Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 10.
kurzy
01:30info
WSH
PHI
24. 10.
kurzy
01:00info
BOS
DAL
01:00info
TOR
STL
NHL live
01:00info
DET
NJD
01:00info
TBL
MIN
01:00info
NYR
FLA
03:00info
CGY
CAR
03:00info
UTA
COL
NHL live
04:00info
SEA
WPG
04:30info
LAK
SJS
«

Slováci v NHL

Redraft: Dvorský stále slovenskou jednotkou, Gajan sa prepadol, Čiernik vystrelil hore


Dalibor Dvorský (foto: X/St. Louis Blues)

Po opakovaní draftu 2022 sa známy zámorský odborník Corey Pronman z The Athletic pustil minulý týždeň aj do opakovania minuloročného draftu. Pri poradí zohľadnil to, čo sme sa za uplynulý rok o jednotlivých hráčov danej draftovej triedy naučili navyše.


Zo slovenského pohľadu by sa nemenilo nič na tom, že by ako prvý bol draftovaný útočník Dalibor Dvorský. Ten si však v redrafte pohoršil o osem miest, keď klesol z desiateho na osemnáste.

„Od fanúšikov Blues sa dočkám kritiky ohľadom toho, kde mám umiestneného Dalibora Dvorského. Po príchode zo Švédska bol skvelým hráčom v OHL. Má tonu schopností a je legitímnou streleckou hrozbou z väčších vzdialeností. Len uvažujem, či dokáže režírovať hru v NHL, aj keď bude skvelý, keď bude v útočnom pásme,“ poznamenal Pronman.

„Konzistentnosťou jeho nasadenia v tejto sezóne nie som ohúrený tak, ako som bol predtým, a vzhľadom na to, že nie je skvelým korčuliarom, bude ho potrebovať prinášať každú noc, aby bol vplyvným útočníkom v NHL.“

Článok pokračuje pod reklamou

Len o tri miesta nižšie skončil útočník Samuel Honzek, ktorý tak klesol o päť miesta oproti minuloročnej realite. Zo 45. miesta na 43. miesto si však polepšil obranca Maxim Štrbák.

Útočník Juraj Pekarčík sa zaradil medzi tých, čo zaknihovalo pokles. Zo 76. pozície klesol na 87. miesto. Veľký prepad zažili útočník Martin Mišiak a brankár Adam Gajan, ktorí namiesto 55., resp. 35. pozície skončili u Pronmana na 90., resp. 94. mieste.

Naopak, výrazný skok hore zažil útočník Alex Čiernik, ktorého meno vlani zaznelo na 120. pozícii. Ak by sa draft opakoval, Pronman by ho videl na 93. pozícii.

Prvá desiatka by vyzerala takto: 1. Connor Bedard (Chicago), 2. Adam Fantilli (Columbus), 3. Leo Carlsson (Anaheim), 4. Matvej Mičkov (Philadelphia), 5. Will Smith (San Jose), 6. Nate Danielson (Detroit), 7. Dmitrij Simašov (Utah), 8. Ryan Leonard (Washington), 9. Gabe Perreault (Rangers), 10. Daniil But (Utah).

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Redraft: Dvorský stále slovenskou jednotkou, Gajan sa prepadol, Čiernik vystrelil horeMešár pracuje na splnení sna tvrdo: Je v tom vynikajúci a je to vidieť, tvrdí tréner Prvýkrát sme videli súboj Mičkov vs Ovečkin: Je to česť, priznáva mladík Kapitán Rangers zranil obrancu Canadiens. Odpoveď spoluhráča prišla okamžite + video Panthers sa dohodli na novej zmluvy s trénerom Skúsený obranca Columbusu vynechá dlhý čas po operáciiKraken zapísali svoju oporu na listinu dlhodobo zranených Veterán Toronta dostal po tretíkrát v kariére trest od NHL + videoMega noc v NHL: Hrali všetky tímy, bodovali traja Slováci, jedného potrestal trénerPospíšil zažil to, čo žiaden hráč nechce: Tréner bol voči nemu nekompromisný! Nemec a Fehérváry sa prvýkrát presadili, bodoval aj Tatar. Montreal bez Slafkovského s najvyššou prehrou Koch môže prepísať históriu. V utorok sa mu to ešte nepodarilo Video: Bitky z 22. októbra 2024 (3) AHL: Výsledok utorkového zápasu. Rozuzlili ho až nájazdyVoľba z prvého kola draftu, ktorá zažila prelomový ročník, podpísala novú zmluvuSlafkovského dnes v akcii neuvidíme. Vynechá aj ďalšie zápasySlafkovský je zatiaľ z väčšej miery sklamaním. Do formy sa však vráti rýchlo, verí odborník Honzek: Body teraz nie sú podstatné. Presun na „farmu“ očakávam Skoro všetci Slováci v AHL bodovali: Mešár, Regenda aj Dvorský sú lídrami tímov!Táto sezóna je pre Mešára najdôležitejšia v kariére: Vstúpil do nej správnou nohou, tvrdí expert Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies