Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
UTA
CHI
NHL live
09. 10.
kurzy
01:00info
MTL
TOR
NHL live
01:30info
PIT
NYR
04:00info
EDM
WPG
NHL live
04:00info
VAN
CGY
04:00info
VGK
COL
«

Slováci v NHL

Slafkovský sa obul do slovenského hokeja: Len sa pretvarujeme

Jozef Struhár  
08.10.2024

Juraj Slafkovský (foto: iihf.com)

Slovenský útočník Juraj Slafkovský v rozhovore pre The Athletic povedal, že má hlavu po svojej mame Gabriele. Tá vždy hovorila úprimne to, čo si myslela. A hviezda Montrealu teraz úprimne hovorila aj o stave hokeja na Slovensku.

„Môžem práve teraz povedať tak veľa sr**iek o Slovensku, ktoré chcem zmeniť, ale nepoviem,“ povedal Slafkovský a potom predsa povedal.

„Slovenský hokejový zväz, tam sa musí pár vecí zmeniť, aby sme boli opäť úspešní. Mám pocit, že sme získali olympijskú (bronzovú) medailu (v roku 2022) a ľudia sa týmito vecami uspokojili, ale bolo to šťastie, pretože tam neboli žiadni hráči z NHL. Buďme úprimní, túto medailu by sme nezískali, keby mal každý svoj kompletný tím. Ale sme spokojní s týmito maličkosťami... Myslíme si, že robíme veci správnym spôsobom, ale nerobíme. Len sa pretvarujeme. Ľuďom sa snažíme predať, že robíme veci správnym spôsobom tým, že presadzujeme tieto falošné výsledky.“

„Samozrejme, že je to najväčšia vec, aká sa mi kedy stala, že som vyhral olympijskú medailu, ale berme to úprimne.“

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťročný košický rodák si myslí, že hokej na Slovensku potrebuje veľké zmeny. Nie je tu dostatok kvalitných trénerov a rozhodnutia sa tu často robia zo zlých dôvodov. Poukázal aj na to, že jeho otec s inými rodičmi dal dokopy tím, ktorý odcestoval do Quebec City na turnaj, keď mal 12 rokov. Osem hráčov z tohto tímu bolo draftovaných v rokoch 2022 alebo 2023. V roku 2024 bol zo Slovenska draftovaný len jeden hráč.

„Povedzme, že všetci títo hráči, ktorí boli draftovaní, si prešli tým tímom. Takže to na niečo ukazuje, nie?“ poznamenal Slafkovský.

Dôvod, prečo rodičia museli vytvoriť vlastný tím bol, aby dostali svoje deti zo slovenského systému a nepotizmu, ktorý ho definuje. Príkladom sú podľa Slafkovského reprezentačné výbery do 16 a 17 rokov. Do letných kempov sa nepozývajú hráči zo Severnej Ameriky, pretože sa sa ľudia z vedenia alebo ich známi boja, že by vytlačili ich deti.

„Na Slovensku je to všetko o vzťahoch. Ja to vidím a každý sa o tom bojí hovoriť,“ povedal Slafkovský, ktorý si svoje postavenie vydobyl vlastnou kvalitou.

„Ja? Vedel som hrať hokej, to bola moja konexia. Nemali inú možnosť, pretože som vedel, ako hrať hokej.“

Podľa Slafkovského by zmeny mali začal zmenou vo vedení Slovenského zväzu ľadového hokeja.

„Pravdepodobne potrebujeme viac ľudí, ktorí pracujú pre zväz, ale nikto tam nechce pracovať. Myslíte, že Hossa chce pracovať pre zväz? Nie. Gáborík? Nie. Je to kvôli niektorým ľuďom, ktorí už sú tam, robia si to po svojom, takže z toho ťažia oni a nie slovenský hokej. To je môj názor,“ povedal.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský sa obul do slovenského hokeja: Len sa pretvarujeme Je nádherný: Panthers ukázal majstrovský prsteň + foto Slovenský mladík bol povolaný do prvého tímu NHLPríprava prišla o finále. Siedmi Slováci bodovali, Honzek kraľoval, druhý bol obrancaOsemnásťročný mladík ohúril: Je v prvom tíme, teraz môže prepísať históriu Flyers! Bude Celebrini pripravený na otvárací zápas? Honzek mení číslo, splnený sen je len ďalší krok: Pospíšila som chcel udrieť, ale patrí mu vďaka, hovorí Potvrdené: V sezóne 2024/25 bude na štarte viac Slovákov ako vlani Aké vážne je zranenie útočníka, ktorého miesto obsadil Honzek? Hviezdny brankár Canucks začne ročník na listine zranených. Ako dlho bude absentovať? Wild predlžili zmluvu so svojím brankárom budúcnosti Uspeli na skúške: Maple Leafs si upísali známeho veterána i aktuálneho šampiónaNávrat strateného syna: Capitals podpísali zmluvu s českým útočníkom Piati hráči menili zamestnávateľa cez waiver listinu. Aj český brankár či útočník Flames Red Wings si upísali známeho útočníka, ktorý ich presvedčil na skúške Fantastické: Honzek trénuje v prvom útoku tímu NHL! Stáva sa pre Honzeka sen skutočnosťou? Flames urobili transakciu, ktorá to jasne naznačuje!Renomovaný expert: Honzek si zaslúži dostať sa do mužstva Flames a zdá sa, že to dokázal Juraj Slafkovský je dôvodom optimizmu pre Montreal CanadiensFehérváry je v najlepšej päťke Capitals: Kritéria splnil len tak-tak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function bezp() in /www/s/l/u4131/public_html/clanok.php:24 Stack trace: #0 {main} thrown in /www/s/l/u4131/public_html/clanok.php on line 24