Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Opäť predĺženie a opäť je finále Východu vyrovnané

V utorok sme mohli spoznať prvého držiteľa postupového mečbalu v treťom kole play-off.


Finále Východnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
P
Stav série
 Florida Panthers
0
2
0
1
3
••••
 New York Rangers
1
0
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Tretí zápas po sebe vo finále Východnej konferencie rozhodlo až predĺženie. Tentoraz trvalo len 72 sekúnd, kým Sam Reinhart nevyužil presilovku po hákovaní Blakea Wheelera a rozhodol o výhre Floridy 3:2 nad Rangers, po ktorej je stav série vyrovnaný 2:2 na zápasy. V normálnom hracom čase sa presadili aj Sam Bennett a Carter Verhaghe – obaja v druhej tretine, v ktorej otočili z 0:1 na 2:1. Aleksander Barkov dvakrát asistovali a raz aj Sergej Bobrovskij, ktorý kryl 21 striel. Prekonali ho Vincent Trocheck v prvej tretine a Alexis Lafreniere v tretej. Prsty v oboch góloch mali aj Artemij Panarin a Adam Fox. Igor Šesťorkin urobil 37 zákrokov. Séria sa teraz presťahuje do New Yorku, kde sa jej piaty zápas odohrá vo štvrtok.

Víťazný gól Reinharta:


V prvej tretine mali viac príležitostí na skórovanie Rangers, ktorým sa to raz aj podarilo. Najskôr sa museli ubrániť v oslabení po hrubosti Gustafssona, no následne po vysokej hokejke Lundella hrali v presile a práve vtedy Trocheck otvoril skóre zápasu strelou z prvej spoza kruhov. Po krosčeku Montroura hrali hostia presilovku aj v závere tretiny a Zibanejad mohol zvýšiť vedenie, ak by v bráne nebolo Bobrovského, ktorý jeho rýchle zakončenie vytlačil na hornú tyčku.

Panthers do druhej tretine vstúpili aktívne a už po minúte hry mohol vyrovnať Verhaeghe, ale Šesťorkin v ťažkej pozícii podržal svoj tím. Rovnaký hráč sa o štyri minúty neskôr dostal po šanci Rangers do úniku, ale neuspel. Domáci následne nevyužili vylúčenie Lindgrena za držanie, pričom Reinhart dokonca trafil tyčku. Krátko po konci presilovky však Bennett už skóre vyrovnať dokázal. V 31. minúte Barkov premárnil veľkú šancu, no potom prišlo vylúčenie Goodrowa za zdržovanie hry a Verhaeghe dokázal dostať puk zo vzduchu do brány a poslať do vedenia Panthers. Bobrovskij krátko na to predviedol dôležitý zákrok, no jeho tím potom oslabil Forsling. Lafreniere počas presilovky trafil tyčku. Jeden dôležitý zákrok ešte do prestávky predviedol aj Šesťorkin.

Aj v tretej tretine boli lepším tímom domáci, ale svoje vedenie nedokázali zvýrazniť. Nevyužitá šanca mohla mrzieť Tarasenka, pretože o dva minúte neskôr Lafreniere usmernil do brány nahodenie Foxa a stav bol vyrovnaný. V 54. minúte predviedol výborný zákrok Šesťorkin pri príležitosti Okposa a udržal stav nerozhodný. Hostia sa príliš dopredu nehrnuli, a tak nakoniec musel zápas rozhodnúť nadstavený čas.

Ten netrval vôbec dlho. Po necelej minúte hry sa do všetkej šance dostal Barkov, ale bol pred brankárom faulovaný Wheelerom, ktorý putoval na trestnú lavici. Florida potrebovala len 13 sekúnd, aby početnú prevahu zúročila. Hrdinom sa stal Rainhart, ktorý uspel so strelou z prvej z pravého kruhu po prihrávke Barkova.

Sergej Bobrovskij
Igor Šesťorkin
61:12 21/23 61:12 37/40
Anthony Stolarz
Jonathan Quick
- - - -

Wheeler odohral svoj prvý zápas od 15. februára. ... Lafreniere je piatym hráčom v histórii Rangers so siedmimi gólmi v play-off pred 23. narodeninami. Viac ich strelil len Alex Kovaľov – deväť. Rovnaký počet Filip Chytil (2022), Don Maloney (1979) a Don Murdoch (1979). ... Verhaeghe potrebuje už len bod, aby so siedmimi vyrovnal klubový rekord Davea Lowryho v počte bodov získaných v konferenčnom finále.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. I. Šesťorkin (NYR)

Sam Bennett, útočník Panthers: „Veľmi sme chceli vyhrať tento zápas a myslím si, že sme v prvej tretine až príliš stískali naše hokejky. Potom sme začali úchop uvoľňovať a jednoducho sme sa upokojili, začali tvoriť hru a vrátili sme sa k našej hre, s ktorou sme mali úspechy celý rok.“

Mika Zibanejad, útočník Rangers: „Celkovo to nie je výsledok, aký sme chceli. Teraz je to o tom, kto bude lepší v troch zápasoch. Pôjdeme domov a pokúsime sa vyhrať zápas číslo päť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies