Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Špekulácie

Reštartuje Patrik Laine svoju kariéru v Pittsburghu?

Sľubné pôsobenie fínskeho ostrostrelca v NHL je vinou viacerých faktorov aktuálne v zostupnej fáze a práve najbližšie rozhodnutie o jeho budúcnosti môže byť jazýčkom na váhach, s akým úspechom sa bude jeho hokejová kariéra, ale i súkromný život, ďalej vyvíjať.

Vstup do NHL bol pre fínsku hviezdu veľmi úspešný, tak ako sa očakávalo od hráča, ktorý bol vybraný ako celková dvojka vstupného draftu v roku 2016, hneď za aktuálnou superhviezdou NHL Austonom Matthewsom. Pôsobenie v organizácii Winnipegu Jets bolo vyšperkované viacerými kvalitnými výkonmi, ktorými ukázal, že patrí medzi prirodzených zakončovateľov. V sezóne 2017/18 pritom strelil vynikajúcich 44 gólov. Napriek tomu, že Laine mal kvalitné čísla, čo sa týka kanadských bodov, rozhodli sa ho „tryskáči“ vymeniť do Columbusu Blue Jackets.

Na prvý pohľad prekvapivá výmena mala údajne súvis s Laineho problémami v kabíne s ostatnými hráčmi Jets a tiež so správaním, ktoré viacerí novinári označili ako „čudné“. Laine nemal problém ani s emotívnym riešením svojej frustrácie cez mediálny priestor. Od tohto momentu mal fínsky mladík povesť prchkého a nerozvážneho hráča. Fínsky generálny manažér „modrokabátnikov“ Jarmo Kekäläinen však veril že v Columbuse môže jeho krajan opäť nájsť stratenú pohodu a radosť z hokeja. V rámci veľmi zaujímavej výmeny poslal do Winnipegu iného „rebela“, Pierre-Luca Duboisa, ktorý bol zhodou okolností draftovaný tiež v roku 2016 a to ako číslo 3 hneď za Lainem. Obaja hokejisti boli vo svojich tímoch nespokojní, a tak vzájomná výmena bola logickým vyústením situácie pre oboch hráčov i zainteresované tímy.

Kekäläinenove „záchranné koleso“ však Laineovi vôbec nepomohlo, skôr naopak. Pôsobenie v Columbuse pod jedným z najprísnejších trénerov v NHL Tortorellom sa nestretlo s úspechom. Frustrácia z nedostatočného herného vyťaženia, nastupovanie na pozícii stredného útočníka, nezhody s trénerom a nakoniec zranenie kľúčnej kosti zadupali Laineho mentálnu pohodu ešte hlbšie, čo vyústilo k nečakanému prerušeniu kariéry a nástupu do Asistenčného programu NHLPA, zameraného na pomoc hráčom NHL pri závislostiach a problémoch s duševným zdravím. Laine neskôr uviedol, že hoci je hokej stále jeho vášňou, uvedomil si, že sa potrebuje istý čas venovať sám sebe, utriediť si myšlienky a vrátiť sa na ľad s čistou mysľou a novou energiou.

Nový tím, nové prostredie, nová motivácia a noví spoluhráči. To všetko pravdepodobne čaká na mladého fínskeho hokejistu v najbližšom období, nakoľko je jasné, že do Columbusu sa už nemá záujem vrátiť. V Columbuse už predáva aj svoj luxusný byt, ktorý kúpil len relatívne nedávno, a tak je jasné, že ďalšia spolupráca je minimálne zo strany hráča vylúčená. Ak k tejto skutočnosti pripočítame fakt, že na pozícii generálneho manažéra Columbusu už nepôsobí ani fínsky krajan Jarmo Kekäläinen, zdá sa, že je rozhodnuté a otázkou zostáva, ktorý z konkurenčných tímov NHL prevezme „horúci zemiak“ v podobe Laineho.

V zákulisí NHL sa nahlas uvažuje o viacerých tímoch, ktorým by sa ofenzívny talent fínskeho útočníka mohol hodiť a cena za jeho služby v rámci výmeny s Columbusom by mohla byť relatívne nízka. Zámerom Columbusu bude najmä uskutočniť výmenu spôsobom, aby si nemuseli ponechať časť značného Laineho platu.

Pittsburgh Penguins aktuálne hľadá možnosti, ako vylepšiť svoju chatrnú presilovú hru, ktorá bola minulý rok v suterénne celej NHL. Generálny manažér Kyle Dubas už vlani angažoval do obrany Erika Karlssona a akvizícia problémového Laineho by mu tak nemusela byť celkom cudzia, zvlášť ak by opačným smerom poslal dlhodobú zmluvu obrancu Ryana Gravesa.

„Tučniaci“ by sa tak mohli pokúsiť dostať Laineho do mentálnej pohody a začleniť ho k nestarnúcemu kapitánovi Crosbymu, ktorý by mohol v úlohe mentora vykresať z rebelujúceho fínskeho útočníka skôr „Dr.Jekylla ako Mr. Hydea.“ Ak by všetko do seba zapadlo, mohol by tento riskantný krok Penguins priniesť vynikajúcu strelu na presilovú hru a hráča s potenciálom nastrieľať 30 gólov na sezónu.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Canadiens dnes čelia opäť Leafs. V akcii bude tentoraz len jeden SlovákPrvý týždeň prípravy: 11 slovenských bodov, Honzek jasne prvý, Tatar poslednýKmec: Podpis zmluvy s tímom NHL je neuveriteľný pocit. Teraz sa musím vrátiť nohami na zem Fleury nechce špeciálne zaobchádzanie v jeho poslednej sezóne v NHL Predĺženie zmluvy s Rantanenom nebude pre Avalanche lacný špás. Zabojuje o neho Toronto? Mišiak pri sezónnom debute zažiaril. Presadil sa aj Kmec + video Skúsený útočník je otvorený rokovať s Islanders aj počas sezóny Mladí Slováci boli prvými dvoma hviezdami rovnakého zápasu + videoPadol druhý slovenský gól. Kňažko zbieral plusové body, Nemec opäť mínuskyZnámy útočník Jets nehral od roku 2019. Teraz podpíše jednodňovú zmluvu a skončí definitívneĎalší z veľkej štvorky útočníkov Toronta utrpel zranenie. Obranca podstúpil operáciu Najhoršie obavy u hviezdneho veterána Kings sa potvrdiliObranca Winnipegu absolvuje operáciu, pre ktorú príde o úvod sezónyNa waiver listine pribudlo 16 hráčov z piatich tímov Capitals a Flyers si upísali mladíkov z tohtoročného draftuHonzek sa dočkal skvelého povýšenia, Pospíšil je zranený Slováci prežili ďalšie škrty vo svojich tímoch. Ktorí stále čakajú na prvú šancu v príprave?Expert: Bude kariéra Slafkovského v slepej uličke, ak nenazbiera 60 bodov? Mešár má pred sebou ešte veľa roboty. Debut v NHL v tejto sezóne? Pomôžu len dve veciSlafkovský je v exkluzívnej skupine budúcej generácie hviezd NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies