Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Slováci v NHL

Ako by mala vyzerať tretia sezóna Slafkovského, aby bola úspešná?

Juraj Slafkovský (foto: X/Canadiens Montreal)

Juraj Slafkovský sa od príchodu do NHL musel zmieriť s tým, že bol porovnávaný so slabšími draftovými jednotkami z ostatných rokov. V tíme Montreal Canadiens však u neho majú veľké očakávania, ktoré zvýšila druhá polovica jeho minulej sezóny. Otázkou teda je, čo bude považované za úspech v sezóne 2024/25.

A túto otázku riešil Arun Srinivasan z The Leafs Nation. Ten si vyhliadol zaujímavé príbehy u každého z rivalov Toronta v Atlantickej divízii, pričom v prípade „Habs“ ho zaujal práve slovenský útočník.

Zámorský autor na úvod skonštatoval, že Slafkovský je zatiaľ najproduktívnejším hráčom z draftu 2022, keď v 124 zápasoch nazbieral 60 bodov. Verí však v pravdepodobnosť toho, že ho Logan Cooley z Utahu predbehne.

Pokiaľ ide len o minulý ročník, v ňom Slafkovský zaznamenal 33 bodov v hre piatich proti piatim, čím sa rovnal Matthewovi Kniesovi z Toronta, ktorý odohral o dva zápasy menej, a Marcovi Rossimu z Minnesoty, ktorý odohral rovnaký počet 82 zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Jednoduché skenovanie jednotlivých čísel Slafkovského naznačuje, že potrebuje častejšie chodiť k bráne a stať sa sebavedomejším hráčom v rýchlych protiútokoch. Má postavu na to, aby dominoval menším obrancom, ale väčšinu svojho útoku generuje, keď je hra už založená v útočnom pásme. Zatiaľ nie je obzvlášť zbehlý v získavaní presiloviek, ale jeho vzrušujúca kombinácia rýchlosti, sily a schopností naznačuje, že ide skôr o sebavedomie než o neschopnosť,“ poznamenal Srinivasan.

Montreal kontroloval o trochu menej ako 50 percent očakávaných gólov v hre piatich proti piatim, keď bol Slafkovský na ľade. Priemerné výsledky proti top konkurencii podľa Srinivasana predstavujú dobrý začiatok, ale teraz je dôležité, aby Slafkovský v tretej sezóne v NHL zlepšil svoju ofenzívnu hru.

Z draftových jednotiek od ročníka 2007/08 zhoršili v tretej sezóne svoju produktivitu medziročne len Steven Stamkos (-4 body), Nico Hischier (-11) a Taylor Hall (-3), u ktorého však išlo o následok výlukou skrátenej sezóny.

Medzi druhou a treťou sezónou sa najvýraznejšie zlepšil Jack Hughes – o 25 bodov. Nasledovali ho Patrick Kane, Alexis Lafreniere (obaja +18), John Tavares (+14), Nathan MacKinnon (+14), Auston Matthews (+10), Nail Jakupov (+9), Connor McDavid (+7), Ryan Nugent-Hopkins (+4).

„A hoci je to len jednoduchá matematika, 15-bodové zlepšenie u Slafkovského, ak vezmeme do úvahy súhrn jeho schopností, mladosť a skutočnosť, že je najmenej 4 až 6 rokov od svojich najlepších rokov, by ho katapultovalo medzi elitných silových útočníkov NHL. To je rozumná požiadavka,“ skonštatoval zámorský autor.

„Slafkovského hra bola vždy predmetom odhadov a porovnávania, a nie ocenením jeho hry v danom momente. Ak majú Canadiens zažiť zlom rok pred plánovaným termínom, Slafkovský bude musieť urobiť ďalší skok a je celkom rozumné naznačovať, že by sme mali u neho očakávať významný rast, pretože si čoraz viac verí a presadzuje sa v NHL.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák: Je smutné, že Slovensko na turnaji nebude. Fanúšikom by som rozdal halušky a alkohol Názor absolútnej väčšiny: Slovák v tejto sezóne zažije debut v NHL. Bude ich viac? Prekliatie Vezinovej trofeje (3. časť)Mešár celkom neviditeľný, ale iní dvaja Slováci bodovali. Mišiak aj skóroval, Hlavaj chytal + videoJe hokej náročná hra? Brendan Shanahan odpovedal patrične a výstižneV Calgary dôjde k zaujímavému brankárskemu boju. Je to doširoka otvorené, tvrdí Conroy Vstúpia Bruins do tréningového kempu bez brankárskej jednotky? Známy fínsky brankár, ktorý získal aj Jenningsovu trofej, v NHL končí Iginla nehrá za Utah na turnaji nádejí. Bude k dispozícii v kempe? Suzuki a Caufield späť na ľade. Po ich boku však nebol Slafkovský V minulosti kritizoval Slafkovského, u Mešára je zhovievavý: Neodpisujte ho! Honzek vyzerá naozaj dobre. Urobil obrovský krok vpred, tvrdí riaditeľ Flames Pekarčík hral v jednej formácii s Dvorským. Príliš nenadchol Dvorský: Nie som tlstý, nebojte sa. Tréner o jeho výkone: Sklamaný som nebol, ale... Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video Phil Kessel je stále bez zmluvy. Aj po ročnej pauze chce pokračovať v NHL, tvrdí insider Hviezdny Sorokin utrpel zranenie. Islanders pozvali do kempu známu tvár Kane pôjde na operáciu. Ako pristúpia Oilers k situácii s platovým stropom?Fínsky útočník Colorada vynechá úvod nového ročníka Niekdajší MVP zápasu hviezd a držiteľ Ceny Marka Messiera ide pracovať pre FlyersZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies