Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
09. 10.
kurzy
01:00info
MTL
TOR
NHL live
01:30info
PIT
NYR
04:00info
EDM
WPG
NHL live
04:00info
VAN
CGY
04:00info
VGK
COL
«

Juniori

Kmec pokračoval v skvelej sérii, presadil sa už aj Pekarčík. Urban si udržuje neporaziteľnosť


Kmec, Urban (koláž, foto: X/Prince George Cougars, X/Sioux City Musketeers)

Ako sa minulý týždeň darilo slovenským hokejistom v juniorských ligách CHL, americkej USHL a univerzitnej NCAA?

OHL

V OHL sme minulý týždeň slovenskú stopu nevideli. Martin Mišiak sa pravdepodobne vyrovnáva so zdravotnými problémami.

Meno (tím) Z G A B TM
Porter Martone, Ú (Brampton) 5 5 8 13 12
Slováci:
Martin Mišiak, Ú (Erie) 2 2 1 3 0

QMJHL

V QMJHL zažil svoj debut útočník Andreas Straka (aj -1), ktorý bodoval v každom z troch zápasov a nakoniec si z nich odniesol gól a dve asistencie. Jeho spoluhráč Peter Valent odohral dva zápasy so ziskom asistencie. Po prvýkrát v sezóne bodoval aj Juraj Pekarčík, ktorý nakoniec zaznamenal po asistencii v oboch dueloch minulého týždňa. Nebodoval len obranca Samuel Kubec, ktorý odohral dva zápasy so ziskom dvoch trestných minút a troch „plusiek“.

Meno (tím) Z G A B TM
Justin Cote, Ú (Quebec) 7 6 10 16 8
Slováci:
Andreas Straka, Ú (Quebec) 3 1 2 3 0
Peter Valent, O (Quebec) 6 0 3 3 0
Juraj Pekarčík, Ú (Moncton) 4 0 2 2 2
Samuel Kupec, O (Blainville-B.) 6 0 2 2 4

Meno (tím) Z V GAA Úsp.Z.
Riley Mercer (Drummondville) 4 4 1,25 95,9%
Slováci:
Martin Haronik (Blainville-B.) 2 1 4,06 87,5%

WHL

Jozef Viliam Kmec pokračoval vo WHL v pozitívnom vstupe do ročníka a svoju bodovú sériu od jeho začiatku natiahol už na päť bodov, keď zaznamenal dva góly a dve asistencie v troch stretnutiach. Pripísal si aj štyri plusové body. Adam Beluško odohral jeden duel bez bodového zisku.

Meno (tím) Z G A B TM
Shea Van Olm, Ú (Spokane) 6 7 6 13 6
Slováci:
Jozef Viliam Kmec, O (Prince George) 5 2 5 7 2
Adam Beluško, O (Brandon) 4 0 0 0 0

USHL

V USHL odohrali všetci Slováci po jednom zápase. Najskôr sa zdalo, že Miroslav Šatan (+1) dosiahol svoj prvý bod v kariére, ale dodatočne mu asistenciu odobrali, a tak nebodoval minulý týždeň nikto. Z korčuliarov boli v akcii aj Richard Baran, Peter Císar (-1) a Theo Kiss.

Všetci traja slovenskí brankári si jemne zhoršili sezónnu úspešnosť zákrokov, ale stále patria medzi najlepších v lige. Šach Gadžijev, ktorý urobil 21 zákrokov pri prehre 1:2 po predĺžení so Chicagom, je dokonca na treťom mieste, Samuel Urban na šiestom. Urban minulý týždeň vyhral ako jediný, keď kryl 27 striel pri výhre 3:2 po nájazdoch nad Fargom. Stále je v sezóne nezdolaný. Proti nemu sa postavil Alan Lenďák, ktorý zastavil 19 striel z 21.

Meno (tím) Z G A B TM
Daniel Shlaine, Ú (Lincoln) 5 5 3 8 2
Slováci:
Peter Císar, Ú (Fargo) 4 1 1 2 2
Richard Baran, O (Des Moines) 4 0 2 2 0
Theo Kiss, Ú (Des Moines) 4 1 0 1 2
Miroslav Šatan, Ú (Sioux Falls) 4 0 1 1 0

Meno (tím) Z V GAA Úsp.Z.
Harrison Boettiger (USA) 2 1 1,82 94,4%
Slováci:
Šach Gadžijev (Muskegon) 3 1 1,64 94,1%
Samuel Urban (Sioux City) 4 4 1,71 93,6%
Alan Lenďák (Fargo) 5 2 2,18 91,1%

NCAA (Divízia I)

Súťažiť sa začalo už aj na univerzitnej NCAA, kde sme videli v akcii zatiaľ len troch Slovákov. Kým Pavol Funtek zaznamenal len mínusový bod, ostatní dvaja sa zapísali aj do kanadského bodovania. Obranca Maxim Štrbák zaznamenal dve asistencie a z troch duelov si odniesol aj tri „plusky“ a dve trestné minúty. Daniel Jenčko pri svojom debute v NCAA strelil gól a pridal plusový bod a štyri trestné minúty.

Meno (tím) Z G A B TM
Bennett Schimek, Ú (Arizona St.) 2 4 2 6 2
Slováci:
Maxim Štrbák, O (Michigan State) 2 0 2 2 2
Daniel Jenčko, Ú (Massachussetts) 1 1 0 1 4
Pavol Funtek, O (Alaska-Anchorage) 1 0 0 0 0

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:

Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry je v najlepšej päťke Capitals: Kritéria splnil len tak-tak Kto konkuruje McDavidovi medzi favoritmi na Hartovu trofej? Sezóna 2024/25 nám môže priniesť viacero veľkých míľnikov velikánov NHL Kmec pokračoval v skvelej sérii, presadil sa už aj Pekarčík. Urban si udržuje neporaziteľnosťMešár toho musí v Lavale dokázať najviac: Posunie sa na prominentnejšie miesto v hierarchii? Fantastické správy zo zákulisia: Spravil už Honzek prvý tím Calgary Flames? Slovenské talenty boli stopercentné. Presadil sa opäť aj Pekarčík + videoWaddell neočakáva skorý návrat dvoch zranených útočníkov Colorado a Vancouver urobili výmenu! Sťahujú sa obrancoviaCanucks predĺžili so švédskym útočníkom zmluvu o tri roky Uspel: Známy útočník podpísal zmluvu s Utahom Carolina a Colorado podpisovali vstupné zmluvyNa waiver listine je obrovské množstvo hráčov, vrátane konkurencie Honzeka Známy veterán neuspel na skúške v Caroline. Neuspel tam ani ďalší skúsený útočník Skvelé: Honzek je opäť bližšie k začiatku sezóny v NHL! Blues urobili očakávané rozhodnutie ohľadom DvorskéhoDráma je na konci: Bruins podpísali lukratívnu zmluvu so SwaymanomU Honzeka sa podľa odborníka zdá byť AHL pravdepodobná: Ešte rok či dva mu chýbajú Tatar: Bolo to pre mňa dojímavé. Rodina je prvoradá, Ondrík je skvelý otecNemec: Naša sila je oveľa väčšia. Tatar hrá výborne, môže zopakovať úspechy Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies