Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

AHL: Štyria Slováci bodovali, Janus vychytal prvý shutout

V posledných siedmich dňoch sa Slovákom v AHL vcelku darilo. Štyria sa zapísali do kanadského bodovania, brankár Jaroslav Janus odchytal dve stretnutia a v jednom si pripísal na konto shutout. Najproduktívnejším Slovákom je Ölvecký...

Počas aktuálneho týždňa bodovali Ölvecký, Tatar, Mihalik a Bližňák. Prví traja menovaní bodovali dvakrát, Bližňák bodoval raz (asistencia). Ölvecký získal dve asistencie, Tatar a Mihalik strelili jeden gól a na jeden prihrali. Brankár Jaroslav Janus sa predstavil dvakrát v bráne Norfolku a v oboch prípadoch odchádzal z ľadu ako víťaz. V jednom dueli sa radoval z čistého konta, ktoré bolo preňho prvým v AHL.

Poradie kanadského bodovania Slovákov sa od posledného týždňa veľmi nezmenilo. Prvá pozícia stále patrí útočníkovi Petrovi Ölveckému z Milwaukee, ktorý odohral 53 duelov a získal rovných 30 bodov. Druhý v poradí je talentovaný útočník Tomáš Tatar z Grand Rapids Griffins. Najlepší slovenský junior roku 2009 nazbieral zatiaľ 23 bodov. Na tretej pozícii sa osamostatnil útočník Mário Bližňák z Manitoby Moose, ktorý doteraz nazbieral 17 bodov.

Najlepším strelcom je Ölvecký a Tatar. Obaja prekonali súperových hráčov jedenásťkrát. Druhé miesto patrí Bližňákovi – šesť presných zásahov. Tretia pozícia patrí obrancovi Jurajovi Mikušovi z Toronta a útočníkovi Jurajovi Mikúšovi z Manchestru – obaja strelili tri góly.

Článok pokračuje pod reklamou

Najlepším nahrávačom je Ölvecký (19 prihrávok). Druhý v poradí je Mikuš (trinásť asistencií) a tretia priečka patrí Tatarovi (dvanásť asistencií). Najviac plusových bodov získal Ölvecký (+12). Najhorší v tejto štatistike je Mikuš (-6).

Najviac trestných minút spomedzi Slovákov má na konte obranca Vladimír Mihalik z Norfolku – 55 trestných minút. Druhým najtrestanejším hráčom je Bližňák (26 trestných minút) a tretia priečka patrí útočníkovi Bridgeportu Tomášovi Marcinkovi a Mikúšovi (obaja 25 trestných minút).

Jediný slovenský gólman v AHL, Jaroslav Janus, odchytal v sledovanom období dva duely Admirals. Čelil v nich 51 strelám, z ktorých inkasoval iba raz. 13. februára proti tímu Lowell Devils vychytal svoj premiérový shutout v American Hockey League. Doteraz odchytal za Norfolk jedenásť zápasov, v ktorých zaznamenal 92,5 % úspešnosť zákrokov. V priemere inkasoval 2,01 gólu na zápas, chytil 270 striel a na ľade bol 658 minút.

„Bol som šťastný, že sa mi podarilo dosiahnuť môj prvý shutout v mužskom hokeji. Hrali sme super, obrana mi dosť pomáhala, takže to nebolo až také ťažké. Dúfam, že tak budeme hrať aj naďalej,“ povedal pre SlovakNHL.sk talentovaný rodák z Prešova.

Na čele ligového bodovania sa neudiala žiadna zmena. Prvý je stále útočník Keith Aucoin z Hershey, ktorý získal už 72 bodov. Na druhom mieste je jeho spoluhráč Alexandre Giroux, ktorý bodoval 68-krát. Tretia priečka patrí útočníkovi Coreymu Lockeovi z Hartfordu – 61 kanadských bodov.

V strelcoch je najlepší útočník Brett Sterling z Chicaga, ktorý súperovým gólmanom dal 29 gólov. Na prvom mieste spomedzi nahrávačov sú Aucoin a útočník Jason Krog z Chicaga. Obaja prihrali na 44 presných zásahov.

Najviac víťazstiev spomedzi brankárov má na konte Alex Stalock z Worcesteru – 28 výhier. Lídrom v počte čistých kont je Jonathan Bernier z Manchestru, ktorý zaknihoval sedem shutoutov.

Už dlhšiu dobu je najlepším mužstvom Americkej hokejovej ligy Hershey Bears (82 bodov), ktoré vedie aj vo Východnej divízii. V Atlantickej divízii je na prvom mieste Manchester Monarchs (69 bodov), Hamilton Bulldogs (76 bodov) je lídrom Severnej divízie a Chicago Wolves (68 bodov) sa dostalo na prvú priečku v Západnej divízii.

Najviac presných zásahov majú na konte „medvede“ z Hershey – 224. Najmenej krát sa presadili hokejisti tímu Adirondack Phantoms (123 gólov).

Bodovanie Slovákov (k 14.2.2010)

Poz. v lige Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
99. ▲ 7 Peter Ölvecký (Milwaukee) 53 11 19 30 +12 18
186. ▲ 14 Tomáš Tatar (Grand Rapids) 38 11 12 23 +8 6
302. ▲ 6 Mário Bližňák (Manitoba) 51 6 11 17 +7 26
323. ▼ 26 Juraj Mikuš (Toronto) 50 3 13 16 -6 24
427. ▼ 17 Juraj Mikúš (Manchester) 40 3 8 11 -3 25
436. ▲ 42 Vladimír Mihalik (Norfolk) 52 1 10 11 +1 55
617. ▼ 10 Tomáš Marcinko (Bridgeport) 39 2 2 4 -5 25
936. ▼ 8 Ronald Petrovický (Springfield) 6 0 0 0 -2 19
940. ▼ 8 Boris Valábik (Chicago) 6 0 0 0 -4 10

Pozn.: zmena v poradí bodovania AHL oproti poradiu zo 7.2.2010

Brankári
Meno (tím) Z SA Sv GA GAA Sv% SO TOI
Jaroslav Janus (Norfolk) 11 270 292 22 2,01 92,5 1 658


Mirabito Outdoor Classic
20. februára 2009 sa uskutoční v New York State Fairgrounds prvý zápas American Hockey League, ktorý sa bude hrať pod holým nebom. Duel má názov Mirabito Outdoor Classic. Stretnú sa v ňom tímy Syracuse Crunch a Binghamton Senators. S myšlienkou prišiel majiteľ Crunch Howard Dolgon, ktorý sa inšpiroval zámorskou NHL, v ktorej sa 1. januára odohral v poradí už tretí zápas Winter Classic v rade.
Viac info tu.

SlovakNHL.sk vám z tohto podujatia prinesie aktuálne spravodajstvo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies