Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Reprezentácia

MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!

Slovensko len deň po prvej výhre na tohtoročných majstrovstvách sveta narazilo na favorizovaný výber Spojených štátov amerických.

USA - Slovensko 4:5 PP (0:2, 1:2, 3:0, 0:1)

Góly: 25. Boldy (Hughes, Gaudreau), 45. Pinto (Farabee, Zegras), 54. Tkachuk (Pinto), 57. Hughes (Sanderson) - 4. Kelemen (Kudrna, Sukeľ), 12. Hudáček (Tatar), 28. Nemec (Fehérváry, Pospíšil), 29. Koch (Pospíšil), 64. Kelemen (Nemec, Pospíšil)

Slovensko odohralo vydarenú prvú tretinu proti favoritovi, ktorého už v štvrtej minúte zaskočil gól Kelemena. Aj v treťom zápase na turnaji skóroval Hudáček, ktorý v 12. minúte zvýšil na 2:0 po prieniku Tatara. Američania zvýšili dôraz, ale od 18. minúty hrali v oslabení. Slovensku však presilovka príliš nevyšla. Skóre sa do prestávky už nemenilo, ale v závere ešte Tkachuk vyšliapnutím si na Grmana odštartoval šarvátku, po ktorej putovali na trestnú lavicu Werenski s Tkachukom a Koch s Pospíšilom.

0:1 Kelemen:


0:2 Hudáček:

V druhej tretine zapli Američania na vyššie obrátky a v 25. minúte znížil Boldy na 1:2. Slovensko dostalo šancu odpovedať v presilovke, ale nevyužilo ju. Krátko na to však obnovil dvojgólové vedenie Nemec. O necelé dve minúty neskôr sa presadil ďalší obranca. Koch zvýšil na 4:1 a došlo k zmene v americkej bráne - Nedeljkovica nahradil Augustine. Slovensko prežilo dve oslabenia, čoraz nervóznejší Američania zatlačili, ale keď bolo treba, Hlavaj podržal. Do prestávky sa už skóre nemenilo. Zámorský tím v strednom dejstve prestrieľal Slovensko 21:7.

Článok pokračuje pod reklamou

1:3 Nemec:


1:4 Koch:

V tretej tretine pokračovala prevaha Spojených štátov amerických a tentoraz sa pretavila aj do gólov. Prvý strelil v 45. minúte Pinto. Slovensko sa bránilo, ale v Tkachuk a Hughes skórovali v 54., resp. 57. minúte, aby stav vyrovnali a vynútili nadstavený čas. V ňom malo viac z hry Slovensko a nakoniec sa aj tešilo z výhry. Po veľmi dobrej práci Pospíšila vyslal puk na bránu Nemec a Kelemen ho ešte stihol tečovať, aby gól inkasoval v zápase aj Augustine.

Slovensko zdolalo USA 5:4 po predĺžení a pripísalo si do tabuľky dva body. Po troch zápasoch ich má na konte päť. Hlavaj opustil duel s 39 zákrokmi, na americkú bránu smerovalo 25 pukov. Kelemen (2+1) a Pospíšil (0+3) boli s troma bodmi najproduktívnejším hráčmi zápasu.

4:5 (PP) Kelemen:

Zostava Slovenska: Hlavaj (Tomek) – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.

Zostava USA: Nedeljkovic (od 29. Augustine) – Jones, Werenski, Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk – Zegras, Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Slafkovský debutoval po historickom drafte, Tatar ožil. Halák vytvoril rekord NHLMešár už trénuje s Lavalom. Budúci víkend by mal absolvovať Prospect Showdown Nepodceňujte pravdepodobnosť výmeny Sidneyho Crosbyho, tvrdí expert Fanúšikovia i hráči v Calgary a Columbuse vzdali hold Gaudreauovi. Známy je už aj termín pohrebu Do Siene slávy amerického hokeja pribudnú aj dvaja víťazi Stanleyho pohára Toronto predĺžilo zmluvu s obrancom. Mladá hviezdička však chce stále odísťDucks si upísali švédskeho brankára. Na dlhšie prišli o mladíka z prvého kola draftu i o ČechaDo kempu Devils príde český obranca. Príde aj Milan Lucic? Senators pozvali do kempu ruského veterána z KHL a kanadského obrancuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies