Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL Top nádeje draftu
- - - - -

Správy z NHL

Čo prinesie Philadelphii špičkový talent Matvej Mičkov?


Matvej Mičkov (foto: nhl.com)

Jedna z najzaujímavejších nádejí ostatnej doby mieri po mesiacoch špekulácií do NHL. Útočník Matvej Mičkov je blízko k podpisu nováčikovskej zmluvy s tímom Philadelphia Flyers. Na čo sa môžu fanúšikovia tímu tešiť?


Mičkov je jednou z najlepších nádejí v hokeji, ale jeho dlhodobý kontrakt s Petrohradom v KHL a „ruský faktor“ viedli k tomu, že na drafte 2023 klesol až na siedme miesto. Vsadili na neho Flyers bez toho, aby skutočne vedeli, či vôbec do zámoria príde.

„Dokonca tam boli príbehy o tom, aké ťažké mali Flyers vôbec to, aby s ním zostali v kontakte. Avšak, po podpise zmluvy môže Mičkov začať hrať v klube dôležitú úlohu na jeseň tohto roka,“ konštatuje Steven Ellis z Daily Faceoff.

Mičkov bol v uplynulej sezóne poslaný na hosťovanie do Soči, kde v 47 zápasoch strelil 19 gólov a nazbieral 41 bodov, s ktorými by sa v Petrohrade zaradil na piate miesto bodovania. Jeho priemer 0,87 bodu na zápasy by však v SKA bol najlepší.

Článok pokračuje pod reklamou

„Jednoducho, Mičkov by bol jednotkou mnohých draftov, no tie otázniky z minulého roka – plus nejaký chlapec menom Connor Bedard – znamenali, že sa to nestalo,“ poznamenal Ellis.

Mnohí prirovnávajú balík zručností Mičkova k zručnostiam Nikitu Kučerov z Tampy Bay.

„Jeho schopnosť robiť rozhodnutia v krkolomnom tempe a zrealizovať ich s malou až žiadnou obťažnosťou je neporovnateľná. Jeho ruky sú takmer nedotknuteľné, pokiaľ ide o surový talent,“ opísal ho Ellis.

„Máte hráčov, ktorí dokážu narábať s pukom dobre, ale nedokážu strieľať góly, ale ani to nie je pre Mičkova problém. Niektorí skauti si myslia, že bude v NHL 50-gólovým strelcom a ja to nespochybňujem. Zdá sa, že neustále k sebe priťahuje puky ako magnet a je skvelý pri otvorenom priestore počas presiloviek.“

V NHL na Mičkova budú čakať aj výzvy – jazyková bariéra či defenzívna hra, ktorá mu príliš vlastná nie je. Dokáže sa dostať do situácií, kedy sa toho snaží urobiť až príliš, stratí puk a potom to nevie vykompenzovať dostatkom rýchlosti.

„Skutočne si však myslí, že urobil kroky vpred, aby svoju hru urobil komplexnejšou, výraznejšie v porovnaní s tým, ako vyzeral rok dozadu,“ poznamenal Ellis.

Mičkov bol draftovaný ako krídelník, ale v uplynulej sezóne nastupoval aj ako center, čo tiež jeho rozvoju pomohlo. V NHL by mal hrať na krídle.

„Potenciál Mičkova byť skutočným hru meniacim útočníkom pre Flyers je nepopierateľný. Aj keď sa zameriate na slabiny, potenciál je tu na základe čísel, ktoré sme u neho videli, masívny. Má dostatok skúsenosti z profesionálneho hokeja a jeho hra založená na zručnostiach sa perfektné hodí na úspech v NHL,“ skonštatoval Ellis.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies