Menu
 .
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
09. 10.
kurzy
01:00info
MTL
TOR
NHL live
01:30info
PIT
NYR
04:00info
EDM
WPG
NHL live
04:00info
VAN
CGY
04:00info
VGK
COL
10. 10.
kurzy
01:00info
BOS
MTL
01:00info
BUF
LAK
01:00info
OTT
FLA
01:00info
DET
PIT
NHL live
01:00info
NJD
TOR
01:30info
NYI
UTA
02:00info
NSH
DAL
NHL live
02:00info
MIN
CBJ
04:30info
SJS
STL
«

Slováci v NHL

Pospíšil povzbudzuje Honzeka pred debutom v NHL jednoduchou radou


Samuel Honzek, Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames, X/Calgary Flames)

Slovenský útočník Martin Pospíšil má jednoduchú radu pre svojho mladšieho krajana Samuela Honzeka, ktorého čaká premiéra v NHL.

„Musíš hrať s nastavením mysle f*ck you,“ povedal Pospíšil podľa Calgary Herald. „Vždy je to bitka 50 na 50 a buď tú bitku vyhrajú oni, alebo ju vyhráš ty.“

Honzek, ktorému v lete prospela príprava pod krídlami zvolenského rodáka, si túto radu zoberie určite k srdcu v stredajšom zápase Calgary proti Vancouveru, v ktorom by mal hrať po boku Nazema Kadriho a Andreja Kuzmenka.

Pospíšil pritom dobre vie, čo mladíkovi prospeje. Sám bol pred rokom v podobnej situácii. Veľa ľudí mu neverilo, no on zažil skvelý tréningový kemp a po prvom povolaní do prvého tímu sa už na „farmu“ nevrátil.

Článok pokračuje pod reklamou

„Minulý rok Honzek nemal skvelý kemp a ľudia ho už začali svojím spôsobom odpisovať. Marty to mal pár rokov také isté. Jeho cestou sa vyskytli nejaké problémy so zraneniami, ale vydržal a minulý rok dokázal to isté, čo Honzy v tomto roku. Je to pravdepodobne malý odkaz, ktorý hovorí: Hej, môže sa to stať, môžete to dokázať,“ skonštatoval hlavný tréner Ryan Huska.

„Napriek tomu, že je to mladý chalan, myslím si, že robí nejaké tie nenápadné veci v našej kabíne, ktoré sa tak trochu začínajú podobať vodcovstvu.“

A hoci dvaja Slováci nie sú identickými hráčmi, ten mladší sa od staršieho toho môže veľa naučiť. Spoločný letný tréning však nebol prínosom len pre neho, ako by sa mohlo zdať.

„Prvých pár týždňov som tlačil ja jeho, ale posledných pár týždňov tlačil on mňa. Je to naozaj silný chlapec, ale je stále taký mladý, takže sa môže ešte zlepšovať. Myslím si, že korčuľovanie a zručnosti, ktoré má, náš tím na ľade potrebuje, takže som na neho super hrdý a len si to musí užiť a hrať tak, ako v príprave,“ prezradil Pospíšil.

V príprave Honzek zaznamenal dva góly a päť asistencií v šiestich stretnutiach. Nebolo to však všetko len o bodoch. Zaujal aj svojou hrou. Teraz ju musí preniesť do základnej časti, v ktorej už sa hrá s vyššou intenzitou.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies