Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Cesta do NHL sa stala v lete pre Dvorského omnoho jasnejšia. Aj vďaka vedeniu Blues

Vízia a cesta pre Dalibora Dvorského prebojovať sa do NHL sa počas tohto leta stala omnoho jasnejšia. Je to preto, že mladý slovenský útočník dostal priame zadanie od vedenia St. Louis Blues.

Už na konci minulej sezóny generálny manažér Doug Armstrong povedal, že Dvorský dostane príležitosť dostať sa do otváracej zostavy Blues pre sezónu 2024/25. Toto stanovisko nezmenil ani po júlovom rozvojovom kempe.

„Vyzeral dobre. Pridal nejaké svaly. Je to ďalší hráč, ktorý na to bude naozaj tlačiť v tréningovom kempe. Milujem to, čo povedal: ‘Je to na mne.’ To je to, čo chcete. teraz sa pozerá do zrkadla a hovorí: ‘OK, uvidíme.’ AHL. ‘Uvidíme.’ A nie je v tom namyslený. Nie je náročný. Len hovorí: ‘V poriadku, uvidíme,’“ povedal Armtsrong pre klubový web.

Dvorský počul tieto slová a vie, aké karty má v rukách.

Článok pokračuje pod reklamou

„Znie to skvelo, ale je to na mne. Urobím absolútne to najlepšie vždy, keď budem na ľade, aby som dokázal trénerom, že patrím do toho tímu. Znie to skvelo, ale je to na mne,“ povedal Dvorský.

„Je to úžasné. Rád to počujem hlavne úprimne od neho. Dáva mi to lepšiu motiváciu, aby som sa prebojoval do tímu. To je môj cieľ, keď pôjdem do kempu.“

Dvorský mal rozpačitý začiatok minulej sezóny, keď sa nechytil medzi mužmi vo Švédsku. Rozhodol sa potom pre prechod do kanadskej juniorky, kde to v drese Sudbury rozbalil naplno a v 52 dueloch zaznamenal 45 gólov a 88 bodov. Na prelome rokov tiež reprezentoval Slovensko na MS juniorov, kde získal tri góly a tri asistencie v piatich dueloch.

„Taký je hokej. Niekedy veci nejdú tak, ako chcete, ale prechod sem bol naozaj dobrý. Zvykol som si na všetko v Severnej Amerike celkom rýchlo. Bol to skutočne dobrý krok,“ poznamenal Dvorský.

„Myslím si, že to bol pre mňa dobrý rok na to, aby som prišiel do Kanady, Severnej Ameriky, a zvykol si na menšie klzisko a všetko. Myslím si, že to bola skvelá sezóna. Pekná na tom je, že sa z týchto vecí učíte. Ja som sa naučil veľa vecí aj vo Švédsku a myslím si, že teraz som lepší hráč, ako som bol predtým.“

Devätnásťročný rodák zo Zvolena má pred sebou prvý hlavný kemp v NHL. Do St. Louis plánuje prísť už niekedy v auguste pred nováčikovským kempom, aby si na všetko mohol zvyknúť.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Monštruózny kontrakt na ceste: Prekoná ruská hviezda rekord Careyho Pricea? Patria medzi top adeptov: Zažijú Dvorský a Mešár v tejto sezóne debut v NHL? Brankárska jednotka Canucks bude musieť hrať cez zranenie Hviezda amerického futbalu si pred nedeľným duelom uctila Gaudreauvcov + videoUž mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies