Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Slováci v NHL

Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov


Juraj Slafkovský (foto: X/Canadiens Montreal)

Slovenský útočník v službách tímu Montreal Canadiens, Juraj Slafkovský, má za sebou fantastický vstup do tréningového kempu pred svojou treťou sezónou v NHL.

Slafkovský nastúpil v modelovom zápase po boku svojich parťákov Colea Caufielda a Nicka Suzukiho, pričom ho nebolo možné prehliadnuť. Viacerí novinári boli jeho výkonnosťou ohúrení.


„Juraj Slafkovský, ktorý vyzerá ako dinosaurus medzi mužmi, bol dominantný v každom jednom striedaní, ktoré vo štvrtok absolvoval s Coleom Caufieldom a Nickom Suzukim,“ skonštatoval Eric Engels zo Sportsnet.

„Kohokoľvek, kto ho na ľade vyzval fyzicky, odrazil. Pôsobil silno a rýchlo, a určite odlišne, ako v hociktorom inom bode počas jeho prvých dvoch kempov v Montreale.“

Článok pokračuje pod reklamou

Sebadôveru, ktorou sa dvadsaťročný košický rodák prezentoval na ľade, si všimli aj jeho spoluhráči.

„Naozaj o sebe nepochybuje v žiadnej situácii. Je sebavedomý a práve vtedy je najlepší. Keď je sám sebou a prináša na ľad svoju osobnosť, tak je to podľa mňa niečo špeciálne,“ povedal Caufield.

„V jeho nováčikovskej sezóne si nebol istý, kde na ľade sú hráči – obrancovia súperov – a to ho dostávalo do problémov. Ale teraz už hráčov vidí, je schopný tvoriť hru využívajúc svoju postavu na odstavenie hráčov a dostávanie pukov do dobrých miest. V tom si verí. Vie, že dokáže silou pretlačiť takmer každého,“ poznamenal Suzuki.

Pre Slafkovského bolo dôležité aj to, že sa v minulej sezóne dostal do prvého útoku a etabloval sa v ňom ako jeho dôležitý člen. To ho uistilo v tom, že má na úspech v NHL.

„Je to ten spôsob, akým sme hrali na konci minulej sezóny. Na jej konci som sa jednoducho cítil lepšie a prečo to nevyužiť a nepreniesť to do tejto sezóny? O to sa snažím a snažím sa byť sebavedomejší ako som bol vlani, pretože mám pocit, že táto liga je veľmi o sebavedomí,“ povedal Slafkovský.

Slafkovský bol vo štvrtok zaradený aj do skupiny 10 hráčov, u ktorých sa najviac očakáva, že zažijú v NHL prelomovú sezónu. Okrem neho poukázal Harman Dayal z The Athletic aj na Connora Bedarda (CHI), Brandta Clarkea (LAK), Pavla Dorofejeva (VGK), Mattyho Beniersa (SEA), Simona Edvinssona (DET), Adama Fantilliho (CBJ), Jacka Quinna (BUF), Lea Carlssona (ANA) a Logana Cooleyho (UTA). Šimon Nemec skončil medzi hráčmi, ktorí stáli za zmienku.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Černák sa dočkal opätovného spojenia: Mám pocit, akoby sa nič nezmenilo Dinosaurus Slafkovský je iný ako v minulých rokoch: Vo štvrtok dominoval, nenadchol len novinárov Slováci sa tešili z výhier: Ďalší vydarený štart má za sebou aj náš brankár Éra Celebriniho začala: Obrovský talent si užil intenzitu prvého tréningu Žiadna nevraživosť: Je to súčasť biznisu, hovorí kapitán Rangers Hviezda Toronta je otvorená rokovať o zmluve aj cez sezónu Aj Jágr je nakoniec človek: Oznámil, kedy ukončí kariéru Utahu by v úvode sezóny mohli chýbať dvaja hráči, aj letná posilaSharks otvorili kemp bez štyroch hráčov. Chýbali aj tváre organizácie Sabres sa so svojou veľkou hviezdou vyhli katastrofe Red Wings si upísali aj druhú mladú hviezdu. Viac zarobí len kapitán Potvrdené: Česi majú po viac ako dekáde ďalšieho kapitána tímu NHL Z New Jersey prišli povzbudivé správy o Šimonovi Nemcovi Slafkovský otvoril kemp fantasticky: Všetkých ohuroval! + videoKončí na vrchole: Známy útočník odchádza do dôchodku po zisku Stanley CupuObranca Montrealu musel absolvovať neplánovanú operáciuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies