Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Správy z NHL

Meno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechom

Delta Center (foto: Instagram/Delta Center)

Nový tím NHL možno absolvuje budúci ročník bez mena. Aj napriek tomu však môže začať písať úspešnú kapitolu kanadsko-americkej ligy v Utahu.

Už prvé dni od spečatenia predaja hokejových operácií tímu Arizona Coyotes Ryanovi Smithovi ukázali, že o hokej elitnej úrovne bude v Salt Lake City záujem. Za menej ako 24 hodín bolo zaplatených viac ako 20 000 záloh na sezónne permanentky pre halu, ktorej kapacita bude pre hokej zatiaľ 12 000 divákov.

Známy odborník Travis Yost z televízie TSN, ktorý študoval v Arizone, pracoval v Las Vegas a žil v Salt Lake City, keď NHL prichádza do miest z týchto štátov, poukázal na štyri hlavné dôvody, prečo bude nové mesto na ligovej mape úspechom so skonštatovaním: „Verím, že Salt Lake bude Vegas, nie Phoenix, čo je skvelá správa pre ligu.“

Prečo si to teda myslí?

Článok pokračuje pod reklamou

1. Trh, ktorý dáva zmysel – mesto Salt Lake City má síce len štvrť milióna obyvateľov, ale oblasť okolo neho zahŕňa päťkrát väčší trh. Do 30 minút jazdy autom žijú skoro 2 milióny obyvateľov, čím sa radí medzi trhy, ako majú St. Louis, Nashville a Pittsburgh.

2. Ekonomický rast oblasti – štát Utah zažíva ekonomický rozmach a dokonca obsadil v globálnom ekonomickom hodnotení štátov USA na prvé miesto. Zažíva výrazný a udržateľný rast pri minimálnej nezamestnanosti.

3. Malá konkurencia – kým NHL vo Vegas nemala na začiatku žiadnu športovú konkurenciu, v Salt Lake City bude len minimálna. Z veľkých líg tam pôsobí len basketbalový tím Utah Jazz z NBA. A aj ten ukázal, akí lojálni vedia byť fanúšikovia v Utahu, keď zapĺňali arénu aj v časoch výkonnostného trápenia.

4. Južný štát, ale mesto zimných športov – hoci niekto môže namietať, že Utah je južný štát, v zime sa oblasť okolo Salt Lake City mení na centrum lyžovania a zimných športov, ktoré láka množstvo turistov. Tí budú mať teraz druhú možnosť zábavy počas večera v centre. Netreba tiež zabúdať, že mesto hostilo s úspechom Zimné olympijské hry 2002 a pravdepodobne ich usporiada aj v roku 2034.

Meno možno v najbližšej sezóne ešte nebude

Pokiaľ ide o pomenovanie nového tímu na mape NHL, zdá sa byť isté, že bude pomenované podľa štátu Utah a nie podľa mesta Salt Lake City. V prvej sezóne by pritom mohlo niesť len meno „Utah HC“ alebo „Utah Hockey Club“.

Majitelia sa totiž nechcú uponáhľať s výberom identity. Ten považujú za príležitosť, ktorá nastane len raz za život, pričom by ju možno ani do troch mesiacov nestihli pripraviť. Vieme však už, že budovanie značky bude mať na starosť spoločnosť Doubleday & Cartwright, ktorá budovala identity mnohých športových klubov a ich klientmi boli aj Apple či Nike.

Samozrejme, už sa začali objavovať možné názvy tímu. Ochranná známka bola pritom zaregistrovaná (anonymne) v prípade názvov Utah Blizzard, Utah Venom, Utah Fury, Utah HC a Utah Hockey Club. Smith pritom ešte v januári hovoril o názvoch „Venom“ či „Yeti“.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies