Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Špekulácie

Dopady zmluvy Draisaitla: Je McDavid už istotou? Zarobí 20 miliónov dolárov ročne?

Connor McDavid a Leon Draisaitl (foto: Instagram/Edmonton Oilers)

Leon Draisaitl podpísal s Edmontonom osemročnú zmluvu s cap-hitom 14 miliónov amerických dolárov, ktorý je najvyšším v histórii NHL. Mnohí už teraz uvažujú nad tým, aké dopady bude mať tento kontrakt. A to predovšetkým na situácie Connora McDavida či Mitcha Marnera.

Frank Seravalli z Daily Daceoff bol hosťom Oilers Now, kde povedal, že po podpise novej zmluvy medzi Draisatlom a Oilers je teraz už garantované, že novú zmluvu s Edmontonom podpíše aj McDavid.

„Teraz je 100% pravdepodobnosť, že Connor McDavid predĺži zmluvu s Edmontonom Oilers,“ poznamenal Seravalli. „Nie je žiadna šanca, že odíde. Nemyslím si, že tam aj bola a teraz tam nie je určite po tom, čo si zaistili Leona Draisaitla na dlhodobo.“

Elliotte Friedman zo Sportsnet tiež poznamenal, že Draisaitlova zmluva znamená zmluvu aj pre McDavida. Povedal, že obaja sú neustále v komunikácii a čo to už naznačil aj Draisaitl, ktorý po podpise zmluvy povedal: „Ja som urobil to, čo bolo najlepšie pre mňa a očakávam, že on urobí to isté. Mali sme samozrejme aj rozhovory a klamal by som, ak by som povedal, že nechcem, aby tu zostal na dlhý čas.“

Článok pokračuje pod reklamou

Zmluva Draisaitla bola inak vraj dohodnutá už skôr, ale strany chceli počkať po tom, čo sa objavili tragické novinky ohľadom smrti Johnnyho Gaudreaua.

McDavid bude môcť rokovať o novej zmluve až od 1. júla budúceho roka a Jim Matheson očakáva, že by mohla stať Oilers povolené maximum, teda 20 percent z celkového platového rozpočtu tímu. Špekuluje, že ak by bol strop 100 miliónov amerických dolárov, znamenalo by to priemernú ročnú mzdu 20 miliónov amerických dolárov.

Matheson si tiež myslí, že nový kontrakt obrancu Evana Boucharda by mohol mať ročný plat minimálne 10 miliónov amerických dolárov.

Medzitým, v Toronte Steve Simons z Toronto Sun riešil dopady zmluvy Draisaitla na situáciu Mitcha Marnera u Maple Leafs. Je však presvedčený, že rokovania nebudú touto zmluvou ovplyvnené.

Marner je teraz jednotkou v rebríčku potenciálnych neobmedzených voľným hráčov budúceho leta a Leafs pravdepodobne budú chcieť vidieť, ako sa mu bude dariť pod novým trénerom Craigom Berubem. On sa zase musí rozhodnúť, či chce v Toronte zostať.

V tejto sezóne má dvadsaťsedemročný krídelník cap-hit 10,9 milióna amerických dolárov a Simmons si myslí, že priemerná ročná hodnota novej zmluvy by mala byť niekde medzi tým číslom a 14 miliónmi amerických dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák: Je smutné, že Slovensko na turnaji nebude. Fanúšikom by som rozdal halušky a alkohol Názor absolútnej väčšiny: Slovák v tejto sezóne zažije debut v NHL. Bude ich viac? Prekliatie Vezinovej trofeje (3. časť)Mešár celkom neviditeľný, ale iní dvaja Slováci bodovali. Mišiak aj skóroval, Hlavaj chytal + videoJe hokej náročná hra? Brendan Shanahan odpovedal patrične a výstižneV Calgary dôjde k zaujímavému brankárskemu boju. Je to doširoka otvorené, tvrdí Conroy Vstúpia Bruins do tréningového kempu bez brankárskej jednotky? Známy fínsky brankár, ktorý získal aj Jenningsovu trofej, v NHL končí Iginla nehrá za Utah na turnaji nádejí. Bude k dispozícii v kempe? Suzuki a Caufield späť na ľade. Po ich boku však nebol Slafkovský V minulosti kritizoval Slafkovského, u Mešára je zhovievavý: Neodpisujte ho! Honzek vyzerá naozaj dobre. Urobil obrovský krok vpred, tvrdí riaditeľ Flames Pekarčík hral v jednej formácii s Dvorským. Príliš nenadchol Dvorský: Nie som tlstý, nebojte sa. Tréner o jeho výkone: Sklamaný som nebol, ale... Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video Phil Kessel je stále bez zmluvy. Aj po ročnej pauze chce pokračovať v NHL, tvrdí insider Hviezdny Sorokin utrpel zranenie. Islanders pozvali do kempu známu tvár Kane pôjde na operáciu. Ako pristúpia Oilers k situácii s platovým stropom?Fínsky útočník Colorada vynechá úvod nového ročníka Niekdajší MVP zápasu hviezd a držiteľ Ceny Marka Messiera ide pracovať pre FlyersZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies