Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 10.
kurzy
01:30info
WSH
PHI
24. 10.
kurzy
01:00info
BOS
DAL
01:00info
TOR
STL
NHL live
01:00info
DET
NJD
01:00info
TBL
MIN
01:00info
NYR
FLA
03:00info
CGY
CAR
03:00info
UTA
COL
NHL live
04:00info
SEA
WPG
04:30info
LAK
SJS
«

Sumáre

Mega noc v NHL: Hrali všetky tímy, bodovali traja Slováci, jedného potrestal tréner


Tatar, Nemec a Fehérváry bodovali (koláž, foto: X/New Jersey Devils, X/NHL, Instagram/Washington Capitals)

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo až 16 zápasov. V akcii bolo aj päť Slovákov. traja bodovali.

Highlighty noci
  • Fehérváry, Nemec a Tatar asistovali, Černák a Pospíšil nebodovali
  • Koch bol opäť zdravým náhradníkom, Slafkovský nehral pre zranenie
  • Winnipeg vyhral aj šiesty zápas v sezóne
  • San Jose prehralo aj siedmy zápas sezóny
  • Washington vyhral štvrtý zápas po sebe, Calgary bodovalo aj v šiestom dueli
  • Nashville na šiesty pokus vyhral prvýkrát v sezóne
  • Montreal prehral štvrtý zápas po sebe, Philadelphia piaty
  • Rangers si vytvorili rekord, keď bodovali aj v šiestom zápase sezóny
  • MacKinnon a Makar si predlžili bodové série
  • Hagel strelil hetrik
  • Hertl, Hagel a Cirelli boli štvorbodoví
  • Forsberg, Lyon a Saros vychytali čisté konto

NJD - TBL 5:8

Nemec a Tatar bodovali pri rovnakom góle, Devils však nestačili na Tampu

Brandon Hagel strelil v druhej tretine čistý hetrik a pridal aj asistenciu, aby pomohol Tampe predísť tretej prehre v sérii triumfom 8:5 nad New Jersey, ktoré prehralo druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Anthony Cirelli nazbieral štyri asistencie, JJ Moser zaznamenal gól a dve asistencie, Victor Hedman skóroval dvakrát, Brayden Point raz. Dvakrát asistoval Nikita Kučerov a Jonas Johansson predviedol 30 zákrokov. Raz ho prekonali Stefan Noesen, Nathan Bastian a Jack Hughes, dvakrát Timo Meier. Pri jeho druhom góle asistovali počas presilovky aj obaja Slováci – Tomáš Tatar a Šimon Nemec, ktorý bodoval po prvýkrát v sezóne. Jake Allen inkasoval osem gólov z 37 striel. Najvyťažovanejším Slovákom zápasu bol hosťujúci obranca Erik Černák, ktorý odohral necelých 19 minút a 43 sekúnd. Pripísal si mínusový bod, tri bodyčeky a dve trestné minúty za podrazenie. Nemec odohral 16 a pol minúty aj s dvoma mínusovými bodmi a dvoma strelami. Tatar si pripísal plusový bod počas 11 minút a 42 sekúnd strávených na ľade. Hagel so štyrmi bodmi v jednej tretiny vyrovnal klubový rekord. Pred ním to dokázal aj sedem iných hráčov.

Hagel a jeho tretí hetrik v kariére:

Asistencie Tatara a Nemca:


Hviezdy duelu: 1. B. Hagel (TBL), 2. V. Hedman (TBL), 3. J. Moser (TBL)


PHI - WSH 1:4

Fehérváry pomohol aj bodovo k štvrtej výhre Capitals v sérii

Nic Dowd a Andrew Mangiapane strelili góly v oslabení, po ktorých sa Washington ujal dvojgólového vedenia, aby nakoniec zdolal Phiadelphiu 4:1 a pripísal si štvrtú výhru po sebe. Na prvý gól nahrával slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý prvýkrát v sezóne bodoval. O zvyšné dva góly sa postarali obrancovia John Carlson a Jakob Chychrun, Connor McMichael dvakrát asistoval a Charlie Lindgren zneškodnil 17 striel. Recept na neho našiel Travis Sanheim, zatiaľ čo Samuel Ersson urobil 25 zákrokov. Flyers prehrali piaty zápas po sebe. Fehérváry odohral 18 a pol minúty a vyrovnal si osobné maximum s troma plusovými bodmi. Prezentoval sa aj blokom a troma bodyčekmi. Capitals strelili dva góly v oslabení po prvýkrát od 8. marca 2006 a v jednej tretine sa im to podarilo po prvýkrát od 23. marca 2000. Tom Wilson prvýkrát v sezóne neskóroval ani nebodoval.

Fehérváryho asistencia:


Hviezdy duelu: 1. J. Chychrun (WSH), 2. C. McMichael (WSH), 3. T. Sanheim (PHI)


CGY - PIT 4:3 SN

Flames vyhrali piaty zápas z prvých šiestich, Pospíšil opäť bez bodu

Justin Kirkland premenil rozhodujúci samostatný nájazd v šiestej sérii, aby Calgary zdolalo Pittsburgh 4:3 a bodovalo aj v šiestom zápase sezóny. Päť z nich vyhralo. Rasmus Anderson zaznamenal gól a asistenciu, po góle pridali aj Nazem Kadri a Mackenzie Weegar. Dustin Wolf predviedol 35 zákrokov, o 13 viac ako Alex Nedeljkovic. O góly Penguins, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali Bryan Rust, Rickard Rakell a Noel Acciari. V drese Flames nechýbal slovenský útočník Martin Pospíšil, ktorý a zaznamenal dve strely, dva bodyčeky a štyri trestné minúty za podrazenie a držanie. Po druhom vylúčení vyrovnal súper na 1:1 a tréner na to zareagoval tým, že viac ako 13 minút v zvyšku druhej tretiny nechal Slováka sedieť na lavičke. Ten nakoniec odohral 10 minút a 22 sekúnd a vyhral 42,9 % vhadzovaní. Nebodoval v treťom zápase po sebe.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. R. Andersson (CGY), 2. R. Rakell (PIT), 3. D. Wolf (CGY)



FLA - MIN 1:5

Minnesota po druhýkrát vstúpila do sezóny so šesťzápasovou bodovou sériou

Matt Boldy, Joel Eriksson Ek a Mats Zuccarello zaznamenali po góle a asistencii, Filip Gustavsson urobil 24 zákrokov a Minnesota zdolala Floridu 5:1, aby vyhrala tretí zápas po sebe a bodovala aj v šiestom zápase sezóny (4-0-2) po druhýkrát vo svojej histórii (sezónu 2008/09 začala s bilanciou 5-0-1). Skórovali aj Marco Rossi a Marcus Johansson, Kirill Kaprizov zaznamenal dve asistencie a Jake Middleton dokonca tri. O jediný gól Panthers sa postaral Sam Bennett a asistenciu si zapísal aj Matthew Tkachuk, ktorý sa vrátil do akcie. Asistencia bola jeho 200. bodom v drese tímu zo Sunrise. Potreboval na to 162 zápasov. Rýchlejší bol len Pavel Bure so 161 duelmi. Sergej Bobrovskij inkasoval päť gólov zo 16 striel a v tretej tretine ho nahradil Spencer Knight, ktorý urobil šesť zákrokov. Florida prišla o štvorzápasovú bodovú sériu (3-0-1). Wild sú druhým tímom histórie NHL, ktorý v prvých siedmich zápasoch sezóny ani raz neprehrával. V ročníku 1969/70 to v siedmich dueloch dokázal Boston.

Hviezdy duelu: 1. J. Eriksson Ek (MIN), 2. J. Middleton (MIN), 3. F. Gustavsson (MIN)



BUF - DAL 4:2

McLeod opäť skóroval, aby Sabres zdolali Stars

Ryan McLeod skóroval v štvrtom zápase po sebe, Owen Power nazbieral tri asistencie a Buffalo zdolalo Dallas 4:2, aby vyhralo druhý zápas po sebe. Do čierneho sa trafili aj Peyton Krebs a Tage Thompson, do prázdnej brány Alex Tuch. Poslední dvaja menovaní pridali aj po asistencii, Ukko-Pekka Luukkonen urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Thomas Harley a Tyler Seguin, ktorý sa vrátil do akcie. Pri oboch góloch asistoval Jevgenij Dadonov. Jake Oettinger opustil duel s 21 zákrokmi a Stars prehrali po druhýkrát za ostatné tri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. O. Power (BUF), 2. U. Luukkonen (BUF), 3. P. Krebs (BUF)



MTL - NYR 2:7

Montreal bez Slafkovského prehral štvrtý zápas po sebe, Rangers posledné štyri duely vyhrali

Montreal bez zraneného Juraja Slafkovského utrpel najvýraznejšiu prehru v tejto sezóne, keď doma nestačil na Rangers pomerom 2:7 a pripísal si štvrtú prehru po sebe. Oba jeho góly strelil Nick Suzuki, ktorý sa presadil premiérovo v ročníku, keď znižoval na 1:4, resp. 2:4. Sam Montembeault inkasoval štyri góly z 10 striel, Cayden Primeau následne tri góly z 35 striel. K štvrtej výhre New Yorku po sebe pomohol Filip Chytil dvoma gólmi a asistenciu, Kaapo Kakko gólom a dvoma asistenciami. Po góle a asistencii si pripísali Braden Schneider a Reilly Smith, skórovali aj Jonny Brodzinski a Mika Zibanejad, dve asistencie zaknihoval Will Cuyle. Igor Šesťorkin kryl 21 striel. Rangers ťahajú od začiatku sezóny šesťzápasovú bodovú sériu (5-0-1), čo je rekord pre tradičnú organizáciu NHL.

Hviezdy duelu: 1. F. Chytil (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. N. Suzuki (MTL)



CBJ - TOR 6:2

Olivier dvojgólový pri výhre nad Torontom

Mathieu Olivier zaznamenal svoj prvý dvojgólový zápas v kariére, aby pomohol Columbusu k výhre 6:2 nad Torontom, ktoré prehralo po druhýkrát v sezóne a po druhýkrát za ostatné tri duely. Justin Danforth zaznamenal gól a dve asistencie, Sean Monahan a Kirill Marčenko po góle a asistencii. Skóroval aj James van Riemsdyk, dvakrát asistoval Zach Werenski. Daniil Tarasov urobil 26 zákrokov a prekonali ho len Matthew Knies a Nicholas Robertson, ktorí znižovali na 1:5, resp. 2:6. Dennis Hildeby kapituloval šesťkrát z 38 striel. Maple Leafs hrali druhý zápas za dva dni. Max Pacioretty utrpel v zápase zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. M. Olivier (CBJ), 2. J. Danforth (CBJ), 3. D. Tarasov (CBJ)



NYI - DET 0:1

Lyon a Kane rozhodli o futbalovej výhre nad Islanders

Alex Lyon predviedol 29 striel, aby s prvým čistým kontom v sezóne a štvrtým v kariére doviedol Detroit k futbalovej výhre 1:0 nad Islanders. Jediný gól zápasu strelil Patrick Kane, ktorý skóroval po prvýkrát v sezóne. Red Wings vyhrali druhý zápas po sebe napriek tomu, že na Iľju Sorokina vyslali len 11 striel. Newyorský tím prišiel o trojzápasovú bodovú sériu a prehral druhý zápas z posledných troch.

Kane strelil prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Lyon (DET), 2. P. Kane (DET), 3. I. Sorokin (NYI)



STL - WPG 2:3

Jets zostávajú bez prehry, Perfetti mal prsty vo všetkých góloch

Cole Perfetti asistoval pri všetkých troch góloch a Winnipeg si udržal svoju neporaziteľnosť aj po šiestich zápasoch sezóny, keď zdolal St. Louis tesne 3:2. Všetky tri góly Jets padli v druhej tretine. V nej sa postupne presadili Nino Niederreiter, Colin Miller a Kyle Connor, ktorý skóroval v štvrtom zápase po sebe. Connor Hellebuyck predviedol 27 zákrokov. Recept na neho našiel len Brandon Saad, ktorý otvoril i uzavrel stav stretnutia a dosiahol svoj 500. bod v kariére. Jordan Binnington ho opustil s 21 zásahmi, Robert Thomas s dvoma asistenciami, ale predčasne, pretože pri blokovaní strely utrpel zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. C. Perfetti (WPG), 2. B. Saad (STL), 3. C. Hellebuyck (WPG)



CHI - VAN 3:6

Miller, Heinen pomohli Canucks k výhre nad Blackhawks

J.T. Miller zaznamenal gól a dve asistencie, Danton Heinen dvakrát skóroval a Vancouver zdolal Chicago 6:3, aby vyhral tretí zápas po sebe. Z gólov sa tešili aj Conor Garland, Brock Boeser a Pius Suter, Quinn Hughes a Kiefer Sherwood dvakrát asistovali Kevina Lankinena z 34 striel prekonali Ryan Donato, Taylor Hall a Tyler Bertuzzi. Hall zaknihoval svoj 700. bod v kariére. Petr Mrázek urobil v zápase 24 zákrokov. Blackhawks prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hall dosiahol 700. bod v kariére:

Hviezdy duelu: 1. D. Heinen (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. C. Garland (VAN)



NSH - BOS 4:0

Nashville sa dočkal prvej výhry. Saros vynuloval Bruins

Juuse Saros zneškodnil všetkých 33 striel a Nashville si ukončil päťzápasovú sériu prehier od začiatku sezóny výhrou 4:0 nad Bostonom. Pre Sarosa išlo o 23. čisté konto v kariére. K prvému triumfu Predators viedli aj góly Ryan O’Reillyho, Tommyho Novaka, Gustava Nyquista a Lukea Evangelistu, ktorý pečatil triumf gólom do prázdnej brány. O’Reilly a Evangelista pridali aj po asistencii, dve si ich pripísal Roman Josi. Bruins prehrali druhý zápas po sebe. Jeremy Swayman ho opustil s 38 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. R. O’Reilly (NSH), 3. T. Novak (NSH)



EDM - CAR 2:3 PP

Carolina otočila zápas proti Oilers, Nečas trojbodový

Connor McDavid strelil dva góly, po ktorých Edmonton viedol 2:0. Nakoniec si však pripísal druhú prehru po sebe, keď sa Caroline podarilo otočiť stav na 3:2. Stratu zmazali Shayne Gostisbehere a Martin Nečas predtým, ako Sebastian Aho rozhodol o všetkom sedem sekúnd pred koncom predĺženia. Nečas prihrával na dva góly, Aho a Gostisbehere si pripísali po asistencii. Frederik Andersen pomohol k tretej výhre z posledných štyroch zápasov 33 zákrokmi. Jeho náprotivok, Stuart Skinner, ich urobil 30.

Pekná kombinácia viedla k druhému gólu McDavida:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. F. Andersen (CAR), 3. S. Aho (CAR)



UTA - OTT 0:4

Forsberg a štyri góly z prvej tretiny viedli k výhre Senators nad Utahom

Anton Forsberg zneškodnil všetkých 31 striel pri svojom šiestom čistom konte v kariére a Ottawa strelila v prvej tretine štyri góly za osem minút, aby zdolala Utah 4:0. Z gólov sa tešili Drake Batherson, Claude Giroux, navrátilec Ridly Creig a Brady Tkachuk, Nick Jensen dvakrát asistoval. Connor Ingram inkasoval štyri góly z deviatich striel a po prvej tretine striedal. Karel Vejmelka kryl zvyšných 14 striel. Utah, ktorý prehral tretí zápas z posledných štyroch, opäť nevyužil služby slovenského obrancu Patrika Kocha.

Hviezdy duelu: 1. A. Forsberg (OTT), 2. D. Batherson (OTT), 3. C. Giroux (OTT)



SEA - COL 2:3

MacKinnon a Makar si natiahli série pri výhre nad Kraken

Joel Kiviranta skóroval dvakrát a Justus Annunen kryl 25 striel, aby Colorado zdolalo Seattle 3:2 a vyhralo tretí zápas po sebe. Víťazný gól strelil Nathan MacKinnon, Cale Makar dvakrát asistoval. Obaja bodovali v každom z prvých siedmich duelov sezóny, čo sa zatiaľ v sezóne nepodarilo nikomu inému. Makar je druhým obrancom v klubovej histórii s takouto sériou po John-Michaelovi Lilesovi (9 zápasov, 2010/11). Jared McCann vyrovnával na 1:1 a Ryker Evans znižoval na 2:3. Philipp Grubauer urobil tiež 25 zákrokov a Kraken prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. McCann je prvým hráčom v histórii Kraken, ktorý strelil v ich drese 100 gólov.

Hviezdy duelu: 1. J. Kiviranta (COL), 2. J. Annunen (COL), 3. J. McCann (SEA)



ANA - SJS 3:1

Anaheim natiahol mizériu Sharks už na sedem zápasov

Leo Carlsson obnovil v tretej tretine vedenie, aby nakoniec rozhodil o výhre Anaheimu 3:1 nad San Jose, ktoré prehralo všetkých sedem zápasov sezóny. Troy Terry otváral skóre zápasu a gólom do prázdnej brány ho uzavrel Alex Killorn. Cutter Gauthier dvakrát asistoval a Lukáš Dostál urobil 27 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Mikael Granlund. Mackenzie Blackwood opustil duel s 37zákrokmi. Ani jeden gól nepadol pri hre piatich proti piatim – prvé tri boli presilovkové.

Hviezdy duelu: 1. T. Terry (ANA), 2. L. Dostál (ANA), 3. C. Gauthier (ANA)



VGK - LAK 6:1

Hertl zažiaril pri výhre nad Los Angeles

Tomáš Hertl strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby pomohol Vegas k hladkému triumfu 6:1 nad Los Angeles. Mark Stone zaznamenal gól a dve asistencie, Iľja Samsonov zneškodnil 31 striel a ukončiť trojzápasovú sériu prehier pomohli gólmi aj Pavel Dorofejev, Alexander Holtz a Ivan Barbašov. Dorofejev pridal aj asistenciu, tri nazbieral Alex Pietrangelo. Všetkých šesť gólov inkasoval David Rittich, ktorý čelil 30 strelám.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. I. Samsonov (VGK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bč
Bl
 E. Černák (TBL)
19:43
0
0
0
-1
2
0
3
0
 T. Tatar (NJD)
11:42
0
1
1
+1
0
0
0
0
 Š. Nemec (NJD)
16:28
0
1
1
-2
0
2
0
0
 M. Fehérváry (WSH)
18:32
0
1
1
+3
0
0
3
1
 M. Pospíšil (CGY)
10:22
0
0
0
0
4
2
2
0

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Prvýkrát sme videli súboj Mičkov vs Ovečkin: Je to česť, priznáva mladík Kapitán Rangers zranil obrancu Canadiens. Odpoveď spoluhráča prišla okamžite + video Panthers sa dohodli na novej zmluvy s trénerom Skúsený obranca Columbusu vynechá dlhý čas po operáciiKraken zapísali svoju oporu na listinu dlhodobo zranených Veterán Toronta dostal po tretíkrát v kariére trest od NHL + videoMega noc v NHL: Hrali všetky tímy, bodovali traja Slováci, jedného potrestal trénerPospíšil zažil to, čo žiaden hráč nechce: Tréner bol voči nemu nekompromisný! Nemec a Fehérváry sa prvýkrát presadili, bodoval aj Tatar. Montreal bez Slafkovského s najvyššou prehrou Koch môže prepísať históriu. V utorok sa mu to ešte nepodarilo Video: Bitky z 22. októbra 2024 (3) AHL: Výsledok utorkového zápasu. Rozuzlili ho až nájazdyVoľba z prvého kola draftu, ktorá zažila prelomový ročník, podpísala novú zmluvuSlafkovského dnes v akcii neuvidíme. Vynechá aj ďalšie zápasySlafkovský je zatiaľ z väčšej miery sklamaním. Do formy sa však vráti rýchlo, verí odborník Honzek: Body teraz nie sú podstatné. Presun na „farmu“ očakávam Skoro všetci Slováci v AHL bodovali: Mešár, Regenda aj Dvorský sú lídrami tímov!Táto sezóna je pre Mešára najdôležitejšia v kariére: Vstúpil do nej správnou nohou, tvrdí expert Suzuki nie je tam, kde by chcel byť: Viem, čoho som schopný Skvelé správy z Utahu? Slovenský obranca možno už dnes zažije debut Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies