Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 10.
kurzy
00:00info
BUF
FLA
00:30info
TBL
NSH
NHL live
00:00info
CBJ
EDM
00:30info
WPG
TOR
01:00info
COL
CHI
02:00info
UTA
SJS
03:00info
VAN
CAR
03:00info
VGK
CGY
NHL live
29. 10.
kurzy
00:00info
BOS
PHI
00:00info
MTL
SEA
00:00info
OTT
STL
00:30info
WSH
NYR
NHL live
00:00info
NYI
ANA
00:00info
PIT
MIN
03:00info
SJS
LAK
«

Slováci v NHL

Pospíšil potrebuje na tomto aspekte hry centra ešte zapracovať


Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames)

Slovenský útočník tímu Calgary Flames Martin Pospíšil dostáva v tejto sezóne priestor ako center. A na jednom typickom aspekty hry centrov musí stále pracovať.

Pospíšilovi sa v úvode sezóny nedarilo na buly. Doteraz ich absolvoval 65, pričom vyhral len 38,5 % z nich. V tíme je v tomto smere medzi centrami s viac ako dvoma odohranými zápasmi najhorší. Horšie je na tom celkovo len Kevin Rooney, ktorý absolvoval dva zápasy po návrate zo zranenia s 33,3% úspešnosťou. Z krídelníkov, ktorí sú horší, napočíta každý svoje absolvované buly na prstoch jednej ruky.

Pre porovnanie, Nazem Kadri má 48,8% úspešnosť, Mikael Backlund 46,0% úspešnosť a Justin Kirkland 43,8% úspešnosť. Kadri sa pritom ešte nedávno pohyboval nad 50% métou.

V lige má nižšiu úspešnosť 21 centrov s minimálne 10 absolvovanými vhadzovaniami, 16 centrov s minimálne 20 buly a len osem so 40 vhadzovaniami. Z centrov, ktorí absolvoval minimálne toľko buly ako Pospíšil, boli horší len štyria (Leo Carlsson 24,7 %,Connor Bedard 32,6 %, Jack Hughes 33,3 % a Sam Reinhart 36,8 %).

Pospíšilovi čísla znižujú najmä vhadzovania v obrannom pásme, na ktorých má 35% úspešnosť pri 20 pokusoch a ešte nedávno dosahovala len úroveň 26,7 %. V tom čase bola druhá najhoršia v celej NHL u hráčov, ktorí absolvovali v obrannom pásme aspoň 10 vhadzovaní. Po zlepšení mu patrí 10. miesto od konca.

Dvadsaťštyriročný zvolenský rodák dosiahol v tejto sezóne len raz vyššiu ako 50% úspešnosť na vhadzovaniach – 12. októbra vyhral proti Philadelphii 54,6 % buly. 19. októbra však proti Seattlu zaujal tým, že nevyhral ani jedno zo siedmich vhadzovaní. V poslednom zápase ich vyhral 44,4 %.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:

Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil potrebuje na tomto aspekte hry centra ešte zapracovať Pekarčík sa rozbehol, dvaja Slováci skórovali v každom zápase. Slovenský obranca je na čele ligy! Hráči Montrealu urobili po výhre ohromné gesto smerom k Slafkovskému + videoStamkosa dnes čaká veľmi emotívny večer Dvorský vyhral slovenský súboj. Po tretíkrát v sezóne aj skóroval + videoStraka potvrdil formu famóznym gólom! Pekarčík ťahá skvelú sériu, skóroval aj syn legendy + video Fedotov nenapĺňal očakávania, a tak dostal bieloruský brankár šancu prepísať históriu Ottawa prišla o útočníka. Mohol by vynechať niekoľko týždňovNemec a Slafkovský sledovali výhry svojich tímov, Tatar si natiahol sériu Tampa Bay umiestnila na waiver listinu krídelníkaÚtočník Flyers dostal za svoj zákrok trest od disciplinárky + videoVideo: Bitky z 27. októbra 2024 (2)Devils prehrávajú, Nemcovi to nepomôže: Musí pokračovať v učení, tvrdí trénerTatar tento týždeň vyrovnal zápis slovenského velikána. Ďalšieho stíha Nemec zažíva tvrdú školu: Nič také som v živote nezažil, tvrdí Gajan kapituloval len raz a predviedol aj fantastický zákrok, Štrbák dvojbodový + videoPospíšil znova ako center, natiahol si sériu. Vasilevskij s nulou, dvaja hráči päťbodoví Okuliar strelil krásny gól, Kelemen asistoval v predlžení, Dvorský sa zasekol + videoKmec sa stal hviezdou zápasu, Pekarčík bol trojbodový + videoJeden Slovák skóroval, dvaja asistovali. Slovenský brankár ťahá víťaznú sériuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies