Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Slováci v NHL

Honzek priznal, že prekvapil sám seba: Zajtra ma čaká najväčší test


Samuel Honzek (foto: X/Calgary Flames)

Slovenský útočník Samuel Honzek prežil ďalšie kolo škrtov v tréningovom kempe Calgary Flames a je blízko k tomu, aby sa dostal do otváracej zostavy tímu NHL. To bol aj jeho cieľ od príchodu do kempu.

„Už bolo veľa škrtov a zostalo už len pár chlapcov. Ja som sem prišiel prebojovať sa do tímu. To je cieľ. Povedal by som, že som spokojný s tým, ako som hral a koľko bodov som získal. Hral som tak, ako odo mňa chcel tréner. Teraz je to o konzistentnosti, podávať výkony každý deň bez ohľadu na to, či je to tréning alebo zápas,“ povedal Honzek.

Honzek patrí medzi najväčšie nádeje slovenské hokeja, ale vo všeobecnosti sa očakávalo, že ho bude čakať sezóna v AHL. Prekvapilo aj jeho, že v kempe podáva tak kvalitné výkony?

„Aby som bol úprimný, tak áno. Prišiel som do kempu s takým prístupom, ale neočakával som, že urobím až taký veľký krok. Chcem zostať pokorný, stále musím mať rovnaký prístup a tvrdo pracovať,“ prezradil Honzek.

Článok pokračuje pod reklamou

Calgary bude čakať v piatok posledný prípravný zápas proti Winnipegu. Bude to posledná šanca ukázať sa. A hoci sa k nemu trenčiansky rodák snaží pristupovať rovnako, priznáva, že v ňom nevyvoláva bežné pocity.

„Pravdepodobne mám z neho iné pocity, pretože som asi len jediný mladý chalan v zostave. Nič sa však nemení. V zápase budem mať rovnaké nastavenie mysle a pokúsim sa hrať najlepší možný hokej,“ skonštatoval Honzek.

„Zajtra ma pravdepodobne čaká najväčší test. Myslím si, že Winnipeg nastúpi s plnou zostavou a bude to už takmer ako zápas základnej časti. Musím ukázať, že dokážem hrať aj proti týmto hráčom, hrať správnym spôsobom, pracovať tvrdo a bojovať. Nezáleží na tom, či budem mať jeden bod, nula bodov, musím hrať správnym spôsobom. Na to sa tréneri pozerajú.“

Honzek zámorským novinárom priblížil aj to, ako jeho výkony vnímajú jeho blízky na Slovensku.

„S rodičmi si voláme po každom zápase. Otec je z toho nadšený, celkom napumpovaný. Mám aj kamarátov, ktorí si robili vtipy z toho streleného gólu, ako som prešiel cez obranu NHL, aj brankára. Je to celkom fajn. Podporujú ma. Je ťažké odpovedať každému, lebo čas je iný, tak sa to snažím dobiehať po tréningoch. Sú naozaj skvelí. Som vďačný, že mi pomáhali, písali po každom zápase a podobne,“ povedal Honzek.

V lete si mladíka pod krídla zobral útočník Flames Martin Pospíšil, ktorý bol na neho počas prípravy tvrdý. Prinieslo to svoje ovocie, ktoré však nemení nič na prístupe skúsenejšieho z dvojice k tomu menej skúsenému.

„Som rád, že mi písal po zápasoch, že som hral dobre a dal mi spätnú väzbu. Dnes sme mali prvý spoločný tréning po asi dvoch týždňoch. Bolo dobré byť s ním znova na ľade. Stále je na mňa tvrdý,“ priznal Honzek.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
SlovakFitness.sk
Krátke správy
Najnovšie články
Honzek priznal, že prekvapil sám seba: Zajtra ma čaká najväčší test Začína prestížna NCAA: Medzi hráčov, ktorých treba sledovať, zaradil expert aj troch Slovákov! Aj v tejto sezóne môžu Slováci v NHL dosiahnuť míľniky. Najvýznamnejšie TatarSprievodca sezónou 2024/25, ktorá začína už dnes. Bude na štarte viac Slovákov ako vlani? Favoriti podľa bookmakerov: Zlomia Oilers kliatbu? Devils medzi adeptmi, Montreal medzi outsidermi Honzek prežil škrty, ale bol mimo štyroch útokov. Huska: V kempe sme nemali veľa hráčov, ako je onSkvelý debut mladého slovenského útočníka: Strelil pri ňom gól! + video Pare si musel vymazať účty, Laine sa vyjadril k jeho zákrokuHviezdny Sorokin urobí všetko preto, aby bol pripravený na prvý zápasNHL sa hrala v Quebec City, diváci tam videli aj hetrik bývalej draftovej dvojky + videoVegas už má riešenie problému s Lehnerom. Pomohla aj liga Kariéru ukončil útočník, ktorý si v NHL zahral za Predators, Avalanche a JetsPanarin po druhom zranení v príprave netrénovalUspel na skúške: Flames podpísali zmluvu so skúseným obrancomJe tu suspendácia: Útočník Tampy šiel pomstiť kapitána, NHL ho potrestala + video Na waiver listine sú okrem Slováka aj ďalší 16 hráčiUtah robil škrty: Končia nakoniec obaja Slováci, jeden je na waiver listineSkvelo sa na to pozerá: Honzek je v spoločnosti Mičkova či McDavida! NHL v Prahe na TV Tipsport! Podkúri New Jersey Buffalu?Nemec sa teší na cennú návštevu. Prišla však aj horšia správa o jeho postaví v zostave Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies