Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
UTA
CHI
NHL live
09. 10.
kurzy
01:00info
MTL
TOR
NHL live
01:30info
PIT
NYR
04:00info
EDM
WPG
NHL live
04:00info
VAN
CGY
04:00info
VGK
COL
«

Slováci v NHL

Honzek mení číslo, splnený sen je len ďalší krok: Pospíšila som chcel udrieť, ale patrí mu vďaka, hovorí


Samuel Honzek (foto: Instagram/Calgary Flames)

Slovenský útočník Samuel Honzek mohol v pondelok otvoriť fľašu šampanského, pretože si splnil sen a dostal sa do NHL, keď sa stal súčasťou otváracej zostavy tímu Calgary Flames. On to však berie len za jeden krok k tomu, aby sa medzi elitou etabloval na dlhý čas.

„Stále som to celé nespracoval. Až do dnešného rána to nebolo oficiálne. Prvá vec bolo pomyslenie na to, kde som bol v minulom roku v porovnaní s tým, kde som teraz,“ prezradil Honzek.

„Je to sen každého hráča, ale teraz je to pre mňa len ďalší krok v tom, aby som sa stal hráčom NHL na plný úväzok. Je to skvelé, ale musím zostať konzistentný a ukázať, že si to miesto zaslúžim.“

Honzek v porovnaní s minulým rokom prišiel do tohtoročného s cieľom zabojovať o miesto v prvom tíme. K tomu mu pomáhal počas letnej prípravy aj krajan Martin Pospíšil, ktorý tiež figuruje v otváracej zostave Calgary.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pospi mi pomohol, každý deň hovoril: Dostaneš sa do NHL, dostaneš sa do NHL v tomto roku, ani o tom nepochybuj. Ešte sme aj žartovali. Hovoril, že keď bude prestávka počas Turnaja štyroch krajín, tak pôjdu do Mexika a ja pôjdem s nimi. Ja som bol ako: Ja ti neviem. A on reagoval: Nie, človeče, pôjdeš, lebo budeš medzi veľkými chlapcami,“ povedal Honzek.

Pospíšil sa postaral o poriadne intenzívnu prípravu Honzeka. Preto sa niet čudovať, že boli aj obdobia, keď si mladík chcel na ňom vybiť zlosť. Chcel ho niekedy aj udrieť?

„Áno,“ odvetil so smiechom. „Určite. Ale bolo to všetko z dobrého dôvodu. Patrí mu veľká vďaka, aj trénerom na Slovensku, všetkým chalanom tam. Veľmi mi počas leta pomohli.“

V pondelok devätnásťročný rodák z Trenčína trénoval v elitnej formácii s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom.

„Hrať s nimi bude pre mňa veľká vec,“ priznal. „Sú to veľmi dobrí, špičkoví hráči NHL. Pokúsim sa toho veľa naučiť a hrať po ich boku naozaj dobre, hrať moju hru a pomôcť k tomu, aby sa z toho stala dobrá formácia. Dúfajme, že mi pomôžu.“

Honzek ako motiváciu využil aj skutočnosť, že o ňom mnoho fanúšikov po druhej sezóne v juniorskej WHL pochybovalo. Neviní ich však za to a sám si uvedomuje, že od voľby z prvého kola draftu sa očakávalo viac.

„Bolo ťažké to počúvať alebo vidieť, ale vedel som, že je to pravda. Ja by som povedal rovnakú vec ako ľudia z vonka, že takto by nemal vyzerať hráč z prvého kola, ale to má potlačilo ďalej, zostával som koncentrovaný a chcel som každému dokázať, že som hodný voľby v prvom kole draftu a že som dobrým hráčom,“ poznamenal Honzek.

Honzek sa teší aj z toho, že svoj debut v NHL bude môcť zažiť vo Vancouveri, kde strávil posledné dve sezóny. Práve tam sa totiž Flames predstavia v stredu. Mimochodom, mladík bude mať na drese nové číslo – ako druhý hráč v klubovej histórii využije číslo 29. Pred ním ho nosil len Deryk Engelland.

Hlavný tréner Ryan Huska o jeho zaradení do otváracej zostavy povedal: „Zdalo sa, že ho všetci odpísali ešte predtým, ako sme vôbec začali. Prišiel sem a urobil pre nás veľa skvelých vecí. Jedna vec, ktorá bola dôležitá, bola tá veľkosť a rýchlosť, s ktorou hrá v zápasoch. Ako mladý muž vôbec nevyzeral mimo. Keď hral proti lepším protihráčom, stále korčuľoval, stále sa snažil byť ťažký na pukoch a ako tréneri sme videli, že je zodpovedný v tom, čo sa snaží robiť na ľade.“

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je nádherný: Panthers ukázal majstrovský prsteň + foto Slovenský mladík bol povolaný do prvého tímu NHLPríprava prišla o finále. Siedmi Slováci bodovali, Honzek kraľoval, druhý bol obrancaOsemnásťročný mladík ohúril: Je v prvom tíme, teraz môže prepísať históriu Flyers! Bude Celebrini pripravený na otvárací zápas? Honzek mení číslo, splnený sen je len ďalší krok: Pospíšila som chcel udrieť, ale patrí mu vďaka, hovorí Potvrdené: V sezóne 2024/25 bude na štarte viac Slovákov ako vlani Aké vážne je zranenie útočníka, ktorého miesto obsadil Honzek? Hviezdny brankár Canucks začne ročník na listine zranených. Ako dlho bude absentovať? Wild predlžili zmluvu so svojím brankárom budúcnosti Uspeli na skúške: Maple Leafs si upísali známeho veterána i aktuálneho šampiónaNávrat strateného syna: Capitals podpísali zmluvu s českým útočníkom Piati hráči menili zamestnávateľa cez waiver listinu. Aj český brankár či útočník Flames Red Wings si upísali známeho útočníka, ktorý ich presvedčil na skúške Fantastické: Honzek trénuje v prvom útoku tímu NHL! Stáva sa pre Honzeka sen skutočnosťou? Flames urobili transakciu, ktorá to jasne naznačuje!Renomovaný expert: Honzek si zaslúži dostať sa do mužstva Flames a zdá sa, že to dokázal Juraj Slafkovský je dôvodom optimizmu pre Montreal CanadiensFehérváry je v najlepšej päťke Capitals: Kritéria splnil len tak-tak Kto konkuruje McDavidovi medzi favoritmi na Hartovu trofej? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies