Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Pomôže rastúci strop Slafkovskému? Chce ho vedenie vyriešiť čím najskôr?

Prioritou tohto leta pre tím Montreal Canadiens je podpísanie dlhodobým kontraktov s kľúčovými členmi hráčskeho jadra, útočníkom Jurajom Slafkovským a obrancom Kaidenom Guhlem. Myslí si to Arpon Basu z The Athletic.

„Toto vedenie Canadiens umožnilo Coleovi Caufieldovi dosiahnuť koniec jeho nováčikovskej zmluvy predtým, ako s ním podpísalo lukratívny dlhodobý kontrakt, takže možno sa aj tu vyberú rovnakou cestou,“ poznamenal zámorský novinár.

„No, zdá sa byť jasné to, že by preferovali vyriešiť zmluvy Slafkovského a Guhleho radšej skôr, ako neskôr, hoci formálne konverzácie ešte ani nezačali.“

Komisár NHL Gary Bettman cez víkend oznámil, že platový strop pre sezónu 2024/25 bude 88 miliónov amerických dolárov, čo znamená, že strop pre ročník 2025/26, v ktorom by začali platiť nové zmluvy spomínaného dua, by bolo okolo 92 miliónov amerických dolárov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Toto je dôležité zvážiť pri rokovaniach Slafkovského a Guhleho, pretože ak je jedna vec, na ktorú sa agenti pozerajú pri určovaní porovnateľných hodnôt pre ich klientov viac ako na priemernú ročnú hodnotu kontraktu, tak je to percento stropu. To do určitej miery mení kalkulácie, ako aké zmluvy by to nakoniec mohlo priniesť,“ skonštatoval Basu.

Novinár sa najskôr zameral na košického rodáka, ktorý by mohol podpísať zmluvu s rovnakým percentuálnym podielom priemernej ročnej hodnoty zmluvy, ako podpisovali v minulosti jeho spoluhráči z prvej formácie, Nick Suzuki (7,875 mil. USD ročne) a Cole Caufield (7,85 mil. USD ročne). V prvom roku platnosti zaberali ich zmluvy podobný podiel z platového rozpočtu – okolo 9 a pol percenta.

„S hornou hranicou 88 miliónov amerických dolárov v sezóne 2024/25 a nárastom aspoň na približne 92 miliónov dolárov v ročníku 2025/26 – prvom ročníku platnosti Slafkovského novej zmluvy – by rovnaké percento predstavovalo 8,65 milióna amerických dolárov ročne,“ poznamenal Basu.

„Canadiens by očividne chceli udržať Slafkovského zmluvu pod priemerným ročným platom Suzukiho, bez ohľadu na podiel z rozpočtu, a mohli by použiť niekoľko argumentov, aby to dosiahli. No, zvýšenie stropu môže skomplikovať toto vyjednávanie. Jedna vec, ktorou by Canadiens mohli argumentovať, je malá vzorka Slafkovského vysoko produktívnych zápasov v NHL, ktorá je zhruba 50. Suzuki a Caufield mali väčšie vzorky, keď podpisovali ich zmluvy.“

Pokiaľ ide o Guhleho, pri ňom Basu spomenul obrancu Alexa Vlasica zo Chicaga, ktorého šesťročná zmluva v hodnote 4,6 milióna amerických dolárov ročne by mu nemusela v rokovaniach pomôcť. Ťažko by totiž vyargumentoval, že by mal mať plat vyšší povedzme o tri milióny amerických dolárov.

„V oboch prípadoch sa Canadiens a/alebo hráči môžu rozhodnúť počkať, takže tu nie je žiadna skutočná urgencia, pretože Slafkovský aj Guhle sú pod zmluvami na ďalší rok. Či to však bude cez toto alebo budúce leto, rastúci platový strop bude mať významný vplyv na tieto rokovania a to Canadiens veci komplikuje,“ dodal Basu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Slafkovský debutoval po historickom drafte, Tatar ožil. Halák vytvoril rekord NHLMešár už trénuje s Lavalom. Budúci víkend by mal absolvovať Prospect Showdown Nepodceňujte pravdepodobnosť výmeny Sidneyho Crosbyho, tvrdí expert Fanúšikovia i hráči v Calgary a Columbuse vzdali hold Gaudreauovi. Známy je už aj termín pohrebu Do Siene slávy amerického hokeja pribudnú aj dvaja víťazi Stanleyho pohára Toronto predĺžilo zmluvu s obrancom. Mladá hviezdička však chce stále odísťDucks si upísali švédskeho brankára. Na dlhšie prišli o mladíka z prvého kola draftu i o ČechaDo kempu Devils príde český obranca. Príde aj Milan Lucic? Senators pozvali do kempu ruského veterána z KHL a kanadského obrancuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies