Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Mešár: Niektoré situácie som mohol riešiť inak. Toto musím akceptovať, ak chcem hrať za Canadiens

Talentovaný slovenský útočník Filip Mešár verí, že už je na seniorský hokej pripravený. Po zatiaľ najťažšej letnej príprave v kariére by chcel urobiť významný posun smerom k splneniu sna o hraní v NHL.

Mešár vynechal rozvojový kemp tímu Montreal Canadiens, pretože vo vedení tímu chceli, aby sa plne koncentroval na letnú prípravu. Hoci bola podobná ako v minulosti, bola zatiaľ najťažšia a zameral sa pri nej viac na posilňovanie. Teraz už pomaly plánuje presun do zámoria.

„Možno ešte pôjdem na dovolenku na päť dní a ôsmeho augusta odchádzam do Kanady. V polovici augusta by som sa mal pripojiť k Montrealu. Z klubu mi volali, že by chceli, aby som prišiel skôr a pripravoval sa pred kempom s ich trénermi,“ povedal Mešár pre denník Šport.

V Quebecu bude na rodáka zo Spišskej Belej čakať menej posilňovania ako doma, ale každý deň bude na ľade pracovať najmä na zručnostiach a práci pri mantineloch. Aj preto skorší príchod privíta, pretože chce urobiť všetko preto, aby sa etabloval v AHL a potenciálne aj nakukol do NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

„Určite mám v hlave, že by som chcel odohrať zápasy v NHL, ale príliš sa tým nezaoberám. Snažím sa makať a robiť všetko pre to, aby som sa chytil šance v AHL. Nefixujem sa teraz prioritne na NHL. Myslím si, že to môže niekedy škodiť,“ skonštatoval Mešár.

Mešár, ktorý nerozmýšľal nad tým, že pre skorý odchod zo Slovenska nebude k dispozícii národnému tímu v olympijskej kvalifikácií, zaznamenal v minulej sezóne 52 bodov, z ktorých 33 boli asistencie. Tie v play-off tvorili dokonca až 15 bodov zo 16 . Je síce primárne tvorcom hry, ale v tíme by privítali, ak by strieľal aj viac gólov.

„To mi pripomínajú aj v Montreale, že to mám brať viac na seba. Snažím sa to odstraňovať, ale keď ste tvorca hry, ťažko sa to mení. Priznávam, že v niektorých situáciách som mohol vystreliť a zbytočne som nahrával. Musím sa s tým vyrovnať,“ povedal Mešár.

Dvadsaťročný talent prezradil, že v Montreale mávajú počas kempov stretnutia ohľadom médií. Dokola im tam opakujú, že to na takom hokejovom trhu nie je jednoduché a že sa pri trápení vyvíja na hráčov obrovský tlak.

„Hokej je v Montreale náboženstvom, musíme to akceptovať, ak si chceme obliekať dres Canadiens,“ poznamenal Mešár.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ako by mala vyzerať tretia sezóna Slafkovského, aby bola úspešná? Dvorský zastupoval Slovensko na NHLPA Rookie Showcase + video Hviezda Blues sa rozplakala: Je okrem sezóny v ohrození aj celá kariéra? 5 zmlúv, ktoré v novej sezóne možno považovať za najvýhodnejšie Dopady zmluvy Draisaitla: Je McDavid už istotou? Zarobí 20 miliónov dolárov ročne? Ako Crosby a Lemieux: Celebrini bude bývať o legendárneho centra Český majster sveta po piatich sezónach v NHL opúšťa zámorie Aj v nováčikovskom kempe Utahu sú potvrdení dvaja mladí Slováci Čierne kone na miesto v zostave tímov NHL: Je medzi nimi aj mladučký Slovák Dynastie NHL IV. – Canadiens a najväčšia z ich dynastiíPospíšil neľutuje svoje rozhodnutie: Urobil som správnu vec, môj názor sa nezmenil Draisaitl po podpise historickej zmluvy dúfa, že bude Olejárom do konca životaToronto je medzi tímami so záujmom o Paciorettyho. Prichádza doň aj víťaz Stanleyho pohára Pekné gesto: Hviezda Canadiens si zmení číslo na počesť Gaudreaua Dobré správy: Jednotka Canucks urobila pokrokMarchand sa zotavuje až z troch operácií. Stihne kemp? Hviezdny obranca Blues má po sezóne skôr, ako vôbec začala! Známy obranca sa spájal s Oilers. Nakoniec prichádza do tímu slovenského útočníkaNHL má nového platového kráľa: Leon Draisaitl podpísal mega zmluvu!Vegas oznámilo zostavu pre nováčikovský kemp: Potvrdení sú aj dvaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies