a dráma vo Východnej konferencii pokračuje. V 13 zápasoch si zahrali aj piati Slováci. Jeden aj bodoval.

Highlighty noci
  • Tatar asistoval, Nemec, Slafkovský, Fehérváry a Černák nebodovali
  • Winnipeg vyhral šiesty zápas po sebe
  • Dallas získal divízny titul
  • Erik Karlsson odohral 1000. zápas v NHL
  • Matthews strelil 69. gól
  • Josi štvorbodový
  • Ersson a Hellebuyck vychytali čisté kontá
  • Sorokin urobil 41 zákrokov, Primeau 40
  • Malatesta a Ohgren strelili svoj prvý gól v NHL


DAL - SEA 3:1

Heiskanen trojbodový pri výhre nad Kraken, Tatar si ukončil suchoty

Tomáš Tatar sa vrátil do základnej zostavy a prihrával na jediný gól Seattlu pri prehre 1:3 s Dallasom. Strelil ho Kailer Yamamoto, ktorý v 55. minúte zničil čisté konto Jakeovi Oettingerovi. Ten nakoniec kryl 26 striel. K tretej výhre Stars z posledných štyroch duelov i zaisteniu titulu v Centrálnej divízii viedli aj góly Craiga Smitha, dvojbodového Jasona Robertsona a trojbodového Mira Heiskanena. Philipp Grubauer ich inkasoval z 30 striel. Zneškodnil aj trestné strieľanie Sama Steela. Tatar, ktorý si ukončil sedemzápasové bodové suchoty, odohral 11 minút aj so ziskom jedného plusového bodu. Stars získali divízny titul po 11-krát vo svojej histórii a po prvýkrát od ročníka 2015/16.

15. asistencia, 23. bod Tatara v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Heiskanen (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. K. Yamamoto (SEA)


WSH - TBL 4:2

Capitals zdolali Lightning a vrátili sa na postupovú priečku

Martin Fehérváry si vytvoril kariérne maximum s hracím časom 27:06 a to podstatnejšie, tešil sa z výhry Washingtonu 4:2 nad Tampou Bay, vďaka ktorej sa Capitals posunuli na pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Majú rovnaký počet bodov ako Detroit a Philadelphia a jednobodový náskok pred Pittsburghom. Flyers odohrajú o zápas menej. K druhej výhre z posledných troch zápasov viedlo 32 zákrokov Charlie Lindgrena, ako aj góly Johna Gibsona, Nica Dowda a Sonnyho Milana, ktorý skóroval dvakrát. Anthony Duclair a Brandon Hagel vyrovnávali dvakrát stav, ale Lightning nakoniec prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Andrej Vasilevskij ho opustil s 30 zásahmi. Fehérváry ho ohrozil raz a pripísal si aj „mínusku“, tri bloky a päť bodyčekov. Erik Černák odohral 15 minút a 19 sekúnd s jedným plusovým bodom, jednou streli, štyrmi blokmi a siedmimi bodyčekmi. V posledných dvoch ohľadoch viedol svoj tím, s blokmi aj celý zápas. Duel nedohral obranca Washingtonu Nick Jensen, ktorého muselo odniesť na nosidlách po tvrdom bodyčeku Michaela Eyssimonta. Carlson strelil svoj 150. gól v NHL, čím vytvoril nový klubový rekord u obrancov. Predošlý zdieľal s Kevinom Hatcherom.


Carlson vytvoril gólový rekord u obrancov Capitals:

Hviezdy duelu: 1. S. Milano (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. C. Lindgren (WSH)



PHI - NJD 1:0

Flyers zdolali Devils futbalovo 1:0 a udržali sa v hre o play-off

Samuel Ersson predviedol 20 zákrokov pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a piatom v kariére, aby pomohol udržať Philadelphii naživo postupové nádeje futbalovou výhrou 1:0 nad New Jersey. O jediný gól zápasu sa postaral Travis Konecny, ktorý prekonal Kaapa Kahkonena. Ten čelil 21 strelám. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral takmer 22 minút a zblokoval tri strely. Viedol s tým svoj tím. Flyers majú po zisku dvoch bodov rovnaký počet bodov ako Washington a Detroit v boji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii, ale odohrajú o zápas menej.

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. S. Ersson (PHI), 3. N. Seeler (PHI)



OTT - MTL 5:4 SN

Batherson rozhodol o nájazdovej výhre Senators nad Canadiens

Drake Batherson uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby Ottawa zdolala Montreal 5:4. Nastavený čas pritom 65 sekúnd pred koncom tretej tretiny vynútil Thomas Chabot, ktorý nadviazal na góly Shanea Pinta a dvojgólového Bradyho Tkachuka. Ten pridal aj asistenciu, tri ich nazbieral Jake Sanderson a dve Batherson a Caude Giroux. Joonas Korpisalo pomohol k tretej výhre z posledných štyroch duelov 21 zákrokmi. Viac práce mal Cayden Primeau, ktorý urobil 40 zákrokov. Dva góly Canadiens, ktorí bodovali v treťom zápase po sebe, ale prehrali piaty z posledných šiestich, strelil Cole Caufield. Alex Newhook a Mike Matheson zaznamenali po góle a asistencii, David Savard dvakrát asistoval. Juraj Slafkovský nebodoval v treťom zápase z posledných štyroch a počas necelých 19 minút v akcii sa prezentoval jedným bodyčekom. Senators vyhrali nad „Habs“ deviaty zápas po sebe, čím vyrovnali svoj klubový rekord v dĺžke víťaznej série proti jednému súperovi. Rovnakú ťahali v minulosti proti Buffalu.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. C. Caufield (MTL), 3. J. Sanderson (OTT)



NYR - NYI 3:2 SN

Rangers zdolali Islanders po nájazdoch, aby si vytvorili nový rekord

Artemij Panarin vynútil nadstavený čas v 56. minúte a následne spolu s Vincentom Trocheckom uspel v samostatných nájazdoch, aby Rangers zdolali v newyorskom derby Islanders 3:2. V oslabení skóroval Braden Schneider, zatiaľ čo Igor Šesťorkin zastavil 34 striel a nekapituloval ani raz v záverečnom rozstreli. V predĺžení predviedol skvelý zákrok lapačkou proti Mathewovi Barzalovi. Brock Nelson strelil oba góly tímu z Long Islandu, pri oboch asistovali Hudson Fasching a Kyle Palmieri. Iľja Sorokin opustil duel so 41 zákrokmi. Rangers predišli tretej prehre v sérii a s 54. výhrou v ročníku si vytvorili nový klubový rekord, Islanders prišli o šesťzápasovú sériu prehier.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. I. Sorokin (NYI)



COL - WPG 0:7

Jets zdolali Avalanche 7:0, roletu zatiahol Hellebuyck

Connor Hellebuyck zastavil všetkých 30 striel, aby s piatym čistým kontom v sezóne a 37. v kariére doviedol Winnipeg k predĺženiu víťaznej série na šesť zápasov triumfom 7:0 nad Coloradom. Sean Monahan zaznamenal dva góly a asistenciu, dvakrát skóroval aj Adam Lowry a Josh Morrissey si pripísal gól a dve asistencie. Po góle pridali Tyler Toffoli a Gabriel Vilardi, dvakrát asistovali Kyle Connor, Nikolaj Ehlers a David Gustafsson. Alexander Georgiev inkasoval štyri góly z 15 striel, Justus Annunen následne tri góly z 11 striel. Avalanche prehrali tretí zápas z posledných štyroch a pre zranenie prišli o obrancu Samuela Girarda. Do akcie sa vrátil Mikko Rantanen. Už teraz je isté, že oba tímy sa stretnú v prvom kole play-off.

Jets dvoma gólmi za 10 sekúnd vyhnali z brány Georgieva:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. J. Morrissey (WPG)



FLA - BUF 3:2 PP

Reinhart rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Sam Reinhart skóroval minútu pred koncom predĺženia, aby Florida zdolala Buffalo 3:2. Bol to jeho 55. gól v sezóne. Anton Lundell a v oslabení Kevin Stenlund sa postarali o góly v normálnom hracom čase, Sergej Bobrovskij urobil vo svojom 700. zápase v NHL 27 zákrokov. Kým Panthers vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v piatom zápase po sebe, Sabres prehrali tretí zápas z posledných štyroch. O ich góly sa postarali Tyson Jost a Jack Quinn. Ukko-Pekka Luukkonen predviedol 39 zákrokov. Panthers si zaistili v prvom kole play-off výhodu domáceho prostredia.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Lundell (FLA)



TOR - DET 4:5 PP

Detroit si udržal postupové šance, Matthews strelil 69. gól

Auston Matthews strelil 69. gól v sezóne, ale Toronto prehralo doma s Detroitom 4:5 po predĺžení, v ktorom využil presilovku Dylan Larkin. Red Wings viedli po prvej tretine 4:1, keď sa dvakrát presadil Alex DeBrincat a raz Simon Edvinsson s Davidom Perronom. Larkin a Perrin pridali aj po asistencii, dve si pripísali J.T. Compher a Patrick Kane, 32 zákrokov urobil James Reimer. Okrem Matthewsa ho prekonali John Tavares, Nicholas Robertson a Mitch Marner, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Dvakrát asistoval aj Morgan Rielly, zatiaľ čo Iľja Samsonov kryl 27 striel. Matthews je prvým hráčom so 69 gólmi v sezóne od Maria Lemieuxa, ktorý ich strelil v ročníku 1995/96. V zápase sa zranili jeho spoluhráči Bobby McMann a Jakea McCabe. Red Wings je na tom teraz bodovo rovnako ako Washington, ktorý je na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii, ale má viac výhier v normálnom hracom čase. Larkin s deviatimi gólmi v predĺžení vyrovnal Brendana Shanahana a Stevea Yzermana na druhom mieste historického poradia Red Wings.

Matthewsa delí už len gól od hranice 70:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (DET), 2. M. Marner (TOR), 3. D. Larkin (DET)



NSH - CBJ 6:4

Josi štvorbodový pri výhre nad Blue Jackets

Roman Josi zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Nashville k výhre 6:4 nad Columbusom, ktorý prehral štvrtý zápas po sebe. Tommy Novak zaznamenal dva góly a asistenciu, skórovali aj Cody Glass a Filip Forsberg, po dve asistencie si pripísali Luke Evangelista a Gustav Nyquist. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Juuse Saros s 31 zákrokmi. V tretej tretina na chvíľu opustil zápas pre problémy s výstrojom. Kevin Lankinen zastavil obe strely, ktorým čelil. O dva góly Blue Jackets sa postaral Trey Fix-Wolansky, po jednom strelil Alexandre Texier a dvojbodový James Malatesta, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Justin Danfort nazbieral tri asistencie. Jet Greaves opustil zápas s 31 zásahmi.

James Malatesta a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. T. Novak (NSH), 3. L. Evangelista (NSH)



PIT - BOS 4:6

Penguins vypadli z postupovej pozície po prehre s Bruins

Šesť rôznych hráčov skórovalo, aby Boston zdolal Pittsburghu 6:4 a ukončil mu desaťzápasovú bodovú sériu (7-0-3). Morgan Geekie strelil víťazný gól, Pavel Zacha pridal ku gólu aj asistenciu. Do streleckej listiny sa zapísali aj Jake DeBrusk, Kevin Shattenkirk, Brad Marchand a Danton Heinen, po dve asistencie si pripísali Charlie Coyle a David Pastrňák. Linusa Ullmarka z 32 striel pokorili Bryan Rust, dvojbodový Drew O’Connor a dvakrát Michael Bunting. Alex Nedejlkovic inkasoval tri góly zo 16 striel, Tristan Jarry dva góly zo 14 striel – Heinen skóroval do prázdnej brány. Erik Karlsson odohral svoj 1000. zápas v NHL. Penguins vypadli z druhej divokej karty vo Východnej konferencii a momentálne strácajú bod na Washington, Detroit a Philadelphiu s dvoma zápasmi do konca. V drese Bostonu zažil premiéru Pat Maroon. Marchand strelil svoj 36. gól v oslabení, čím na ôsmom mieste historického poradia vyrovnal Sergeja Fiodorova. S 39 gólmi sú teraz pred ním Dave Poulin, Butch Goring a Jari Kurri. Sidney Crosby zaznamenal asistenciu, aby po ôsmy raz v kariére pokoril hranicu 90 bodov v sezóne.

DeBrusk a Zacha skórovali v rozmedzí 14 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (BOS), 2. M. Bunting (PIT), 3. B. Marchand (BOS)



EDM - VAN 1:3

DeSmith doviedol Canucks k výhre nad Oilers

Vancouver sa udržal v hre o prvé miesto v Západnej konferencii, keď aj vďaka 32 zákrokom Caseyho DeSmitha zdolal Edmonton hrajúci opäť bez Connora McDavida 3:1. Pius Suter strelil víťazný gól, do čierneho sa trafil aj Sam Lafferty a do prázdnej brány Dakota Joshua. O jediný gól Oilers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral Evander Kane. Stuart Skinner kapituloval dvakrát z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (VAN), 2. S. Lafferty (VAN), 3. E. Kane (EDM)



LAK - ANA 3:1

Rittich doviedol Kings k výhre nad Anaheimom Dostála

David Rittich urobil 28 zákrokov a Matt Roy strelil víťazný gól, aby Los Angeles zdolalo Anaheim 3:1 a vyhralo piaty zápas z posledných šiestich. Z gólov sa tešili aj Pierre-Luc Dubois a Kevin Fiala. Lukáš Dostál inkasoval tri góly z 28 striel a Ducks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. O ich čestný úspech sa postaral Trevor Zegras.

Hviezdy duelu: 1. M. Roy (LAK), 2. P. Dubois (LAK), 3. D. Rittich (LAK)



SJS - MIN 2:6

Kaprizov pomohol Wild k výhre nad Sharks

Kirill Kaprizov strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohol Minnesote k výhre 6:2 nad San Jose. Liam Ohgren vo svojom druhom zápase v NHL strelil svoj prvý gól a pridal asistenciu, aby sa Wild vyhli tretej prehre v sérii. Matt Boldy mal tiež bilanciu 1+1, po góle strelili Marcus Johansson a Declan Chisholm, dvakrát asistovali Jonas Brodin a Jon Merrill.Jesper Wallstedt urobil 27 zákrokov a prekonali ho Jan Rutta a dvojbodový Mario Ferraro. Mikael Granlund dvakrát asistoval a MacKenzie Blackwood urobil 32 zákrokov.

Liam Ohgren a jeho prvý gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. B. Faber (MIN), 3. M. Granlund (SJS)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD) 
21:53
0
0
0
0
0
0
0
 E. Černák (TBL)
15:19
0
0
0
+1
0
1
7
 M. Fehérváry (WSH)
27:06
0
0
0
-1
0
1
5
 J. Slafkovský (MTL)
18:56
0
0
0
0
0
0
1
 T. Tatar (SEA)
11:05
0
1
1
+1
0
0
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies