Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Mešár je talentovaný a podceňovaný: Expert priznal, že ho zvažoval drsne nízko

Jozef Struhár  
01.08.2024

Na Montreal Hockey Now predstavujú po častiach rebríček najväčších nádejí tímu Montreal Canadiens. Časť, ktorá bola venovaná talentovaným a podceňovaným mladíkom sa týkala aj Slovenska.

Marc Dumont odhalil pozície číslo 15 až 11, pričom na 12. miesta sa nachádzal slovenský útočník Filip Mešár. Známy zámorský novinár však priznal, že rodáka zo Spišskej Belej pôvodne zamýšľal zaradiť omnoho nižšie.

„Pôvodne som zaradil Filipa Mešára omnoho nižšie ako na 12. miesto. Prvý hrubý náčrt môjho rebríčka ho mal v rozmedzí 25. až 21. miesta, čo je dosť drsné hodnotenie slovenského útočníka,“ skonštatoval Dumont, ktorý svoj názor korigoval, aby sa vyhol priskorému odpísaniu Mešára, ako to urobil predčasne v prípade Olivera Kapanena.

„Mešárove dve sezóny v Kitcheneri neboli také skvelé. Hral dobre a niekedy sa stal dominantnou silou v ofenzíve, ale jeho nedostatok konzistentnosti v oboch základných častiach nebol zďaleka taký pôsobivý. A potom prišlo play-off a on našiel nový prevodový stupeň.“

Článok pokračuje pod reklamou

Mešár v poslednej základnej časti zaznamenal 52 bodov (19+33) v 45 stretnutiach. V 10 dueloch play-off však vyprodukoval až 16 bodov za góly a 15 asistencií. Keď ešte zoberieme do úvahy, že v druhom kole čelil silnému Londonu, tak je to ešte pozoruhodnejšie.

„Budúca sezóna nám povie veľa o tom, či Mešár dokáže využiť získanú skúsenosť z OHL na zaistenie si miesta v prvých dvoch útokoch Lavalu. Pomalá nováčikovská sezóna by nevyhnutne neznamenala, že by nemal byť už viac považovaný za top nádej, ale bola by považovaná za stagnáciu v rozvoji,“ poznamenal Dumont.

„Očakávam od Mešára, že keď bude hrať so spoluhráčmi so zdravou dávkou profesionálnych skúseností, tak bude schopný poskytnúť omnoho väčší ofenzívny vplyv. Dalo sa povedať, že bol v OHL frustrovaný tým, že spoluhráči nespracovávali jeho prihrávky alebo ich nedostatočne očakávali. Avšak, aj on sa rozhodol pre prihrávky v mnohých situáciách, ktoré volali po strele. Na mieste by bolo byť trochu chamtivejším, aby sa prestal podriaďovať inému hráčovi pri útočení.“

Horšie ako Mešár skončili útočník Vinzenz Rohrer (15. miesto), útočník Oliver Kapanen (14.) a obranca Jayden Struble (13.). O jednu pozíciu vyššie, na 11. mieste, skončil obranca Adam Engstrom.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Monštruózny kontrakt na ceste: Prekoná ruská hviezda rekord Careyho Pricea? Patria medzi top adeptov: Zažijú Dvorský a Mešár v tejto sezóne debut v NHL? Brankárska jednotka Canucks bude musieť hrať cez zranenie Hviezda amerického futbalu si pred nedeľným duelom uctila Gaudreauvcov + videoUž mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies