Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Myslel si, že by ho mohli draftovať. Napodobní teraz Kelemena a Regendu?

Slovenský útočník Peter Repčík má za sebou takú dobrú sezónu, že sa s jeho menom spájali úvahy o tom, že by mohol byť na druhý pokus predsa len v NHL draftovaný. Aj on sám sledoval draft s týmito očakávaniami, ktoré sa však nakoniec nenaplnili.

„Sledoval som posledný draft, keďže som mal veľmi dobrú sezónu. Myslel som si, že mám šancu, ale bohužiaľ, to nevyšlo ako v ostatných rokoch. Taká je realita, treba sa posunúť ďalej,“ povedal Repčík pre denník Šport.

Cesta do najlepšej ligy sveta však nevedie len cez vstupný draft. Príkladom toho sú v našich podmienkach útočníci Pavol Regenda a Miloš Kelemen, ktorý si v NHL zahrali aj bez toho, aby zažili úspech na drafte.

„Typologicky sú trochu iní hráči, ale určite si myslím, že je to cesta,“ poznamenal Repčík.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťročný talent sa dohodol s vedením rodných Košíc na pôsobení v budúcej sezóne, ak by dostatočne nezaujal v nováčikovskom kempe tímu Utah Hockey Club. Aj v prípade neúspechu by však svoje sny o NHL nevzdal.

„Keď sa vydarí kemp, môže to vystreliť, keď sa nevydarí, tak nič. Stále dúfam, že ak by to nevyšlo, myslím si, že mám stále taký vek, že sa tam môžem dostať aj neskôr,“ skonštatoval Repčík, ktorého ambíciou je teraz etablovať sa medzi mužmi.

„Chcem sa posunúť do mužského hokeja bez nejakého trápenia. Nechcel by som byť raz hore - raz dole. Chcem hrať konzistentne mužský hokej a adaptovať sa naň.“

Najväčšia výzva tohto prechodu? Fyzická hra.

„Určite, predsa len sú to dospelí chlapi. Myslím si, že rýchlosť nebude až taká ako v najvyššej kanadskej juniorke, tam je to na inom leveli. Len súboje budú ťažšie,“ poznamenal.

Repčík od sezóny 2021/22 vystriedal v zámorí štyri tímy – Lethbridge z WHL, Cape Breton, Charlottetown a Drummondville z QMJHL.

V drese toho posledného sa stal v uplynulom ročníku ligovým šampiónom. S 30 gólmi bol jeho štvrtým najlepším strelcom a v 54 dueloch vyprodukoval dokopy 61 bodov. To bolo výrazne zlepšenie oproti ročníku 2022/23, v ktorom v rovnakom počte duelov zaznamenal 32 bodov (9+23).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Už mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Slafkovský debutoval po historickom drafte, Tatar ožil. Halák vytvoril rekord NHLMešár už trénuje s Lavalom. Budúci víkend by mal absolvovať Prospect Showdown Nepodceňujte pravdepodobnosť výmeny Sidneyho Crosbyho, tvrdí expert Fanúšikovia i hráči v Calgary a Columbuse vzdali hold Gaudreauovi. Známy je už aj termín pohrebu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies