Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
Draft 2024 1. SJS 2. CHI 3. ANA 4. CBJ 5. MTL 1. kolo
2.-7. kolo
M. Celebrini A. Levšunov B. Sennecke C. Lindstrom I. Demidov
Prejavte svoj názor: Zapojte sa do našej tradičnej letnej ankety. Viac »

Správy z NHL

MacKinnon po prvýkrát získal Hartovu trofej. Poznáme aj víťazov ďalších prestížnych cien


Nathan MacKinnon s Hartovou trofejou (foto: X/Colorado Avalanche)

NHL už oznámila držiteľov niekoľkých výročných ocenení za sezónu 2023/24. Vo štvrtok sa však v Las Vegas uskutočnila šou, počas ktorej odhalili víťazov piatich najprestížnejších individuálnych trofejí i zloženie all-star tímov sezóny.


Calderova trofej: Connor Bedard, Ú, Chicago Blackhawks

Cenu pre najlepšieho nováčika ročníka získal Connor Bedard, ktorý bol draftovou jednotkou v minulom roku a v tejto sezóne potvrdzoval svoj talent v drese trápiaceho sa Chicaga. Osemnásťročný center viedol nováčikov s 22 gólmi a 61 bodmi napriek tomu, že pre zlomeninu čeľuste odohral len 68 zápasov. V priemere hrával skoro 20 minút na zápas. Druhý skončil v hlasovaní obranca Brock Faber z Minnesoty, tretí obranca Luke Hughes z New Jersey.

Norrisova trofej: Quinn Hughes, Vancouver Canucks

Najlepším obrancom sezóny bol Quinn Hughes, ktorý viedol obrancov ligy s 92 bodmi, ktoré nazbieral za 17 gólov a 75 asistencií v 82 stretnutiach. Nazbieral aj štvrtý najvyšší počet plusových bodov (+38) medzi obrancami, hrával skoro 25 minút na zápas a jeho tím kontroloval 56,4 % streleckých pokusov v hre piatich proti piatim s ním na ľade. Hughes bol prvýkrát finalistom na ocenenie a je historicky prvým hráčom Canucks, ktorý ho získal. Prvú trojku v hlasovaní dotvorili Roman Josi z Nashvillu a Cale Makar z Colorada.

Článok pokračuje pod reklamou

Vezinova trofej: Connor Hellebuyck, Winnipeg Jets

Kráľom medzi brankármi bol v ročníku 2023/24 Connor Hellebuyck. Aktuálny držiteľ Jenningsovu trofej pri ceste za divíznym titulom kryl 92,1 % striel, inkasoval 2,39 gólu na zápas a dosiahol bilanciu 37-19-4. Ani jeden gól neinkasoval v piatich stretnutiach. Cenu získal po druhýkrát v kariére. Druhý skončil v hlasovaní Thatcher Demko z Vancouveru, tretí Sergej Bobrovskij z Floridy.

Cena Teda Lindsaya: Nathan MacKinnon, Ú, Colorado Avalanche

Hráči zo najužitočnejšieho hráča sezóny zvolili po prvýkrát Nathana MacKinnona. Ten v tejto sezóne po druhýkrát v kariére a po druhýkrát po sebe pokoril métu 100 bodov. Dokonca ich ako druhý najproduktívnejší hráč ligy nazbieral 140. Až 51 z nich tvorili góly. Odohral všetkých 82 zápasov a od začiatku sezóny ťahal sériu 35 domácich zápasov s bodovým ziskom.

Hartova trofej: Nathan MacKinnon, Ú, Colorado Avalanche

Najužitočnejším hráčom sezóny sa aj podľa odborníkov stal MacKinnon, ktorý aj Hartovu trofej získava premiérovo. Najväčším konkurentom mu v hlasovaní bol útočník Tampy Bay Nikita Kučerov, zatiaľ čo útočník Edmontonu Connor McDavid obsadil tretie miesto.

Pre pripomenutie, Cenu Marka Messiera pre najlepšieho lídra získal Jacob Trouba z NY Rangers, Trofej Lady Byng pre najslušnejšieho hráča Jaccob Slavin z Caroliny, Cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera Rick Tocchet z Vancouveru, Selkeho trofej pre najlepšie brániaceho útočníka Aleksander Barkov z Floridy, Cenu Jima Gregoryho pre najlepšieho generálneho manažéra Jim Nill z Dallasu, Mastertonovu trofej za vytrvalosť Connor Ingram z Arizony a Trofej Kinga Clancyho za humanitárny prínos Andres Lee z NY Islanders.

Trofej Arta Rossa pre najproduktívnejšieho hráča vyhral Nikita Kučerov z Tampy Bay, Trofej Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca Auston Matthews z Toronta a Jenningsovu trofej pre brankára tímu s najnižším počtom inkasovaných gólov Connor Hellebuyck z Winnipegu.

Ako vyzerajú all-star tímy sezóny 2023/24?

V bráne prvého all-star tímu je Hellebuyck, v obrane Quinn Hughes a Josi, v útoku Artemij Panarin z NY Rangers, MacKinnon a Kučerov. V druhom all-star tíme nájdeme brankára Demka, obrancov Adama Foxa z NY Rangers a Makara, ako aj útočníkov Filipa Forsberga z Nashvillu, McDavida a Davida Pastrňáka z Bostonu.

V bráne nováčikovského all-star tímu je Piotr Kočetkov z Caroliny. V obrane figurujú Faber a Luke Hughes, v útoku dopĺňajú Bedarda Logan Cooley z Utahu a Marco Rossi z Minnesoty.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies