Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Vzniká miesto pre Stamkosa: Tampa Bay vymenila obrancu i útočníka


Michail Sergačov (foto: Instagram/Tampa Bay Lightning)

Tím Tampa Bay Lightning mohol nájsť priestor na predĺženie zmluvu s kapitánom Stevenom Stamkosom. V sobotu vymenil obrancu Michaila Sergačova, ktorý zarába 8,5 milióna amerických dolárov ročne.

Sergačov sa sťahuje do tímu Utah Hockey Club, ktorý za neho poslal opačným smerom práva na J.J. Mosera, nádejného Conora Geekieho, voľbu v siedmom kole draftu 2024 a voľbu v druhom kole draftu 2025.

Sergačov odohral v poslednej sezóne len 34 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a 17 asistencií V dvoch dueloch play-off pridal jednu asistenciu.

Dvadsaťšesťročný Rus bol draftovaný Montrealom v roku 2016 z celkového 9. miesta, ale väčšinu kariéry strávil v Tampe, s ktorou získal aj dva Stanleyho pohára. V 475 zápasoch kariéry vyprodukoval 257 bodov (48+209). V 100 zápasoch play-off ich pridal 34 (9+25).

Článok pokračuje pod reklamou

Moser sa v pondelok môže stať obmedzeným voľným hráčom po sezóne, v ktorej zaznamenal päť gólov a 21 asistencií v 80 zápasoch. Dvadsaťštyriročný Švajčiar už odohral v NHL 205 zápasov so ziskom 72 bodov (16+56). Coyotes ho draftovali v roku 2021 zo 60. miesta.

Geekie bol draftovaný Arizonou v roku 2022 z 11. miesta a v poslednej sezóne hrával v juniorskej WHL, kde v 65 zápasoch v dresoch Wenatchee a Swift Current zaznamenal 99 bodov (43+56). V deviatich dueloch play-off zaknihoval šesť gólov a tri asistencie. Dva zápasy play-off odohral aj v AHL. V nich nebodoval.

Tampa Bay vymenila aj Jeannota do Los Angeles

Aby to nestačilo, floridský tím krátko na to oznámil, že vymenil aj útočníka Tannera Jeannota, ktorý zaťažuje platový rozpočet sumou 2,665 milióna amerických dolárov. Za voľbu v štvrtom kole draftu 2024 a voľbu v druhom kole draftu 2025 si ho osvojil tím Los Angeles Kings.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan vo svojej prvej plnej sezóne v Tampe odohral 55 zápasov so ziskom 14 bodov (7+7). V štyroch dueloch play-off pridal asistenciu. V minulosti aj hráč Nashvillu vyprodukoval v kariére 42 gólov a 38 asistencií v 227 stretnutiach NHL. V 16 dueloch play-off trikrát asistoval.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies