Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Reprezentácia

MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!

Slovensko len deň po prvej výhre na tohtoročných majstrovstvách sveta narazilo na favorizovaný výber Spojených štátov amerických.

USA - Slovensko 4:5 PP (0:2, 1:2, 3:0, 0:1)

Góly: 25. Boldy (Hughes, Gaudreau), 45. Pinto (Farabee, Zegras), 54. Tkachuk (Pinto), 57. Hughes (Sanderson) - 4. Kelemen (Kudrna, Sukeľ), 12. Hudáček (Tatar), 28. Nemec (Fehérváry, Pospíšil), 29. Koch (Pospíšil), 64. Kelemen (Nemec, Pospíšil)

Slovensko odohralo vydarenú prvú tretinu proti favoritovi, ktorého už v štvrtej minúte zaskočil gól Kelemena. Aj v treťom zápase na turnaji skóroval Hudáček, ktorý v 12. minúte zvýšil na 2:0 po prieniku Tatara. Američania zvýšili dôraz, ale od 18. minúty hrali v oslabení. Slovensku však presilovka príliš nevyšla. Skóre sa do prestávky už nemenilo, ale v závere ešte Tkachuk vyšliapnutím si na Grmana odštartoval šarvátku, po ktorej putovali na trestnú lavicu Werenski s Tkachukom a Koch s Pospíšilom.

0:1 Kelemen:


0:2 Hudáček:

V druhej tretine zapli Američania na vyššie obrátky a v 25. minúte znížil Boldy na 1:2. Slovensko dostalo šancu odpovedať v presilovke, ale nevyužilo ju. Krátko na to však obnovil dvojgólové vedenie Nemec. O necelé dve minúty neskôr sa presadil ďalší obranca. Koch zvýšil na 4:1 a došlo k zmene v americkej bráne - Nedeljkovica nahradil Augustine. Slovensko prežilo dve oslabenia, čoraz nervóznejší Američania zatlačili, ale keď bolo treba, Hlavaj podržal. Do prestávky sa už skóre nemenilo. Zámorský tím v strednom dejstve prestrieľal Slovensko 21:7.

Článok pokračuje pod reklamou

1:3 Nemec:


1:4 Koch:

V tretej tretine pokračovala prevaha Spojených štátov amerických a tentoraz sa pretavila aj do gólov. Prvý strelil v 45. minúte Pinto. Slovensko sa bránilo, ale v Tkachuk a Hughes skórovali v 54., resp. 57. minúte, aby stav vyrovnali a vynútili nadstavený čas. V ňom malo viac z hry Slovensko a nakoniec sa aj tešilo z výhry. Po veľmi dobrej práci Pospíšila vyslal puk na bránu Nemec a Kelemen ho ešte stihol tečovať, aby gól inkasoval v zápase aj Augustine.

Slovensko zdolalo USA 5:4 po predĺžení a pripísalo si do tabuľky dva body. Po troch zápasoch ich má na konte päť. Hlavaj opustil duel s 39 zákrokmi, na americkú bránu smerovalo 25 pukov. Kelemen (2+1) a Pospíšil (0+3) boli s troma bodmi najproduktívnejším hráčmi zápasu.

4:5 (PP) Kelemen:

Zostava Slovenska: Hlavaj (Tomek) – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.

Zostava USA: Nedeljkovic (od 29. Augustine) – Jones, Werenski, Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk – Zegras, Smith, Farabee – Kunin, Hayes, Eyssimont – Leonard.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies