Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Správy z NHL

McDavid netají nadšenie. Tréner Floridy nechápe: Ako tu dnes môžem byť jediný v takejto nálade?

Tím Edmonton Oilers to v tomto ročníku dotiahol do posledného možného domáceho zápasu. V piatok v ňom privíta Floridu Panthers a finále Stanleyho pohára sa treťou výhrou po sebe pokúsi dotlačiť do zápasu číslo sedem.

Oilers vo finálovej sérii prehrávali už 0:3, ale vyhrali posledné dva zápasy a domov sa vrátili v dobrej nálade s vierou, že majú stále dobrú šancu na zisk titulu. Kapitán Connor McDavid je nadšený z toho, že teraz budú môcť svoje šance zvýšiť v domácom prostredí.

„Je to vzrušujúce. Je vzrušujúce vrátiť sa späť do Edmontonu, je vzrušujúce hrať pred našimi vlastnými fanúšikmi v tejto aréne,“ povedal McDavid.

Celé mesto bude v piatok večer v pozore. Na Stanleyho pohár čaká od roku 1990. Doteraz však len jeden tím histórie otočil finále, v ktorom prehrával 0:3 na zápasy – Toronto v roku 1942. Oilers sú stále len na polceste.

Článok pokračuje pod reklamou

„Naše chrbty sú proti stene. Nie je jednoduchý spôsob, ako to povedať. Musíte mať rovnaký prístup, ako pred zápasom číslo 4 a pred zápasom číslo 5. Musí to byť presne rovnaké. Musíme prísť a skoro sa dostať do vedenia. V posledných dvoch dueloch sa nám to podarilo a nepozerali sme sa nikdy späť,“ konštatuje veterán Corey Perry.

Mohlo by sa zdať, že v horšej nálade do zápasu vstúpia Panthers, ktorí už premrhali dve šance na zisk svojho prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii a prípadná piatková prehra by ich mohla dostať pod veľký tlak. Ten však taký Paul Maurice necíti. Skúsený kormidelník si náladu udržiava pozitívnu.

„Stále je to 3:2, myslím. Musíme to overiť, keď sa vrátim do kancelárie... Chlapci, všetci ste tu v zlej nálade. Ako tu dnes môžem byť jedinou osobou v slušnej nálade? Rozumiem pocitom pri stave 3:2, pretože väčšina sérií je takých. 3:0 je skôr anomália. Tlak. Myslím si, že premýšľame o týchto veciach odlišne a nie som si istý, či by som súhlasil s tvrdením, že tlak sa na nás tak zvýšil,“ povedal Maurice.

Maurice vidí v poslednom zápase pozitíva. Matthew Tkachuk sa prebral k životu, Panthers prestrieľali Oilers 26:14 v posledných dvoch tretinách, mali prevahu 76:39 v streleckých pokusoch a kontrolovali hru v piatich proti piatim.

„Jedinou konzistentnou vecou v profesionálnom športe je, že tréner po prehre hovorí, že sme mali svoje šance. O tomto to nie je. Naša hra piatich proti piatim bola naposledy rovnako dobrá ako v celej sérii. To vás dostane z postele a pripraví na zápas číslo 6,“ konštatuje Maurice.

Florida si bude musieť dať v piatok väčší pozor na špeciálne formácie – v posledných dvoch zápasoch inkasovala dva góly pri vlastnej presilovky a tri góly v oslabení. Na posledné dva zápasy bude musieť zareagovať aj Sergej Bobrovskij, ktorý v nich dosiahol 76,9% úspešnosť zákrokov.

Medzitým, McDavid si bude brúsiť na ďalší rekord Waynea Gretzkého. Vo finále už nazbieral 11 bodov a len dva body ho delia od Gretzkého rekordu v počte bodov získaných vo finále Stanleyho pohára, keď ich 13 zaknihoval v roku 1988. Za sebou má dva štvorbodové výkony po sebe.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Prvý týždeň prípravy: 11 slovenských bodov, Honzek jasne prvý, Tatar poslednýKmec: Podpis zmluvy s tímom NHL je neuveriteľný pocit. Teraz sa musím vrátiť nohami na zem Fleury nechce špeciálne zaobchádzanie v jeho poslednej sezóne v NHL Predĺženie zmluvy s Rantanenom nebude pre Avalanche lacný špás. Zabojuje o neho Toronto? Mišiak pri sezónnom debute zažiaril. Presadil sa aj Kmec + video Skúsený útočník je otvorený rokovať s Islanders aj počas sezóny Mladí Slováci boli prvými dvoma hviezdami rovnakého zápasu + videoPadol druhý slovenský gól. Kňažko zbieral plusové body, Nemec opäť mínuskyZnámy útočník Jets nehral od roku 2019. Teraz podpíše jednodňovú zmluvu a skončí definitívneĎalší z veľkej štvorky útočníkov Toronta utrpel zranenie. Obranca podstúpil operáciu Najhoršie obavy u hviezdneho veterána Kings sa potvrdiliObranca Winnipegu absolvuje operáciu, pre ktorú príde o úvod sezónyNa waiver listine pribudlo 16 hráčov z piatich tímov Capitals a Flyers si upísali mladíkov z tohtoročného draftuHonzek sa dočkal skvelého povýšenia, Pospíšil je zranený Slováci prežili ďalšie škrty vo svojich tímoch. Ktorí stále čakajú na prvú šancu v príprave?Expert: Bude kariéra Slafkovského v slepej uličke, ak nenazbiera 60 bodov? Mešár má pred sebou ešte veľa roboty. Debut v NHL v tejto sezóne? Pomôžu len dve veciSlafkovský je v exkluzívnej skupine budúcej generácie hviezd NHLSága s bieloruským brankárom končí, Flyers však riešia ďalší problém Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies