Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
«

Slováci v NHL

Tréner Devils sa vyjadril k Nemcovi bez servítky: Bol horší, než by si človek prial


Šimon Nemec (foto: Instagram/New Jersey Devils)

Tím New Jersey Devils vyzerá lepšie každým odohraným zápasom, no od samého začiatku ročníka jeden hráč za zvyškom tímu o krok zaostáva. A o nevyrovnanosti výkonov Šimona Nemca už hovoril aj hlavný tréner Sheldon Keefe.

Nemec hráva v treťom páre po boku dvadsaťročného nováčika Seamusa Caseyho. Ten teraz ukazuje podobné kvality, akými sa prezentoval aj slovenský obranca vlani. V tomto ročníku ich však Keefe u neho hľadá márne.

„Na začiatku, celkom úprimne, bol Nemec horší, než by si človek prial,“ povedal Keefe podľa New Jersey Hockey Now. „Veľa z toho prichádza z urgencie a bojovnosti, podobných vecí. Rozprával som sa s ním o tom a stále to s ním riešim. Pokračujem v tom s ním.“

Nemec mal pred sobotným duelom slabé CF% (38,31) a xGF% (32,29) a negatívny diferenciál streleckých šancí (36-53) v hre piatich proti piatim. Casey nemá oveľa lepšie štatistiky, ale dostáva príležitosť v presilovkách a Keefeho nesklamal.

Článok pokračuje pod reklamou

Casey sa zviditeľnil aj ofenzívou, keď už strelil tri góly a pridal jednu asistenciu. Nemec stále v tomto ročníku nebodoval. Jedným z dôvodov je podľa novinára Jamesa Nicholsa aj jeho pasivita v strednom a obrannom pásme. Robil chyby v pozičnej hre, pri bránení pracoval nedôrazne s hokejkou, prehrával korčuliarske súboje a súboje o puk. Pozitívom však je, že Keefe už vidí zlepšenia.

„V posledných pár zápasoch som v tej oblasti videl veľké pokroky. To je bojovnosť, úroveň snahy, urgencia v situáciách. Všetky tieto veci, ktoré si NHL vyžaduje. V posledných pár zápasoch zvýšil úroveň svojej bojovnosti a to urobilo dramatický rozdiel v jeho schopnosti brániť konzistentne,“ poznamenal kormidelník.

Pri návrate Lukea Hughesa a Bretta Pesceho zo zranení sa očakávalo, že prvý, kto pôjde do Uticy z AHL bude Casey. Aktuálna situácia však novinára podľa Nicholsa nahráva tomu, aby si tím udržal v prvom tíme skôr jeho ako niekdajšiu dvojku draftu. O osude Nemca sa zrejme rozhodne už čoskoro, keďže Hughes i Pesce v sobotu korčuľovali s tímom.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies