Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
09. 10.
kurzy
01:00info
MTL
TOR
NHL live
01:30info
PIT
NYR
04:00info
EDM
WPG
NHL live
04:00info
VAN
CGY
04:00info
VGK
COL
10. 10.
kurzy
01:00info
BOS
MTL
01:00info
BUF
LAK
01:00info
OTT
FLA
01:00info
DET
PIT
NHL live
01:00info
NJD
TOR
01:30info
NYI
UTA
02:00info
NSH
DAL
NHL live
02:00info
MIN
CBJ
04:30info
SJS
STL
«

Sumáre

Utah má za sebou premiéru, v Seattli i na Floride sa prepisovala história


(foto: X/NHL)

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali prvé tri zápasy sezóny 2024/25 na severoamerickej pôde.


FLA - BOS 6:4

Florida začala cestu za obhajobou domácim úspechom

Majstrovská Florida vstúpila do novej sezóny víťazne, keď si poradila s Bostonom 6:4. Základy výhry si položila už v prvej tretine, v ktorej strelila štyri góly. V oslabení sa presadil Sam Reinhart, dva góly strelil Sam Bennett a o jednom pridali aj Eetu Luostarinen, Jonah Gadjovich a Evan Rodrigues. Reinhart a Rodrigues pridali aj po asistencii, Sergej Bobrovskij kryl 24 striel. V bráne Bruins nakoniec predsa štartoval Joonas Korpisalo, ktorý inkasoval šesť gólov z 35 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Trent Frederic, Charlie McAvoy, v presilovke David Pastrňák a v oslabení Pavel Zacha. Viacbodový bol len McAvoy, ktorý zaknihoval aj asistenciu. Zápas sa hral v Sunrise, kde pred jeho začiatkom vyvesili pod strop miestnej haly majstrovský baner. Florida má najvyššiu úspešnosť zbierania bodov v otváracích zápasoch sezóny v histórii NHL, ak sa hrajú doma – 92,3% (11-0-2). Aleksander Barkov sa stal tretím hráčom histórie, ktorý zaznamenal asistenciu v desiatom domácom otváracom zápase po sebe. Dokázali to aj Jaromír Jágr (10 zápasov) a Wayne Gretzky (13). Duel nedohral obranca Panthers Adam Boqvist, ktorého v prvej tretine trafil do tváre puk. Bruins mali k dispozícii už aj brankára Jeremyho Swaymana.

Florida vyvesila prvý majstrovský baner vo svojej histórii:

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. E. Rodrigues (FLA)



SEA - STL 2:3

Kyrou pomohol Blues otočiť zápas proti Kraken

Jordan Kyrou skóroval dvakrát a Philip Broberg strelil gól pri svojom debute v drese St. Louis, aby pomohli k výhre 3:2 nad Seattlom. Všetky tri góly strelili v rozmedzí necelých dvoch minút druhej dvadsaťminútovky. Justin Faulk dvakrát asistoval a Jordan Binnington urobil 30 zásahov. Kraken môže prehra mrzieť o to viac, že viedli o dva góly. Na začiatku druhej tretiny sa v rozmedzí necelých dvoch minút presadili Vince Dunn a Eeli Tolvanen. Philipp Grubauer opustil zápas s 22 zákrokmi. Seattle vo svojej histórii prehral všetky štyri otváracie zápasy sezóny. „Ukazuje vám to, aká vyrovnaná táto liga je. Pustíte trochu nohu z plynu a do vašej brány padnú tri góly,“ poznamenal Dunn. Asistentka trénera Kraken Jessica Campbellová sa stala prvou ženou v trénerskom zbore tímu NHL v zápase základnej časti.

Článok pokračuje pod reklamou

Blues otočili zápas za dve minúty:

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. E. Tolvanen (SEA)



UTA - CHI 5:2 2T

Utah napodobnil Vegas, prvý zápas v NHL vyhral

Tím Utah Hockey Club absolvoval svoj premiérový zápas v NHL na domácom ľade. Diváci pritom čakali len päť minút, kým sa mohli tešiť z gólu. Skóre stretnutia otvoril Dylan Guenther a vedenie ešte pred prvou prestávkou zveľadil Clayton Keller. Bol to dobrý základ k tomu, aby nakoniec tím zo Salt Lake City zdolal Chicago 5:2. Víťazný gól strelil Barrett Hayton, poistku do prázdnej brány pridal druhým gólom v zápase Guenther a presadil sa potom ešte Lawson Crouse. Hayton zaznamenal aj asistenciu, Nick Schmaltz a Logan Cooley po dve. Blackhawks prehrávali už 0:3, keď prvýkrát prekonali Connora Ingrama, ktorý v zápase čelil 28 strelám. Recept na neho našli Teuvo Teräväinen a Nick Foligno, pričom pri oboch góloch asistoval Connor Bedard. Petr Mrázek inkasoval štyri góly z 26 striel. Utah je ôsmou organizáciou v ére po expanzii (od ročníka 1967/68), ktorá vyhrala svoj inauguračný zápas. Za posledných 30 rokov to pritom dokázalo len Vegas (2017/18). Keller je prvým kapitánom, ktorý skóroval v inauguračnom zápase od 2. októbra 1999, kedy to dokázal Kelly Buchberger z Atlanty Thrasher.

Prvý gól v histórii Utahu:

Hviezdy duelu: 1. D. Guenther (UTA), 2. C. Ingram (UTA), 3. L. O'Brien (UTA)

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies