Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Správy z NHL

Dvaja známi obrancovia končia kariéru: Jeden odohral v NHL cez 1100 zápasov, druhý cez 1000

Jozef Struhár  
05.09.2024
Marc Staal, Alex Goligoski (koláž, foto: nhl.com)

Dvaja dlhoroční obrancovia NHL oznámili vo štvrtok koniec svojej hráčskej kariéry. Korčule zavesili na klinec Marc Staal a Alex Goligoski. Prvý menovaný sa teraz stane asistentom hráčskeho rozvoja v tíme New York Rangers.

Staal strávil väčšinu kariéry práve v newyorskom tíme, ktorý ho draftoval v roku 2005 z celkového 12. miesta. V posledných štyroch sezónach pôsobil v Detroite, na Floride a vo Philadelphii. V ročníku 2023/24 odohral 35 zápasov so ziskom gólu a štyroch asistencií.

Tridsaťsedemročný rodák z Thunder Bay odohral v NHL dokopy 1136 zápasov, v ktorých nazbieral 234 bodov (53+181). V 128 zápasoch play-off pridal sedem gólov a 13 asistencií. Druhý najstarší zo štyroch bratov Staalovcov hral ako jediný z nich v obrane a ako jediný z nich si nikdy nezahral za Carolinu.

Goligoski strávil ostatné tri sezóny v Minnesote, za ktorú v tej poslednej odohral 36 zápasov so ziskom desiatich asistencií. Ako rodák z Minnesoty žiaril pred štartom profesionálnej kariéry aj v drese Minnesotskej univerzity.

Tridsaťdeväťročný Američan začínal v NHL v Pittsburghu, ktorý ho draftoval zo 61. miesta v roku 2004. Získal s ním aj Stanleyho pohár. Neskôr si obliekol dresy Dallasu a Arizony. V lige odohral dokopy 1078 zápasov, v ktorých strelil 87 gólov a nazbieral 475 bodov. V 47 dueloch play-off pridal 21 bodov (7+14).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák: Je smutné, že Slovensko na turnaji nebude. Fanúšikom by som rozdal halušky a alkohol Názor absolútnej väčšiny: Slovák v tejto sezóne zažije debut v NHL. Bude ich viac? Prekliatie Vezinovej trofeje (3. časť)Mešár celkom neviditeľný, ale iní dvaja Slováci bodovali. Mišiak aj skóroval, Hlavaj chytal + videoJe hokej náročná hra? Brendan Shanahan odpovedal patrične a výstižneV Calgary dôjde k zaujímavému brankárskemu boju. Je to doširoka otvorené, tvrdí Conroy Vstúpia Bruins do tréningového kempu bez brankárskej jednotky? Známy fínsky brankár, ktorý získal aj Jenningsovu trofej, v NHL končí Iginla nehrá za Utah na turnaji nádejí. Bude k dispozícii v kempe? Suzuki a Caufield späť na ľade. Po ich boku však nebol Slafkovský V minulosti kritizoval Slafkovského, u Mešára je zhovievavý: Neodpisujte ho! Honzek vyzerá naozaj dobre. Urobil obrovský krok vpred, tvrdí riaditeľ Flames Pekarčík hral v jednej formácii s Dvorským. Príliš nenadchol Dvorský: Nie som tlstý, nebojte sa. Tréner o jeho výkone: Sklamaný som nebol, ale... Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video Phil Kessel je stále bez zmluvy. Aj po ročnej pauze chce pokračovať v NHL, tvrdí insider Hviezdny Sorokin utrpel zranenie. Islanders pozvali do kempu známu tvár Kane pôjde na operáciu. Ako pristúpia Oilers k situácii s platovým stropom?Fínsky útočník Colorada vynechá úvod nového ročníka Niekdajší MVP zápasu hviezd a držiteľ Ceny Marka Messiera ide pracovať pre FlyersZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies