Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Velikán končí kariéru tam, kde ju začal: Hneď v budúcej sezóne mu vyradia číslo!

Jozef Struhár  
31.07.2024

Skúsený center Eric Staal končí svoju kariéru tam, kde ju začal. V utorok sa dohodol na jednodňovom kontrakte s tímom Carolina Hurricanes, aby mohol korčule zavesiť na klinec v jeho drese.

Staal v minulej sezóne nehral a naposledy obliekal dres Floridy. Tá bola jeho piatym tímom po odchode z Raleigh. Zahral si aj za Rangers, Wild, Sabres a Canadiens. Najväčšie úspechy však zažil s Hurricanes, ktorí mu počas sezóny 2024/25 vyradia číslo 12.

„Eric je jedinečnou ústrednou postavou histórie tejto organizácie. Počas svojho pôsobenia tu mal nemerateľný vplyv na svojich spoluhráčov, organizáciu a komunitu. Tešíme sa na to, že mu vyvesíme pod strop číslo 12 a oslávime tak kariéru muža, ktorý znamenal tak veľa pre hokejových fanúšikov v Severnej Karolíne,“ vyhlásil generálny manažér Eric Tulsky.

Tridsaťdeväťročný rodák z ontárijského Thunder Bay bol draftovaný Carolinou v roku 2003 z druhého miesta a hneď v druhej sezóne s tímom získal Stanleyho pohár. Vtedy zažil svoje najvydarenejšie play-off, keď v 25 zápasoch nazbieral 28 bodov (9+19).

Článok pokračuje pod reklamou

Staal sa stal klubovým lídrom v ére od presťahovania z Hartfordu s 322 gólmi, 453 asistenciami, 775 bodmi i 909 odohranými zápasmi. Sedem rokov bol aj kapitánom tímu. Dokopy odohral v NHL 1365 zápasov, v ktorých strelil 455 gólov a nazbieral 1063 bodov. Ďalších 64 bodov (25+39) pridal v 104 dueloch play-off. Vo finále si zahral aj v dresoch Montrealu a Floridy.

Niekoľkokrát si obliekol aj dres Kanady. V roku 2007 s ňou získal zlato na majstrovstvách sveta a o tri roky neskôr sa stal olympijským víťazom. Je teda jedným z 30 hráčov Zlatej trojkoruny, ktorí získali tituly na MS, ZOH i v NHL.

„Od môjho príchodu do Raleigh v 18 rokoch a počas mojich 12 rokoch tam, som cítil lásku a podporu fanúšikov a organizácie spôsobom, ktorý mi bude vždy pripadať mimoriadny. Nepochyboval som o tom, že keď príde čas zavesiť moje korčule na klinec, tak by som chcel ukončiť kariéru ako Hurikán. Teraz ešte k tomu aj vedieť, že tím vyradí moje číslo 12, je naozaj pokorujúce a som extrémne vďačný a poctený,“ povedal Staal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Monštruózny kontrakt na ceste: Prekoná ruská hviezda rekord Careyho Pricea? Patria medzi top adeptov: Zažijú Dvorský a Mešár v tejto sezóne debut v NHL? Brankárska jednotka Canucks bude musieť hrať cez zranenie Hviezda amerického futbalu si pred nedeľným duelom uctila Gaudreauvcov + videoUž mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies