Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Tatar má za sebou rozpačitú sezónu a pred sebou zaujímavé leto

Tomáš Tatar (foto: X/Seattle Kraken)

Svoj posledný zápas v sezóne NHL odohral vo štvrtok aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý nemá za sebou práve ideálny rok.

Všetko to začalo ešte pred samotným štartom tejto sezóny. Veterán mal za sebou vydarenú základnú časť v drese New Jersey, keď strelil 20 gólov a nazbieral 48 bodov. Napriek nevydarenému play-off však mal ambície podpísať viacročnú zmluvu, ktorá by nemala hodnotovo ďaleko od tej poslednej.

Nakoniec sa mu nesplnilo ani jedno. Na trhu s voľnými hráčmi sa vlani oplatilo konať hneď na začiatku, čo sa nestalo a Tatar musel čakať až do 12. septembra, aby podpísal ročný kontrakt v hodnote 1,5 milióna amerických dolárov s Coloradom.

A hoci na papieri mohli byť Avalanche tímom, v ktorom by sa tridsaťtriročnému Dubničanovi darilo, nakoniec sa ani to nenaplnilo. V 27 zápasoch strelil len jeden jediný gól a pridal osem asistencií. To vyústilo v jeho výmenu do Seattlu za voľbu v 5. kole draftu, ku ktorej došlo 15. decembra.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarovi vyšiel nástup v novom tíme a dokonca hrával v prvom útoku. Potom však zvädol, poklesol aj jeho priestor na ľade a nakoniec vyprodukoval len osem gólov a sedem asistencií v 42 stretnutiach. Od 26. marca bol v ôsmich zápasoch z 12 len zdravým náhradníkom.

Sezónu nakoniec uzavrel so ziskom 9 gólov a 24 bodov. Medziročne tak zažil 55% strelecký úpadok a 50% bodový úpadok. Menej gólov a bodov zaznamenal len v sezóne 2012/13, v ktorej odohral len 18 zápasov.

Toto nie je ideálny scenár pre hráča s končiacou zmluvou. Nie je známe, či o jeho zotrvanie budú mať Kraken záujem vzhľadom na vývoj z posledných týždňov. Už v marci sa pritom skloňovala aj možnosť jeho výmeny pred uzávierkou.

Tatar sa 1. júla môže opäť stať neobmedzeným voľným hráčom, ale po tejto sezóne už ani on sám nebude môcť očakávať to, že sa budú tímy hrnúť k podpisu viac ako ročného kontraktu. Hodnotovo to tiež pravdepodobne nebude najlepšie. Všetko je otvorené a leto by v prípade jeho budúcnosti malo byť zaujímavé.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies