Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Oilers v prvej tretine dominovali, Stars sa podaril rýchly obrat. Videli sme aj hetrik

V pondelok sa finalisti Západnej konferencie po prvýkrát stretli v Edmontone. Kto sa ujal vedenia v sérii po zápase číslo tri?


Finále Západnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Edmonton Oilers
2
1
0
3
•••
 Dallas Stars
0
3
2
5
••••
Podrobné štatistiky

Jason Robertson strelil hetrik a Dallasu sa podarilo zvrátiť zápas, v ktorom prehrával o dva góly, aby sa po víťazstve 5:3 v Edmontone tešil z vedenia vo finále Západnej konferencie 2:1 na zápasy. Oilers ovládli prvú tretinu, v ktorej ich do dvojgólového vedenia poslali Zach Hyman a dvojbodový Connor McDavid. Hostia však zapli v druhej tretine a už v jej prvej polovici sa im podarilo stav otočiť zásluhou dvoch gólov Robertsona a jedného Wyatta Johnstona. Navrátilec do akcie Adam Henrique stav do prestávky vyrovnal, ale v tretej tretina Robertson zavŕšil svoj hetrik a Miro Heiskanen pridal poistku do prázdnej brány. Do akcie sa vrátil aj Roope Hintz, ktorý dvakrát asistoval. Dve asistencie si pripísali aj Jamie Benn a Tyler Seguin. Jake Oettinger urobil 26 zákrokov, Stuart Skinner 17. Zápas číslo štyri sa odohrá v stredu v Edmontone.

Víťazný gól Robertsona:


Prvá tretina patrila domácim hráčom, ktorí boli lepší hneď od začiatku a svoje ovocie to prinieslo už po dvoch minútach hry, keď Hyman otvoril skóre zápasu. Hostia následne prežili oslabenia po faule Petrovica, ale v ôsmej minúte prehrávali už o dva góly, keď s dôrazom pred bránou a pomocou čepele súperovej hokejky uspel McDavid. Oilers mali prevahu aj naďalej, ale vedenie si už nezvýšili. Na strely dominovali 10:3.

Po zmene strán už hra vyzerala inak. Stars sa prebudili, boli aktívnejší a do stredu zápasu dokázali stav otočiť. V 26. minúte uspel Robertson strelou z ľavého kruhu a o dve a pol minúty neskôr vyrovnal aj stav, keď prekonal Skinnera z dorážky vlastnej strely. O ďalšiu minútu neskôr poslal nekrytý Johnston hostí do vedenia, ktoré v 32. minúte mohol zvýrazniť Marchment, ale únik nezakončil gólom. V 34. minúte putoval na trestnú lavicu Suter a Edmonton dostal šancu zareagovať. Podarilo sa mu to ale až po skončení presilovky f poslednej minúte tretiny, keď Brown zachytil puk a poslal ho pred bránu Henriqueovi, ktorý vyrovnal na 3:3.

Dallas sa snažil byť aktívny aj v tretej tretine, ale bol to Edmonton, ktorý mal prvú veľkú šancu – Desharnais trafil v 51. minúte tyčku. Na druhej strane následne pohrozil Duchene. V 52. minúte zavŕšil svoj hetrik Robertson, ktorý vďaka svojmu dôrazu pri bráne obnovil vedenie hostí. Snahu Oilers o vyrovnanie pribrzdilo vylúčenie Nurseho. Po jeho návrate sa domáci odhodlali k odvolaniu brankára a Heiskanen dal bodku za zápasom presným zakončením cez celé klzisko.

Stuart Skinner
Jake Oettinger
57:53 17/21 60:00 26/29
Calvin Pickard
Scott Wedgewood
- - - -

Stars strelili tri góly za tri minúty a 33 sekúnd. Naposledy ich v zápase play-off strelili rýchlejšie v roku 1990 – za tri minúty a sedem sekúnd. ... Robertson strelil svoj prvý hetrik v play-off. V kole prechádzajúcom finále ho dosiahol ako druhý hráč v klubovej histórii. Dokázal to ešte Dino Ciccarelli ešte v drese North Stars v roku 1981. ... Henrique strelil svoj prvý gól v kole prechádzajúcom veľkému finále od roku 2012. Vtedy ho viedol Pete DeBoer, tréner jeho aktuálneho súpera. ... McDavid zaznamenal svoj 100. bod v play-off. Dokázal to v 64. zápase. Rýchlejší boli v histórii len Wayne Gretzky (46), Mario Lemieux (50) a Leon Draisaitl (60).

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. C. McDavid (EDM), 3. R. Hintz (DAL)

Jason Robertson, útočník Stars: „Sme tu z nejakého dôvodu a vieme, že sme skvelým tímom. Vieme, že ak budeme robiť, čo máme, každý si odvedie svoju prácu a každý bude dôverovať systému, tak budeme úspešní. To je skvelé na našom tíme. Chlapci sa toho neprestávajú držať, je to nákazlivé. Jednej formácii sa darí, ďalšia to vidí. Vidí, že robia tie správne veci. Potom to vidí ďalšia formácia. A potom ďalšia. Takto budujeme naše úspechy.“

Connor McDavid, kapitán Oilers: „Nie som si istý, odkiaľ tých 10 či 15 minút druhej tretiny prišlo, ale také zle to ešte v play-off nebolo. Myslím si, že oni sa zlepšili o pár úrovní a my sme sa o pár úrovni zhoršili a ten rozdiel bol jasne vidieť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Slafkovský debutoval po historickom drafte, Tatar ožil. Halák vytvoril rekord NHLMešár už trénuje s Lavalom. Budúci víkend by mal absolvovať Prospect Showdown Nepodceňujte pravdepodobnosť výmeny Sidneyho Crosbyho, tvrdí expert Fanúšikovia i hráči v Calgary a Columbuse vzdali hold Gaudreauovi. Známy je už aj termín pohrebu Do Siene slávy amerického hokeja pribudnú aj dvaja víťazi Stanleyho pohára Toronto predĺžilo zmluvu s obrancom. Mladá hviezdička však chce stále odísťDucks si upísali švédskeho brankára. Na dlhšie prišli o mladíka z prvého kola draftu i o ČechaDo kempu Devils príde český obranca. Príde aj Milan Lucic? Senators pozvali do kempu ruského veterána z KHL a kanadského obrancuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies