Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Slováci v NHL

Pospíšil neľutuje svoje rozhodnutie: Urobil som správnu vec, môj názor sa nezmenil

Martin Pospíšil (foto: Instagram/Calgary Flames)

Útočník Martin Pospíšil bol pokojný a spokojný po tom, čo si Slovensko zaistili účasť na olympiáde v roku 2026 výhrou 3:1 nad Kazachstanom. Pri zhrnutí kvalifikačného turnaja ocenil aj fanúšikov v Bratislave.

„To bol cieľ. Nebolo to jednoduché. Všetky tri zápasy boli celkom ťažké, ale vyhrali sme ich všetky tri. Bol to náš cieľ pred turnajom, takže som skutočne hrdý, ako sme sa vyrovnali s tým tlakom. Mali sme skvelých fanúšikov a bolo krásne hrať pred nimi,“ povedal Podpíšil pre The Hockey News.

Nebolo však vždy jasné, či bude Pospíšil súčasťou tímu, ktorý o miestenku na olympiáde bojoval. Pred začiatkom kvalifikácie otvorene vyjadril sklamanie z toho, že Slovenský zväz ľadového hokeja umožnil hráčom KHL návrat do reprezentácie.

Nakoniec však hráča Calgary Flames presvedčila ambícia pomôcť svojej vlasti dostať sa na zimné olympijské hry a tiež príležitosť zahrať si prvýkrát v národnom tíme s bratom Kristiánom. Upozorňuje však, že jeho postoj sa nijak nezmenil.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bolo to veľké rozhodnutie. Ako som povedal pre médiá, naša susedná krajina bojuje vo vojne s Ruskom. Urobil som vyhlásenie, vyjadril som k tomu môj názor. Súčasne sme však s bratom vedeli, že náš tím nás potrebuje a chceli sme mu pomôcť kvalifikovať sa na olympiádu. Takže sme jasne vyjadrili naše názory,“ skonštatoval Pospíšil.

„Keď sme s bratom urobili verejné vyhlásenie, myslím, že to bola správna vec, a náš názor dnes sa nezmenil. Ak si ľudia myslia, že to tak nevyzerá, pretože sme hrali, dobre, môžu si myslieť, čo chcú, ale my sme stále proti tomu.“

Zvolenský rodák prezradil, že kabína nebola pre účasť hráčov KHL rozdelená.

„Bolo to dobré. Nikdy to nebolo nič proti tým hráčom. Je to proti režimu a tomu, čo Rusi robia na Ukrajine. To je celé,“ poznamenal Pospíšil.

Problémy nebolo vidieť ani na ľade, kde Craig Ramsay točil štyri celkom vybalansované formácie, keď len dvaja hráči nebodovali a len dvaja ich zaznamenali tri (Pospíšil a Marek Hrivík).

„Hovorili sme pred týmto turnajom, že budeme potrebovať každú formáciu, aby bola produktívna. Myslím si, že to bola naša najväčšia výhoda oproti ostatným tímom - že sme mali tak veľa dobrých hráčov, ktorí dokážu skórovať. Myslím si, že všetky štyri formácie odviedli dobrú prácu,“ skonštatoval Pospíšil, ktorý hral v útoku s bratom a Pavlom Regendom. Ich štýl hry pripomínal typickú tretiu formáciu v NHL. Hrali zodpovedný obojsmerný hokej, vytvárali energiu a dostávali sa súperom pod kožu.

„Myslím si, že je to súčasť našej práce a to, čo tím potreboval. Odviedli sme naozaj dobrú prácu pri forčekovaní, chodili sme priamo na bránu. Kristián a Pavol sú obaja veľkí chlapci a myslím si, že sme vytvorili dobrú kombináciu.“

Pospíšil si hraním s bratom splnil sen a každý moment si užíval. Dúfa, že si s ním ešte v budúcnosti zahrá. Momentálne však už myslí na novú sezónu v NHL, pred ktorou sa musel zotavovať zo zranenia ramena z majstrovstiev sveta. Do zámoria odletí v nedeľu a od 18. septembra mu začne tréningový kemp. Verí, že mu turnaj pomôže aj tam.

„Bola to veľmi dobrá skúsenosť. Mal som zranenie, takže som počas tohto leta nemal veľa tréningu. Na prípravu na tento turnaj som mal len štyri týždne, ale teraz sa cítim dobre a som pripravený mať dobrý tréningový kemp,“ dodal Pospíšil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák: Je smutné, že Slovensko na turnaji nebude. Fanúšikom by som rozdal halušky a alkohol Názor absolútnej väčšiny: Slovák v tejto sezóne zažije debut v NHL. Bude ich viac? Prekliatie Vezinovej trofeje (3. časť)Mešár celkom neviditeľný, ale iní dvaja Slováci bodovali. Mišiak aj skóroval, Hlavaj chytal + videoJe hokej náročná hra? Brendan Shanahan odpovedal patrične a výstižneV Calgary dôjde k zaujímavému brankárskemu boju. Je to doširoka otvorené, tvrdí Conroy Vstúpia Bruins do tréningového kempu bez brankárskej jednotky? Známy fínsky brankár, ktorý získal aj Jenningsovu trofej, v NHL končí Iginla nehrá za Utah na turnaji nádejí. Bude k dispozícii v kempe? Suzuki a Caufield späť na ľade. Po ich boku však nebol Slafkovský V minulosti kritizoval Slafkovského, u Mešára je zhovievavý: Neodpisujte ho! Honzek vyzerá naozaj dobre. Urobil obrovský krok vpred, tvrdí riaditeľ Flames Pekarčík hral v jednej formácii s Dvorským. Príliš nenadchol Dvorský: Nie som tlstý, nebojte sa. Tréner o jeho výkone: Sklamaný som nebol, ale... Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video Phil Kessel je stále bez zmluvy. Aj po ročnej pauze chce pokračovať v NHL, tvrdí insider Hviezdny Sorokin utrpel zranenie. Islanders pozvali do kempu známu tvár Kane pôjde na operáciu. Ako pristúpia Oilers k situácii s platovým stropom?Fínsky útočník Colorada vynechá úvod nového ročníka Niekdajší MVP zápasu hviezd a držiteľ Ceny Marka Messiera ide pracovať pre FlyersZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies