Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
05. 05.
kurzy
22:00info
NYR
CAR
NHL live
01:30info
DAL
VGK
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
«

Slováci v NHL

Hossa dvojbodový, Halák prehral

V jedenástich sobotňajších stretnutiach sa predstavilo sedem slovenských hokejistov. Do bodovania sa zapísal len Marián Hossa, ktorý dvakrát asistoval. Brankár Jaroslav Halák z Montrealu prehral.

Dnešná noc priniesla v NHL kanadské derby medzi Torontom a Montrealom. Zúčastnil sa ho aj brankár Jaroslav Halák, ktorý nastúpil za Montreal. Halák odchytal predchádzajúcich šesť duelov Canadiens s bilanciou 6-0. Siedmym víťazstvom v rade by vyrovnal rekord Jose Theodorea, bývalého gólmana Canadiens. K vyrovnaniu Theodorea nemal Halák ďaleko. Montreal hral s Torontom po normálnej hracej dobe nerozhodne 2:2. O víťazovi sa v predĺžení nerozhodlo a tak prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých dostal bratislavský rodák dva góly a jeho spoluhráči prekonali brankára Toronta iba raz. Strelecky sa o góly Toronta postarali Tyler Bozak, Phil Kessel, Nikolaj Kuľomin a John Mitchell, ktorí prekonali Haláka v nájazdoch. V základnej hracej dobe sa za Canadiens presadil dvakrát Brian Gionta a v nájazdoch ho napodobnil Andrej Kosticyn. Počas zápasu si Halák na svoje konto pripísal 31 úspešných zákrokov. Toronto vyhralo tretí raz v rade, Montreal prehral prvýkrát po šiestich výhrach v rade.

Ako jediný sa zo Slovákov zapísal do kanadského bodovania útočník Marián Hossa hrajúci za Chicago. V zápase proti Phoenixu nazbieral dve asistencie. Za Chicago nastúpil aj Tomáš Kopecký, ktorý nebodoval. Z víťazstva sa nakoniec tešili Coyotes, ktorí vyhrali 5:4 po trestných strieľaniach (rozhodujúci gól strelil Radim Vrbata). V normálnej hracej dobe skórovali v drese „kojotov“ Wojtek Wolski, dvakrát Lee Stempniak a Adrian Aucoin. Za Blackhawks sa presadili Troy Brouwer, Patrick Kane (asistoval Hossa), Andrew Ladd a Patrick Sharp (asistoval Hossa). Odchovanec trenčianskeho hokeja odohral v zápase vyše 20 a pol minúty, počas ktorých nazbieral aj jeden plusový bod a troma strelami ohrozil brankára Phoenixu. Tomáš Kopecký strávil na ľade 8 a pol minúty a nazbieral jeden mínusový bod. Reprízu dnešného zápasu si oba tímy zopakujú 23. marca.

Iba jeden gól videli diváci v Staples Center, v ktorej privítali domáci Kings hráčov Islanders z New Yorku. V stretnutí malo zastúpenie aj Slovensko. Útočník Michal Handzuš nastúpil v drese domácich „kráľov“, ktorí sa radovali z výhry. Strelecky sa o to postaral Brad Richardson, ktorý sa presadil v polovici 14. minúty úvodnej dvadsaťminútovky. Handzuš odohral takmer 20 a pol minúty. Na konto si pripísal dve strely, dve zblokované strely a 45 % úspešnosť na vhadzovaniach. V bráne Kings nastúpil Jonathan Quick, ktorý vychytal štvrtý tohto sezónny shutout. Za „ostrovanov“ chytal Dwayne Roloson, ktorý zlikvidoval 25 z 26 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa radoval aj obranca Andrej Sekera, ktorý nastúpil v drese Buffala proti floridskému tímu Florida Panthers. „Šable“ vyhrali 3:1 a na konto si pripísali ďalšie dva body. Autorom víťazného gólu bol Patrick Kaleta a okrem neho sa za Sabres do streleckej listiny zapísali aj Jochen Hecht a Mike Grier. Jediný presný zásah „panterov“ dosiahol Byron Bitz. Sekera strávil na ľade vyše trinásť minút bez bodového zápisu. Panthers prehrali tretí raz v rade.

Vo Vancouveri sa konal duel medzi domácimi Canucks a Red Wings z Detroitu. V zápase nastúpil aj Pavol Demitra, ktorý pri prehre Canucks nebodoval. Red Wings vyslali na Roberta Luonga až 54 striel, z ktorých kapitán Canucks inkasoval päť gólov z hokejok Bertuzziho, Daciuka, Filppulu a Zetterberga, ktorý strelil víťazný gól v čase 64:59! O štyri góly Vancouveru sa postarali Welwood, O'Brien a D. Sedin. Pavol Demitra strávil na ľade 19 minút a 45 sekúnd. Nazbieral len dva mínusové body.

Posledným Slovákom, ktorý v noci nastúpil, bol obranca Andrej Meszároš z Tampy Bay. Lightning nastúpili proti Capitals, ktorí sa radovali z výhry 3:1. Víťazný gól strelil Alexandr Ovečkin, ktorý sa po dištanci vrátil do zostavy „Caps“. Okrem neho skórovali za Washington aj Tomáš Fleischmann a Alexandr Siomin. Za „blesky“ sa presadil len Vincent Lecavalier. Andrej Meszároš odohral 23 minút a 8 sekúnd. Po Vincentovi Lecavalierovi a Martinovi St. Louisovi bol tretím najvyťažovanejším hráčom Tampy Bay. Na výhre Capitals má zásluhu aj gólman Jose Theodore, ktorý chytil 33 streleckých pokusov Lightning.

Pittsburgh nastúpil v domácej hale proti Caroline, ktorá môže stále postúpiť do play-off. Penguins porazila 3:2 po predĺžení a v tabuľke Východnej konferencie sa dostala na jedenástu priečku. Víťazný gól strelil Jamie McBain, ktorý prekonal Marc-Andre Fleuryho v čase 64:59! Pre McBaina to bol prvý presný zásah v NHL. V normálnej hracej dobe skórovali za Hurricanes Boychuk a Pitkänen. V drese „tučniakov“ sa presadili J. Staal a Malkin.

Vyrovnaný zápas videli diváci v Dallase, kde proti domácim Stars nastúpili Senators z Ottawy. „Senátorom“ nepomohol k výhre ani hetrik Jasona Spezzu, ktorý získal aj jednu asistenciu. Víťazný gól dal Trevor Daley v polovici 45. minúty. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali za Dallas aj Brad Richards (dva góly), Mike Ribeiro a Jamie Benn. Za Ottawu skórovali Fisher a spomínaný Spezza.

Colby Armstrong strelil dva góly, Johan Hedberg zaknihoval 25 úspešných zákrokov a Atlanta porazila Philadelphiu v pomere 5:2. Strelecky sa za Thrashers presadili aj Bergfors, Antropov a Little. Dva góly Flyers dosiahli Carcillo a Betts. Diváci videli v úvodných štyroch minútach dve bitky. Atlanta zvíťazila tretíkrát v rade.

Podobne ako v zápase medzi Kings a Islanders aj v dueli medzi Devils a Blues videli diváci len jeden gól. Strelil ho útočník Alex Steen hrajúci za St. Louis. K výhre Blues dopomohol aj brankár Ty Conklin, ktorý chytil všetkých 29 streleckých pokusov Devils. „Bluesmani“ vyhrali druhý raz v rade, Devils prehrali druhýkrát za sebou.

Výsledkom 1:0 skončil aj zápas medzi Nashvillom a Columbusom. V základnej hracej dobe neskórovalo ani jedno mužstvo a tak prišlo na rad predĺženie. To ukončil v čase 61:54 Cody Franson z Nashvillu. Pekka Rinne chytil 33 striel Blue Jackets a vychytal šiesty shutout v sezóne. Steve Mason zlikvidoval 30 z 31 striel Predators.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 31/33 - - - - - -
Marián Hossa (CHI) 20:33 0 2 2 +1 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 08:30 0 0 0 -1 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 23:08 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 20:22 0 0 0 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 13:12 0 0 0 0 0 0
Pavol Demtira (VAN) 19:45 0 0 0 -2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Preview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského NHL zverejnila rozpis 2. kola play-off v rámci Východnej konferenciePrekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno AHL: Výsledky sobotných zápasov play-off Fehérváry: Som šťastný špeciálne za Slafkovského. Je top hráčom NHL Budúcnosť slovenského útočníka v Pittsburghu? Pravdepodobne žiadnaKde by mohol skončiť Stamkos? V Detroite či po boku Slafkovského? Začala ďalšia séria, Slovák v nej bodoval. Ďalší zbieral „mínusky“+ videoBlíži sa ten čas: Anže Kopitar zváži koniec kariéry Účasť na MS ohrozená? Posila Slovenska z NHL utrpela zranenie!Matthews robí pokroky. Vráti sa do hry v zápase číslo sedem? Slovenský útočník oslavuje: Jeho tím postúpil do finále QMJHL! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies