Menu
 .
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
10. 10.
kurzy
01:00info
BOS
MTL
01:00info
BUF
LAK
01:00info
OTT
FLA
01:00info
DET
PIT
NHL live
01:00info
NJD
TOR
01:30info
NYI
UTA
02:00info
NSH
DAL
NHL live
02:00info
MIN
CBJ
04:30info
SJS
STL
11. 10.
kurzy
01:00info
CAR
TBL
NHL live
02:00info
WPG
CHI
04:00info
VAN
PHI
NHL live
04:00info
VGK
STL
«

Sumáre

Pospíšil a Slafkovský prihrávali na víťazné góly. Pospíšil pomohol k obratu aj gólom!


Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames)

V piatich stredajších zápasoch NHL sme videli troch Slovákov, ktorí sa tešili z výhier. Dvaja bodovali, jeden zažil ligový debut.

Highlighty noci
  • Slafkovský prihrával na gól, Montreal zdolal Toronto
  • Pospíšil skóroval i asistoval, Honzek zažil debut v NHL, Flames otočili zápas
  • Edmonton prehral s Winnipegom 0:6
  • Rantanen dosiahol hetrik, Barbašov a Eichel štvorbodoví
  • Connor vytvoril rekord NHL, keď opäť skóroval v otváracom zápase
  • Monteambeault, Šesťorkin a Hellebuyck vychytali nuly
  • Monteambeault urobil 48 zákrokov a vytvoril rekord
  • MacKinnon dosiahol 900. bod kariéry
  • Sprong napodobnil Gáboríka, keď skóroval opäť pri premiére v tíme

VAN - CGY 5:6 PP

Pospíšil pomohol k obratu. Strelil kontaktný gól, prihrával na víťazný! Slafkovský tiež!

Skvelý obrat sa podaril Calgary, ktoré v zápase proti Vancouveru prehrávalo už 0:3 a 1:4. O výhre 6:5 rozhodol v druhej minúte predĺženia Connor Zary, ale veľký podiel na úspechu má aj slovenský útočník Martin Pospíšil, ktorý pekným spôsobom strelil kontaktný gól a neskôr prihrával aj na ten víťazný. Ku gólu pridali tiež asistenciu aj Zary, Rasmus Andersson a Anthony Mantha, ktorý dokonca dosiahol hetrik Gordieho Howea, keď sa aj pobil. Nazem Kadri dvakrát asistoval a Dan Vladař urobil 20 zákrokov. Už v prvej tretine ho prekonali Daniel Sprong, Brock Boeser a Conor Garland. Boeser ešte pridal jeden gól v druhej dvadsaťminútovke a nadstavený čas vynútil dvojbodový J.T. Miller, ktorý hral svoj 800. zápas v NHL. Quinn Hughes dvakrát asistoval a Arturs Silovs urobil 20 zákrokov. Útočník Flames Kevin Rooney nedohral zápas po zákroku Millera z úvodu zápasu, po ktorom narazil do mantinelu. Následkom toho bola aj hromadná šarvátka. Sprong zase napodobnil Mariána Gáboríka, keď ako tretí hráč histórie strelil gól v prvom zápase v novom tíme po štvrtýkrát. Dokázal to aj Peter Zezel. Debut v NHL zažil Samuel Honzek, ktorý nebodoval. Na ľade strávil 13 minút a 11 sekúnd a pripísal si plusový bod, strelu, blok a dva bodyčeky. Pospíšil odohral necelých 16 minút aj s plusovým bodom, dvoma strelami, dvoma blokmi, bodyčekom a menším trestom za podrazenie. Flames vyhrali zápas, v ktorom prehrávali o tri góly, po prvýkrát od 31. októbra 2019. Ako šiesty tím NHL za ostatných 35 rokov to dokázali v otváracom zápase.


Pospíšil strelil prvý slovenský gól v sezóne:

Predĺženie aj s víťazným gólom:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Zary (CGY), 2. A. Mantha (CGY), 3. B. Boeser (VAN)



MTL - TOR 1:0

Slafkovský prihrával na víťazný gól, Montembeault vytvoril rekord NHL

O prvý slovenský bod v sezóne 2024/25 sa postaral Juraj Slafkovský, ktorý v ôsmej minúte prvej tretiny prihrával Coleovi Caufieldovi na presilovkový gól, ktorý bol nakoniec jediným presným zásahom pri domácej výhre Montrealu 1:0 nad rivalom z Toronta. Prvou hviezdou zápasu bol Sam Montembeault, ktorý ako prvý gólman v ročníku vychytal čisté konto. Predviedol až 48 zákrokov – to je rekord NHL pri čistom konte v otváracom zápase. Anthony Stolarz pri premiére v bráne Maple Leafs urobil 26 zákrokov. Slafkovský, ktorý odohral 18 minút, ho ohrozil jednou strelou. Slovenský útočník si zo zápasu odniesol aj dva bloky a tri bodyčeky. Caufield skóroval v treťom otváracom zápase po sebe, čo sa naposledy v Montreale podarilo Vincentovi Damphousseovi (1992/93 až 1994/95). Monteambeault urobil druhý najvyšší počet zákrokov pri čistom konte v klubovej histórii. Jacques Plante ich v roku 1955 predviedol 52. Pre Craiga Berubeho išlo o prvý zápas na lavičke Maple Leafs. Po zápase povedal: „Keď máte skoro 50 striel na bránu a nestrelíte gól, potom ich brankár asi chytal dobre. Ja som však spokojný s naším výkonom. Chlapci bojovali, pracovali, Stolarz bol tiež v bráne dobrý.“


Slafkovský prihrával na víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Montembeaut (MTL), 2. A. Stolarz (TOR), 3. C. Caufield (MTL)



PIT - NYR 0:6

Šesťorkin vychytal nulu, Rangers zdolali Penguins 6:0

Igor Šesťorkin zneškodnil všetkých 29 striel, aby so svojím 16. čistým kontom v kariére vytvoril základy jednoznačnej výhry Rangers 6:0 nad Pittsburghom. „Dobrý pocit. Máme dva body, takže skvelá práca. Prvých desať minút sa snažili dobýjať bránu celkom usilovne. Chlapci urobili predo mnou skvelú prácu. Ja som sa len snažil hrať moju hru,“ poznamenal Šesťorkin, ktorý je prvým brankárom Rangers s nulou v otváracom zápase od roku 1956, kedy ju vychytal Gump Worsley. Chris Kreider strelil dva góly, vrátane jedného v oslabení, a gólovo sa presadili aj Sam Carrick, Alexis Lafreniere, Filip Chytil a Vincent Trocheck. Lafreniere pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Artemij Panarin a Jacob Trouba. V bráne domáceho tímu stál Tristan Jarry, ktorý kapituloval šesťkrát zo 41 striel. Erik Karlsson odohral 21 minút po tom, čo vynechal takmer celý tréningový kemp pre zranenie hornej časti tela. Chytil skóroval po prvýkrát od 28. marca 2023.

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. I. Šesťorkin (NYR), 3. A. Lafreniere (NYR)



EDM - WPG 0:6

Hellebuyck a Connor prepísali históriu pri hladkej výhre nad Oilers

Edmonton bol po sklamaní vo finále motivovaný dotiahnuť túto sezónu do zdarného konca. Začiatok však zdarný nebol. Connor Hellebuyk predviedol 30 zákrokov, aby nasmeroval Winnipeg k presvedčivej výhre 6:0. Čisté konto v otváracom zápase sezóny vychytal ako prvý brankár v klubovej histórii. Mason Appleton zaznamenal gól a dve asistencie, Adam Lowry a Mark Scheifele po góle a asistencii. Skórovali aj Rasmus Kupari, Dylan Samberg a Kyle Connor, ktorý sa stal prvým hráčom histórie NHL s gólom v siedmich otváracích zápasoch po sebe. Dvakrát asistoval obranca Josh Morrissey. V bráne posledného finalistu sme videli oboch brankárov. Stuart Skinner inkasoval päť gólov z 13 striel a v 32. minúte striedal. Calvin Pickard následne kryl päť striel zo šiestich. Víťaznú premiéru za sebou má nový tréner Jets Scott Arniel.

Kupari a Samberg strelili dva góly za 20 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. M. Appleton (WPG), 3. J. Morrissey (WPG)



VGK - COL 8:4

Rantanenov hetrik nestačil. Barbašov, Stone a Eichel doviedli k výhre Vegas

Mikko Rantanen sa postaral o prvý hetrik v tejto sezóne NHL, ale neprišiel vo víťaznom zápase. Colorado sa síce ujalo vedenia, ale Vegas sa už v prvej tretine podarilo otočiť stav a nakoniec uspelo pomerom 8:4. Ivan Barbašov k tomu pomohol dvoma gólmi a dvoma asistenciami, Mark Stone dvoma gólmi a asistenciou, Jack Eichel štyrmi asistenciami, Shea Theodorea troma. Dvakrát skóroval aj Victor Olofsson, raz Zack Whitecloud a do prázdnej brány Brett Howden. Adin Hill predviedol 27 zákrokov a okrem Rantanena na neho našiel recept už len Casey Mittelastadt. Nathan MacKinnon a Cale Makar zaknihovali po dve asistencie. Alexandar Georgiev inkasoval päť gólov zo 16 striel, Justus Annunen dva góly z piatich striel. Pre Rantanena išlo o ôsmy hetrik v kariére. Viac ich v klubovej histórii dosiahli len Peter Šťastný (16), Joe Sakic (15) a Michel Goulet (13). MacKinnonova prvá asistencia bola jeho 900. bodom v kariére.

Hetrik Rantanena, ôsmy v kariére:

Hviezdy duelu: 1. I. Barbašov (VGK), 2. J. Eichel (VGK), 3. M. Stone (VGK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bč
Bl
 J. Slafkovský (MTL)
18:01
0
1
1
0
0
1
3
2
 M. Pospíšil (CGY)
15:47
1
1
2
+1
2
2
1
2
 S. Honzek (CGY)
13:11
0
0
0
+1
0
1
2
1

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies